Wat een feest: Avondvierdaagse Werkschuit 2023

Wat een (wandel)feest was dat! De avondvierdaagse van de Werkschuit waren vier dagen vol gezelligheid, sportiviteit en saamhorigheid! Zo’n 160 kinderen van de Werkschuit, van de ongeveer 220 kinderen in totaal, liepen vier dagen lang prachtige natuurroutes in de omgeving. Kinderen van groep 1 tot en met 8, allemaal samen!

Dit jaar organiseerde de Werkschuit haar eigen vierdaagse, omdat de Haarlem Avondvierdaagse niet doorging, vanwege een tekort aan vrijwilligers. Floor en Geertje sloegen de handen in ineen en zorgden, samen met de OR, voor een vlekkeloze avondvierdaagse. Inschrijvingen, teamcaptains per klas, EHBO’ers en een feestelijk onthaal: aan alles was gedacht.

Routes door de natuur

Er werd met véél enthousiasme gereageerd op de routes. Achtereenvolgens werd er gelopen bij Koningshof, ’t Wed, de Veerplas en Middenduin. Stuk voor stuk routes door de prachtige natuur die we nabij onze school hebben. Routes met amper tot geen verkeer en waarbij volop werd genoten van de bloemen en dieren zoals zwanen, eenden, salamanders en paarden. Het viel de ‘bezemwagen’ op dat de kinderen amper papiertjes achterlieten, zodat we de paden schoner achterlieten dan we ze aantroffen. Want die vuilniszakken hadden we tóch bij ons…

Veel dank hierbij aan PWN, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer voor de gastvrijheid, dankzij goede afstemming konden we hier wandelen.


Feestelijk onthaal met unieke medaille én ijs

Het onthaal van de kinderen op de parkeerplaats bij de Tetterodehal was feestelijk. De rode loper was uitgelegd en de kinderen kregen hun welverdiende medaille. De illustratie op de medaille is ontworpen door (vader) Michiel, die veel illustraties voor de Werkschuit heeft gemaakt. Een unieke medaille, waar de kinderen bijzonder trots op waren: “Denken jullie dat het verantwoord is om met je medaille om te slapen? ;-)” werd gevraagd op één van de klassenapps.

Na het in ontvangst nemen van de medaille op de rode loper, was er ook nog lekker schepijs verzorgd door de familie Keijsper. Dat maakte het feest compleet en was een mooie afsluiting van vier heerlijke dagen.


Veel dank iedereen!

Dank Floor en Geertje! Dank OR; Lizzy, Pieter, Yuen en Bas. Dank iedereen die heeft meegeholpen om deze Werkschuit Avondvierdaagse mogelijk te maken!

De foto’s zijn gemaakt door (vader) Arjen (Shot by Ari), meer foto’s volgen via Schoudercom/ in de klassenapps.

Ander nieuws

[groep 1/2] Sportdag!

Op maandagochtend 25 september was het weer om door een ringetje te halen, en dat kwam goed uit, want het was tijd voor de langverwachte sportdag voor groep 1 tot en met 3! Het zonnetje straalde aan de hemel, en de opwinding was voelbaar in de lucht.

[groep 1/2] Het nieuwe thema: de supermarkt

Wat zijn de kinderen deze week weer lekker bezig geweest. Naar aanleiding van een brief van een klant (zie foto) is de winkel helemaal netjes gemaakt.

[groep 6] We zijn gestart!

In het kader van de "gouden weken" waarbinnen we aandacht besteden aan positieve groepsvorming hebben we veel samen gepraat, afspraken gemaakt en spelletjes gedaan

[groep 4] Een nieuw schooljaar is begonnen!

Wat zijn we weer fijn gestart, alsof we elkaar niet 6 weken hebben gemist. Het nieuwe lokaal is verkend, de nieuwe dingen benoemd en getest.