Democracity, wij werden baas over onze eigen stad..

Woensdag mochten wij voor twee uur lang in de huid kruipen van de gemeenteraad. We waren uitgenodigd op het stadhuis, waar wij plaats mochten nemen in de échte vergaderzaal van gemeente Haarlem. Hier kregen wij de taak om een eigen politieke partij te stichten. 

Deze politieke partij heeft natuurlijk een eigen visie op hoe een stad er idealiter uit zou komen te zien. Hiervoor schreef elke partij zijn eigen missie en bedacht een passende naam met slogan. Hierna mochten alle fractieleden een gebouw naar keuze nomineren om deel uit te gaan maken van de stad: Democracity. Zij kozen vooral voor groene initiatieven, scholen en zorg voor dieren en er werd hevig bediscussieerd over de voor en tegens van een kerncentrale. Hierna ging de raad in gesprek over welke gebouwen er wel en niet gebouwd moesten worden. Na een stemronde, mochten deze dan ook echt op de map van de stad.

Tekst gaat verder onder de foto


Als afsluiting kwam er een écht gemeenteraadslid, Robert-Jan Baars van de VVD langs. Aan hem hebben wij nog alle vragen over de gemeenteraad, het stadhuis en natuurlijk over hemzelf kunnen vragen. Ook gaf hij grote complimenten aan de groep voor het niveau waarop zij bezig waren, om zo écht mogelijk met elkaar te discussieren en voor de scherpe argumenten. Een geslaagde ochtend!

Denise Boelsma
Leerkracht groep 8

Ander nieuws

Avondvierdaagse 2024!

Wat een ge-wel-di-ge avondvierdaagse weer! We liepen door achtereenvolgens Caprera, bij de Oosterplas en sloten af bij Duin- en Kruidberg. Middenin de natuur dus!

[groep 4] Wij werken in de theaterwerkplaats

We hebben een deel van het echte podium de klas in gesjouwd zodat we er nog meer plezier in krijgen. Hoe leuk om nu, binnen de veiligheid van je eigen groep te mogen oefenen in optreden. Ze hebben vandaag allemaal op het podium gestaan!

[groep 7] Schoolvoetbal toernooi!

Vrijdag 24 juni deed groep 7 van de Werkschuit mee met het schoolvoetbaltoernooi!

[groep 1/2] Start thema 'Ridders en Kastelen'

Het avontuur begon op een doodgewone dinsdagochtend, toen er plots een mysterieuze brief opdook in de klas. De afzender? Don Frederik, de bewoner van het kasteel in de kweektuin.