Democracity, wij werden baas over onze eigen stad..

Woensdag mochten wij voor twee uur lang in de huid kruipen van de gemeenteraad. We waren uitgenodigd op het stadhuis, waar wij plaats mochten nemen in de échte vergaderzaal van gemeente Haarlem. Hier kregen wij de taak om een eigen politieke partij te stichten. 

Deze politieke partij heeft natuurlijk een eigen visie op hoe een stad er idealiter uit zou komen te zien. Hiervoor schreef elke partij zijn eigen missie en bedacht een passende naam met slogan. Hierna mochten alle fractieleden een gebouw naar keuze nomineren om deel uit te gaan maken van de stad: Democracity. Zij kozen vooral voor groene initiatieven, scholen en zorg voor dieren en er werd hevig bediscussieerd over de voor en tegens van een kerncentrale. Hierna ging de raad in gesprek over welke gebouwen er wel en niet gebouwd moesten worden. Na een stemronde, mochten deze dan ook echt op de map van de stad.

Tekst gaat verder onder de foto


Als afsluiting kwam er een écht gemeenteraadslid, Robert-Jan Baars van de VVD langs. Aan hem hebben wij nog alle vragen over de gemeenteraad, het stadhuis en natuurlijk over hemzelf kunnen vragen. Ook gaf hij grote complimenten aan de groep voor het niveau waarop zij bezig waren, om zo écht mogelijk met elkaar te discussieren en voor de scherpe argumenten. Een geslaagde ochtend!

Denise Boelsma
Leerkracht groep 8

Ander nieuws

[groep 1/2] Sportdag!

Op maandagochtend 25 september was het weer om door een ringetje te halen, en dat kwam goed uit, want het was tijd voor de langverwachte sportdag voor groep 1 tot en met 3! Het zonnetje straalde aan de hemel, en de opwinding was voelbaar in de lucht.

[groep 1/2] Het nieuwe thema: de supermarkt

Wat zijn de kinderen deze week weer lekker bezig geweest. Naar aanleiding van een brief van een klant (zie foto) is de winkel helemaal netjes gemaakt.

[groep 6] We zijn gestart!

In het kader van de "gouden weken" waarbinnen we aandacht besteden aan positieve groepsvorming hebben we veel samen gepraat, afspraken gemaakt en spelletjes gedaan

[groep 4] Een nieuw schooljaar is begonnen!

Wat zijn we weer fijn gestart, alsof we elkaar niet 6 weken hebben gemist. Het nieuwe lokaal is verkend, de nieuwe dingen benoemd en getest.