Ridders en Kastelen

Het avontuur begon op een doodgewone dinsdagochtend, toen er plots een mysterieuze brief opdook in de klas.

HELP
Ik heb een probleem.
Is er iemand die mij wil helpen?
Je kunt mij vinden in de kweektuin op de heuvel.

De afzender? Don Frederik, de bewoner van het kasteel in de kweektuin. 

Samen hebben ze zich afgevraagd wat het probleem zou kunnen zijn! De kinderen kwamen met van alles - misschien is er een boom omgevallen bij de heuvel, of het bruggetje is stuk, er is een boom op het kasteel gevallen, het gras is overstroomd, de poort is gesloten?

Vandaag konden we gelukkig kijken wat er nou echt aan de hand was. Bij de heuvel aangekomen zagen we al snel een persoon achter de struiken rondlopen. Dat was best spannend. Het bleek dus Don Frederik te zijn. Hij dacht eerst dat wij ridders waren en was bang voor ons maar de kinderen riepen al snel dat ze geen ridders zijn. 

Uiteindelijk vertelde Don Frederik zijn verhaal. Het kasteel was kapot gegaan door een harde knal! Dat hebben de ridders gedaan en daarom was hij ook bang dat we ridders waren.

De kinderen kunnen Don Frederik helpen door een kasteel te ontwerpen zodat hij weer een fijne plek heeft om te wonen. Een groepje kinderen gingen in de klas gelijk aan het werk. Het tekenen van een kasteel, in boekjes kijken hoe een kasteel eruit ziet en met de juf een praatplaat bekijken en er woorden bij leggen die horen bij een kasteel zoals ophaalbrug, poort, slotgracht, vlag, schietgaten en kantelen.

Ander nieuws

Avondvierdaagse 2024!

Wat een ge-wel-di-ge avondvierdaagse weer! We liepen door achtereenvolgens Caprera, bij de Oosterplas en sloten af bij Duin- en Kruidberg. Middenin de natuur dus!

[groep 4] Wij werken in de theaterwerkplaats

We hebben een deel van het echte podium de klas in gesjouwd zodat we er nog meer plezier in krijgen. Hoe leuk om nu, binnen de veiligheid van je eigen groep te mogen oefenen in optreden. Ze hebben vandaag allemaal op het podium gestaan!

[groep 7] Schoolvoetbal toernooi!

Vrijdag 24 juni deed groep 7 van de Werkschuit mee met het schoolvoetbaltoernooi!