Thema opening De Ruimte

Vandaag zijn we begonnen met het thema. Er was op ons schoolplein een verdacht voorwerp gevonden. Mannen en vrouwen in witte pakken hielden de kinderen op afstand en onderzochten het van alle kanten. Susan liep ongerust rond op het schoolplein en belde met de hulpdiensten. Wat was dit nu?

Het heeft zo een harde inslag gehad dat zelfs de kerstboom is omgevallen. Het moet wel iets zijn dat van ver komt. Eenmaal in de klas klinkt meteen al het woord meteoriet. Wat weten we daar al van? Er wordt van alles genoemd en we besluiten om het op te schrijven. Het thema is gestart!

Ander nieuws

[groep 1/2] Sportdag!

Op maandagochtend 25 september was het weer om door een ringetje te halen, en dat kwam goed uit, want het was tijd voor de langverwachte sportdag voor groep 1 tot en met 3! Het zonnetje straalde aan de hemel, en de opwinding was voelbaar in de lucht.

[groep 1/2] Het nieuwe thema: de supermarkt

Wat zijn de kinderen deze week weer lekker bezig geweest. Naar aanleiding van een brief van een klant (zie foto) is de winkel helemaal netjes gemaakt.

[groep 6] We zijn gestart!

In het kader van de "gouden weken" waarbinnen we aandacht besteden aan positieve groepsvorming hebben we veel samen gepraat, afspraken gemaakt en spelletjes gedaan

[groep 4] Een nieuw schooljaar is begonnen!

Wat zijn we weer fijn gestart, alsof we elkaar niet 6 weken hebben gemist. Het nieuwe lokaal is verkend, de nieuwe dingen benoemd en getest.