Creatief spelontwerp - groep 6 aan de slag!

We zijn deze week begonnen met startactiviteiten voor een nieuw thema, en dat heeft alles te maken met spellen. We hebben namelijk een vraag gekregen van het boardroom cafe, dat is een cafe waar je spellen kunt spelen: kunnen jullie meedenken want we hebben te weinig voor kinderen! Daar moeten we meer over weten. 

We gaan ze een brief schrijven en waarschijnlijk binnenkort maar eens even een kijkje nemen. Ondertussen zijn de eerste spel ontwerp activiteiten begonnen. Er worden onmiddelijk de meest fantasierijke spellen gemaakt. Kunnen ze dit al gebruiken of komt er eigenlijk meer bij kijken?

De kinderen weten dat we best eens mooie dingen zouden kunnen gaan maken, maar hoe dat weten ze nog niet. Wij wilden alvast inventariseren wat voor talent we onder ouders hebben: Zijn er vaders en moeders die handig zijn met hout, wellicht iets weten over spellen maken, connecties hebben .... laat het ons weten!

Binnenkort volgt er een uitje naar het Boardroom spellencafe.

Ander nieuws

[groep 5] Inzamelingsactie voor de Speelgoedbank

Onlangs staken onze kinderen van groep 5 de handen de flink uit de mouwen! Ze maakten zélf speelgoed, verkochten dit en doneerden het geld aan de Speelgoedbank in Haarlem.

[groep 4] Wat je vindt mag je houden, of toch niet?

Ter voorbereiding op het nieuwe thema, vroegen we de kinderen iets mee te nemen wat ze in de kerstvakantie op of in de grond vonden. En zo hebben we al een bonte verzameling van stenen, boomschors, takjes, munten, veertjes en een vleugel van een vlinder.

Zingend de Kerstvakantie in!

Op het prachtig verlichte schoolplein, op deze kortste dag van het jaar, genoten ouders en kinderen van een indrukwekkend optreden van de leerkrachten en medewerkers van De Werkschuit. Wat was er een verbinding met elkaar te voelen! Na het optreden werd het totaalbedrag bekend gemaakt wat er voor Stichting Speelgoedbank Haarlem is opgehaald...

Kerstdiner in alle klassen

✨Er werd vanavond gegeten, gelachen, gezongen, gedanst en GENOTEN 🫶 Vanavond hadden alle klassen hun Kerstdiner 🎄De kinderen hadden dit zelf voorbereid 🧑‍🍳 Op hetzelfde moment hadden de ouders/verzorgers een borrel in de gymzaal 🥂 Fijne feestdagen, geniet (alvast) van de vakantie en een mooi 2️⃣0️⃣2️⃣4️⃣