Thema opening De Ruimte

Vandaag zijn we begonnen met het thema. Er was op ons schoolplein een verdacht voorwerp gevonden. Mannen en vrouwen in witte pakken hielden de kinderen op afstand en onderzochten het van alle kanten. Susan liep ongerust rond op het schoolplein en belde met de hulpdiensten. Wat was dit nu?

Het heeft zo een harde inslag gehad dat zelfs de kerstboom is omgevallen. Het moet wel iets zijn dat van ver komt. Eenmaal in de klas klinkt meteen al het woord meteoriet. Wat weten we daar al van? Er wordt van alles genoemd en we besluiten om het op te schrijven. Het thema is gestart!

Ander nieuws

Lustrumfeest voor Werkschuit ouders en medewerkers

Tien jaar De Werkschuit: dat gaan we met de kinderen uitgebreid vieren. Maar ook voor de ouders en medewerkers komt er een groots feest! Zet 15 april 2023 vast in de agenda!

[groep 1-2] Bezoek van de verloskundige

Vandaag kwam de verloskundige bij de kleuters in de klas, passend bij ons huidige thema 'Oei, ik groei'. Ze vertelde over de baby in de buik. De baby begint als een korreltje suiker en groeit en groeit en groeit. Dan moet de baby uit de buik, dat voelt een beetje als poepen.

[groep 6] Opa Jan & Jan vertellen over de waternoodsramp

Een indrukwekkend bezoek en verslag waar de kinderen stil van raken

[groep 8] Natte voeten?

De actualiteit kwam de klas binnen: de watersnoodramp (dit jaar 70 jaar geleden) en de vele overstromingen in het binnenland. De grote vraag: houden we het nog droog?