Kasteelheer Simon Ter Plaatse der Haarlemmigheid

Vorige week ontvingen de kinderen een brief van Kasteelheer Simon Ter Plaatse der Haarlemmigheid. Hij was verheugd om hen te mogen benoemen tot zijn horigen. Ze moeten een kasteel voor hem bouwen, in ruil voor zijn bescherming, voedsel en onderdak.

Enthousiast zijn we eerst gaan onderzoeken wat er allemaal in en aan een kasteel zit. We hebben er ontwerptekeningen van gemaakt en zijn ons daarna gaan verdiepen in het leven van een horige. Ai! Dat bleek lang niet zo mooi te zijn als die kasteelheer doet voorkomen!

We gaan wel dat kasteel voor hem bouwen, maar gaan dan onderzoeken wat we moeten kunnen en weten om hoger op de Middeleeuwse, sociale ladder te komen!

Hij heeft ook nog eisen gesteld aan de vorm en plaats van het kasteel. Om de bouw goed vorm te kunnen geven, hebben we karton nodig.

Nanette, groep 5

Ander nieuws

Tweede prijs in het jaarlijkste schoolkorfbal toernooi Haarlem!

Geweldig nieuws! Groep 4 heeft de tweede prijs gewonnen in het jaarlijkse korfbaltoernooi onder scholen in Haarlem!

[groep 1/2] Voorstelling in de klas

Vandaag hadden we een voorstelling van Vincent in de klas. Hij vertelde een spannend verhaal en maakte er muziek bij. Gelukkig liep het verhaal goed af.

Rots en Water training!

Wat wat het bijzonder om met groep 6 de principes van Rots en Water met elkaar te ontdekken...

[groep 4] De kat van Merel in de klas op bezoek

Om in te kunnen schatten of een kat geschikt is als toekomstig schooldier hadden we gisteren de kat van Merel op bezoek...