Onthulling van het Lustrum Kunstwerk!

Het einde van de lustrumviering voelde als de kers op de taart! Het is alweer tien jaar geleden dat de Werkschuit haar deuren opende voor onze creatieve kinderen. Om een blijvende herinnering aan dit speciale jubileum te behouden, bundelde onze jonge kunstenaars om hun talenten om samen te werken aan een prachtig kunstwerk.

Met veel enthousiasme hebben ze de afgelopen weken keihard gewerkt om iets bijzonders te creëren. Onder begeleiding van een hele rits ouders, begeleid door Saar, Niki en Boudewijn hebben de kinderen zichzelf echt overtroffen. Het was fantastisch om te zien hoe ze in hun rol als kunstenaar zijn gekropen en hun creativiteit de vrije loop hebben gelaten op hun eigen stukje hout van 20x20cm.

En vandaag was het dan eindelijk zover! Met de hele school hebben we nog één keer het lustrumlied gezongen. Daarna mochten de oudste leerling Gijs en de 'jongste' leerling Zus het kunstwerk onthullen en het was werkelijk adembenemend! Het hangt vanaf nu in de gang op weg naar de gymzaal.

We zijn enorm trots op alle kunstenaars van onze school en willen alle ouders bedanken die hebben geholpen om dit kunstwerk tot een succes te maken. 


Ander nieuws

[groep 6] Spelen op duizend manieren

Wat hebben we weer een fijn thema! We ontdekken dat spellen prachtige manieren zijn om het leven te oefenen. In sommige spellen kun je een leider zijn, of je fanatisme kwijt, of juist laten gaan, in andere spellen mag je ongegeneerd flauwe grappen maken, in andere spellen leer je ultiem samenwerken.

[groep 4] Een zee aan creativiteit

Om te leren hoe je een zee schildert, zijn we vanmiddag gestart met kunstbeschouwing. Aan de hand van verschillende schilderijen stonden we stil bij vragen als 'welk weer is het op dit schilderij?'

[groep 1] Thema: ik ga naar de kapper

In de klas werd juf Susan geknipt door een echte kapster en de kinderen mochten vragen stellen. Er werd een hoop geleerd. Wist je dat de kapper altijd het haar in vakjes verdeelt voordat hij of zij gaat knippen?

[groep 4] Spectaculaire gastles over een kraanschip

Vanochtend was Pieter, de vader van Merel, als gast in de klas. Hij bereidt werk voor dat door een enorm kraanschip wordt uitgevoerd. Daar waren de kinderen heel benieuwd naar!