Democracity, wij werden baas over onze eigen stad..

Woensdag mochten wij voor twee uur lang in de huid kruipen van de gemeenteraad. We waren uitgenodigd op het stadhuis, waar wij plaats mochten nemen in de échte vergaderzaal van gemeente Haarlem. Hier kregen wij de taak om een eigen politieke partij te stichten. 

Deze politieke partij heeft natuurlijk een eigen visie op hoe een stad er idealiter uit zou komen te zien. Hiervoor schreef elke partij zijn eigen missie en bedacht een passende naam met slogan. Hierna mochten alle fractieleden een gebouw naar keuze nomineren om deel uit te gaan maken van de stad: Democracity. Zij kozen vooral voor groene initiatieven, scholen en zorg voor dieren en er werd hevig bediscussieerd over de voor en tegens van een kerncentrale. Hierna ging de raad in gesprek over welke gebouwen er wel en niet gebouwd moesten worden. Na een stemronde, mochten deze dan ook echt op de map van de stad.

Tekst gaat verder onder de foto


Als afsluiting kwam er een écht gemeenteraadslid, Robert-Jan Baars van de VVD langs. Aan hem hebben wij nog alle vragen over de gemeenteraad, het stadhuis en natuurlijk over hemzelf kunnen vragen. Ook gaf hij grote complimenten aan de groep voor het niveau waarop zij bezig waren, om zo écht mogelijk met elkaar te discussieren en voor de scherpe argumenten. Een geslaagde ochtend!

Denise Boelsma
Leerkracht groep 8

Ander nieuws

[groep 1-2] En het nieuwe thema is....KUNST!

We kregen vorige week al meerdere malen de vraag 'Wat is het nieuwe thema, juf?' Middels een aantal activiteiten (rondom kleuren en vormen) hadden we al een beetje laten doorschemeren welke kant we op zouden gaan. Afgelopen maandag is het thema voor alle leerlingen in de gymzaal geopend.

[groep 1-2] Kleur en vorm

Psst weet jij wat het nieuwe thema wordt? Kijk maar naar Sofie. Ze zit al klaar met haar pak en in haar broekzak zitten een paar penselen. De kinderen weten wel raad met die penselen.

Lustrumfeest voor Werkschuit ouders en medewerkers

Tien jaar De Werkschuit: dat gaan we met de kinderen uitgebreid vieren. Maar ook voor de ouders en medewerkers komt er een groots feest! Zet 15 april 2023 vast in de agenda!

[groep 1-2] Bezoek van de verloskundige

Vandaag kwam de verloskundige bij de kleuters in de klas, passend bij ons huidige thema 'Oei, ik groei'. Ze vertelde over de baby in de buik. De baby begint als een korreltje suiker en groeit en groeit en groeit. Dan moet de baby uit de buik, dat voelt een beetje als poepen.