Wat een feest: Avondvierdaagse Werkschuit 2023

Wat een (wandel)feest was dat! De avondvierdaagse van de Werkschuit waren vier dagen vol gezelligheid, sportiviteit en saamhorigheid! Zo’n 160 kinderen van de Werkschuit, van de ongeveer 220 kinderen in totaal, liepen vier dagen lang prachtige natuurroutes in de omgeving. Kinderen van groep 1 tot en met 8, allemaal samen!

Dit jaar organiseerde de Werkschuit haar eigen vierdaagse, omdat de Haarlem Avondvierdaagse niet doorging, vanwege een tekort aan vrijwilligers. Floor en Geertje sloegen de handen in ineen en zorgden, samen met de OR, voor een vlekkeloze avondvierdaagse. Inschrijvingen, teamcaptains per klas, EHBO’ers en een feestelijk onthaal: aan alles was gedacht.

Routes door de natuur

Er werd met véél enthousiasme gereageerd op de routes. Achtereenvolgens werd er gelopen bij Koningshof, ’t Wed, de Veerplas en Middenduin. Stuk voor stuk routes door de prachtige natuur die we nabij onze school hebben. Routes met amper tot geen verkeer en waarbij volop werd genoten van de bloemen en dieren zoals zwanen, eenden, salamanders en paarden. Het viel de ‘bezemwagen’ op dat de kinderen amper papiertjes achterlieten, zodat we de paden schoner achterlieten dan we ze aantroffen. Want die vuilniszakken hadden we tóch bij ons…

Veel dank hierbij aan PWN, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer voor de gastvrijheid, dankzij goede afstemming konden we hier wandelen.


Feestelijk onthaal met unieke medaille én ijs

Het onthaal van de kinderen op de parkeerplaats bij de Tetterodehal was feestelijk. De rode loper was uitgelegd en de kinderen kregen hun welverdiende medaille. De illustratie op de medaille is ontworpen door (vader) Michiel, die veel illustraties voor de Werkschuit heeft gemaakt. Een unieke medaille, waar de kinderen bijzonder trots op waren: “Denken jullie dat het verantwoord is om met je medaille om te slapen? ;-)” werd gevraagd op één van de klassenapps.

Na het in ontvangst nemen van de medaille op de rode loper, was er ook nog lekker schepijs verzorgd door de familie Keijsper. Dat maakte het feest compleet en was een mooie afsluiting van vier heerlijke dagen.


Veel dank iedereen!

Dank Floor en Geertje! Dank OR; Lizzy, Pieter, Yuen en Bas. Dank iedereen die heeft meegeholpen om deze Werkschuit Avondvierdaagse mogelijk te maken!

De foto’s zijn gemaakt door (vader) Arjen (Shot by Ari), meer foto’s volgen via Schoudercom/ in de klassenapps.

Ander nieuws

[Groep 2/3A] Hoe zit een schoen in elkaar?

Luuks moeder werkt voor een sportschoenen merk en heeft de kinderen verteld over hoe een schoen gemaakt wordt. Ze had interessante materialen mee. Zoals 2 plakken gel. De gel zit in een schoen om te zorgen voor een goede demping. Als je er een ei op laat vallen, gaat deze niet stuk. Dat was een mooi proefje!

Schoen gezet, maar... niets erin?

Dinsdagmiddag mochten de kinderen hun schoen zetten. Vol verwachting kwamen ze op woensdagochtend de klas binnen. Maar... er zat niets in de schoen? Er was wel een brief van Sinterklaas. De pieten hebben de cadeautjes verstopt! Na tot 10 geteld te hebben mochten de kinderen van Sinterklaas zoeken. Wat een enthousiasme! 1 jongen vond er 1 en gaf deze aan een vriendinnetje. Zelf ging hij verder zoeken. De laatste was heel moeilijk te vinden. Iedereen hielp mee om te zorgen dat het het laatste kind een cadeautje had. Prachtig! En daarna lekker smullen!

[Groep 2/3A] Op bezoek in de schoenenwinkel

Maandag brachten we met groep 2/3A een leerzaam bezoek aan schoenenwinkel Van Haren, als onderdeel van het huidige onderbouw thema 'de schoenenwinkel'. De kinderen hebben heerlijk kunnen rondkijken: welke schoen is het grootst? Welke schoen vind jij mooi? Welke schoen zou jij niet willen dragen? Hoe staan de schoenen in de winkel opgesteld? Je ziet 1 schoen, waar is die andere? Hoeveel kosten de schoenen? Hoe ziet het magazijn eruit? Welke maat heb jij en hoe kun je dit meten? Echt een kijkje in de dagelijkse praktijk.

[Groep 1/2a] Passen en meten

De Sint wil graag nieuwe schoenen bij zijn nieuwe pak. Maat 42 heeft hij. We bekijken onze eigen schoenmaat en zo weten we ook welke schoen wel of niet past. Schoenen worden in schoenendozen gedaan. Soms past het en soms niet. Ze zijn druk met passen en meten en de begrippen groot, groter, te klein, te breed en smal vliegen juf om haar oren.