Groen Elswout

Onze speurtocht begon met het verkennen van de eetbare schatten die de natuur ons te bieden heeft. 

We besloten verder te gaan op onze ontdekkingsreis en te speuren naar sporen van wilde dieren. Onze ogen waren gespitst op pootafdrukken, veertjes en andere aanwijzingen die ons konden vertellen welke dieren er in dit betoverende bos leefden. We voelden ons echte speurders. 

We vroegen ons af welke plekken en dingen in de natuur over een paar weken verandering zouden ondergaan. Met dit in gedachten keken we extra goed om ons heen en speculeerden we over mogelijke veranderingen. Zouden de bladeren van de bomen een andere kleur krijgen? Zouden er nieuwe bloemen bloeien? 

Ander nieuws

[groep 5] Hoera Vincent & Kelly! Een heuse Werkschuit bruiloft!

Afgelopen week waren de kinderen van groep 5, letterlijk en figuurlijk, getuige van een heuse bruiloft! Hun eigen meester Vincent was een dag eerder in het huwelijksbootje gestapt met zijn eigen Kelly. Op school vond een misschien wel minstens net zo bijzondere dag plaats, sowieso voor kinderen!

[groep 4] Weggeven, verkopen, weggooien en recyclen: aan de slag met het nieuwe thema!

Juf Susan had een 'cakepopbakmachine' meegenomen en vertelde dat ze dit ooit heel leuk vond. Maar nu gebruikte ze het nauwelijks nog en nam het eigenlijk teveel ruimte in beslag in de keuken. Dit leverde direct allerlei gespreksonderwerpen op.

[groep 1/2] In het nieuwe thema bij de kleuters varen we met Woeste Willem mee!

Op vrijdagochtend komt juf Laila te laat. Haar dagelijkse ochtend strandwandeling loopt uit. Gelukkig weet ze de school toch te bereiken, nog wild van het strand en de woeste zee. Laarzen gevuld met zand, natte sokken en wilde haren. Maar waarom duurde de strandwandeling langer dan normaal..?