Democracity, wij werden baas over onze eigen stad..

Woensdag mochten wij voor twee uur lang in de huid kruipen van de gemeenteraad. We waren uitgenodigd op het stadhuis, waar wij plaats mochten nemen in de échte vergaderzaal van gemeente Haarlem. Hier kregen wij de taak om een eigen politieke partij te stichten. 

Deze politieke partij heeft natuurlijk een eigen visie op hoe een stad er idealiter uit zou komen te zien. Hiervoor schreef elke partij zijn eigen missie en bedacht een passende naam met slogan. Hierna mochten alle fractieleden een gebouw naar keuze nomineren om deel uit te gaan maken van de stad: Democracity. Zij kozen vooral voor groene initiatieven, scholen en zorg voor dieren en er werd hevig bediscussieerd over de voor en tegens van een kerncentrale. Hierna ging de raad in gesprek over welke gebouwen er wel en niet gebouwd moesten worden. Na een stemronde, mochten deze dan ook echt op de map van de stad.

Tekst gaat verder onder de foto


Als afsluiting kwam er een écht gemeenteraadslid, Robert-Jan Baars van de VVD langs. Aan hem hebben wij nog alle vragen over de gemeenteraad, het stadhuis en natuurlijk over hemzelf kunnen vragen. Ook gaf hij grote complimenten aan de groep voor het niveau waarop zij bezig waren, om zo écht mogelijk met elkaar te discussieren en voor de scherpe argumenten. Een geslaagde ochtend!

Denise Boelsma
Leerkracht groep 8

Ander nieuws

[groep 5] Inzamelingsactie voor de Speelgoedbank

Onlangs staken onze kinderen van groep 5 de handen de flink uit de mouwen! Ze maakten zélf speelgoed, verkochten dit en doneerden het geld aan de Speelgoedbank in Haarlem.

[groep 4] Wat je vindt mag je houden, of toch niet?

Ter voorbereiding op het nieuwe thema, vroegen we de kinderen iets mee te nemen wat ze in de kerstvakantie op of in de grond vonden. En zo hebben we al een bonte verzameling van stenen, boomschors, takjes, munten, veertjes en een vleugel van een vlinder.

Zingend de Kerstvakantie in!

Op het prachtig verlichte schoolplein, op deze kortste dag van het jaar, genoten ouders en kinderen van een indrukwekkend optreden van de leerkrachten en medewerkers van De Werkschuit. Wat was er een verbinding met elkaar te voelen! Na het optreden werd het totaalbedrag bekend gemaakt wat er voor Stichting Speelgoedbank Haarlem is opgehaald...

Kerstdiner in alle klassen

✨Er werd vanavond gegeten, gelachen, gezongen, gedanst en GENOTEN 🫶 Vanavond hadden alle klassen hun Kerstdiner 🎄De kinderen hadden dit zelf voorbereid 🧑‍🍳 Op hetzelfde moment hadden de ouders/verzorgers een borrel in de gymzaal 🥂 Fijne feestdagen, geniet (alvast) van de vakantie en een mooi 2️⃣0️⃣2️⃣4️⃣