Wij zijn archeologen! Een kort resume van deze thema periode

Het thema is afgerond!
Het museum was open voor bezoek deze ochtend. De jassen werden in de garderobe aangenomen. De gidsen hun naam opgesteld. De plattegrond werd gelezen en de rondleiding kon beginnen. De beveiliging was wel streng, als er alleen al gekeken werd naar een de delftsblauwe vaas ging het alarm af. De museumwinkel is uitverkocht.., de vakantie kan beginnen.

Een resume aan bezoeken en bezoekers:

  • Groep 4 heeft veel ontdekt en geleerd van dit afgelopen thema over "de archeoloog". Dat viel op tijdens het bezoek van Ewout de archeoloog. Ze wisten mooie vragen te stellen en Ewout gaf daar maar al te graag antwoord op.
  • Wat hebben we genoten van het bezoek aan het archeologisch museum! In verschillende opdrachten hebben de kinderen ervaren hoe het is om als archeoloog aan het werk te gaan.
  • Ons bezoek aan het Verwey museum was ook echt enorm leuk en leerzaam. We werden heel erg vriendelijk ontvangen. De helft van de groep maakte hun eigen tijdmachine (met in volgorde gezet de uitvindingen in de tijd) en de andere helft kreeg een rondleiding over 1000 jaar geschiedenis v Haarlem. De gids kon boeiend vertellen. Als juf was ik blij, omdat na ons bezoek aan het argeologisch museum, het onderzoek in de klas met de tijdbalk -wat is vroeger en hoe lang is iets geleden- in perspectief werd geplaatst. De tijd van de piramides en komst van porselein hebben nu een kapstok gekregen. Goed om het historisch besef over de stad meer ogen te geven.

Ander nieuws

Tweede prijs in het jaarlijkste schoolkorfbal toernooi Haarlem!

Geweldig nieuws! Groep 4 heeft de tweede prijs gewonnen in het jaarlijkse korfbaltoernooi onder scholen in Haarlem!

[groep 1/2] Voorstelling in de klas

Vandaag hadden we een voorstelling van Vincent in de klas. Hij vertelde een spannend verhaal en maakte er muziek bij. Gelukkig liep het verhaal goed af.

Rots en Water training!

Wat wat het bijzonder om met groep 6 de principes van Rots en Water met elkaar te ontdekken...

[groep 4] De kat van Merel in de klas op bezoek

Om in te kunnen schatten of een kat geschikt is als toekomstig schooldier hadden we gisteren de kat van Merel op bezoek...