De Werkschuit is 10 jaar!

De Werkschuit is jarig! We gaan een feestje vieren. 

10 jaar Werkschuit... wat een geweldige tijd. 

Van een lege school met één groep kinderen, naar een bruisende school met meer dan 200 kinderen. Direct vanaf de start mochten we op de hulp rekenen van ouders. Na 10 jaar mogen we dat nog steeds. Het blijft bijzonder hoe jullie ons ook bij dit feest helpen. Wat hebben we al veel gedaan en meegemaakt met elkaar. Het eerste schoolreisje met de trein naar Santpoort, we gingen meedoen aan sporttoernooien, de eerste avondvierdaagse, een nieuw schoolplein, een nieuwe gymzaal. Met de hele school in de bus naar Linneaushof, online onderwijs geven door een wereldpandemie, een eerste musical in coronatijd. Allemaal prachtige en ontroerende herinneringen.

Een school waar lief en leed met elkaar gedeeld wordt, waar kinderen leren over de wereld waarin zij groot worden. De Werkschuit is met jullie, alle fantastische collega's en de kinderen een school geworden om trots op te zijn.

Ander nieuws

[groep 5] Hoera Vincent & Kelly! Een heuse Werkschuit bruiloft!

Afgelopen week waren de kinderen van groep 5, letterlijk en figuurlijk, getuige van een heuse bruiloft! Hun eigen meester Vincent was een dag eerder in het huwelijksbootje gestapt met zijn eigen Kelly. Op school vond een misschien wel minstens net zo bijzondere dag plaats, sowieso voor kinderen!

[groep 4] Weggeven, verkopen, weggooien en recyclen: aan de slag met het nieuwe thema!

Juf Susan had een 'cakepopbakmachine' meegenomen en vertelde dat ze dit ooit heel leuk vond. Maar nu gebruikte ze het nauwelijks nog en nam het eigenlijk teveel ruimte in beslag in de keuken. Dit leverde direct allerlei gespreksonderwerpen op.

[groep 7] Gestart in de natuur!

Maandagmiddag zijn we samen op onze fietsen gesprongen en naar het prachtige Elswout gegaan, klaar om ons nieuwe bovenbouw thema te verkennen.

[groep 1/2] In het nieuwe thema bij de kleuters varen we met Woeste Willem mee!

Op vrijdagochtend komt juf Laila te laat. Haar dagelijkse ochtend strandwandeling loopt uit. Gelukkig weet ze de school toch te bereiken, nog wild van het strand en de woeste zee. Laarzen gevuld met zand, natte sokken en wilde haren. Maar waarom duurde de strandwandeling langer dan normaal..?