Start van het schooljaar

We zijn fijn gestart met elkaar! Heel vertrouwd en vooral heel gezellig.

We hebben al een start gemaakt met ons thema, door te praten met elkaar over de gebouwde hutten. Ook hebben we er al over geschreven. Er kwamen al verschillende vragen met boven:

Wanneer is iets natuur?

Hoe bouw je de stevigste hut?

Hoe maak je een hut waterdicht, zodat je er in kunt slapen?

Genoeg aanknopingspunten voor weer wat onderzoekjes. Heeft iemand misschien een gietertje te leen, met een kop met gaatjes erop? (Zodat we een gedoseerde regenbui na kunnen doen)

Uiteraard zijn er in de klas ook al diverse huren gebouwd. Ook is er een begin gemaakt met het knutselen van de verjaardagskalender.

Juf Sarin
Groep 4

Ander nieuws

[groep 5] Hoera Vincent & Kelly! Een heuse Werkschuit bruiloft!

Afgelopen week waren de kinderen van groep 5, letterlijk en figuurlijk, getuige van een heuse bruiloft! Hun eigen meester Vincent was een dag eerder in het huwelijksbootje gestapt met zijn eigen Kelly. Op school vond een misschien wel minstens net zo bijzondere dag plaats, sowieso voor kinderen!

[groep 4] Weggeven, verkopen, weggooien en recyclen: aan de slag met het nieuwe thema!

Juf Susan had een 'cakepopbakmachine' meegenomen en vertelde dat ze dit ooit heel leuk vond. Maar nu gebruikte ze het nauwelijks nog en nam het eigenlijk teveel ruimte in beslag in de keuken. Dit leverde direct allerlei gespreksonderwerpen op.

[groep 7] Gestart in de natuur!

Maandagmiddag zijn we samen op onze fietsen gesprongen en naar het prachtige Elswout gegaan, klaar om ons nieuwe bovenbouw thema te verkennen.

[groep 1/2] In het nieuwe thema bij de kleuters varen we met Woeste Willem mee!

Op vrijdagochtend komt juf Laila te laat. Haar dagelijkse ochtend strandwandeling loopt uit. Gelukkig weet ze de school toch te bereiken, nog wild van het strand en de woeste zee. Laarzen gevuld met zand, natte sokken en wilde haren. Maar waarom duurde de strandwandeling langer dan normaal..?