Start van het schooljaar

We zijn fijn gestart met elkaar! Heel vertrouwd en vooral heel gezellig.

We hebben al een start gemaakt met ons thema, door te praten met elkaar over de gebouwde hutten. Ook hebben we er al over geschreven. Er kwamen al verschillende vragen met boven:

Wanneer is iets natuur?

Hoe bouw je de stevigste hut?

Hoe maak je een hut waterdicht, zodat je er in kunt slapen?

Genoeg aanknopingspunten voor weer wat onderzoekjes. Heeft iemand misschien een gietertje te leen, met een kop met gaatjes erop? (Zodat we een gedoseerde regenbui na kunnen doen)

Uiteraard zijn er in de klas ook al diverse huren gebouwd. Ook is er een begin gemaakt met het knutselen van de verjaardagskalender.

Juf Sarin
Groep 4

Ander nieuws

[groep 6] Spelen op duizend manieren

Wat hebben we weer een fijn thema! We ontdekken dat spellen prachtige manieren zijn om het leven te oefenen. In sommige spellen kun je een leider zijn, of je fanatisme kwijt, of juist laten gaan, in andere spellen mag je ongegeneerd flauwe grappen maken, in andere spellen leer je ultiem samenwerken.

[groep 4] Een zee aan creativiteit

Om te leren hoe je een zee schildert, zijn we vanmiddag gestart met kunstbeschouwing. Aan de hand van verschillende schilderijen stonden we stil bij vragen als 'welk weer is het op dit schilderij?'

[groep 1] Thema: ik ga naar de kapper

In de klas werd juf Susan geknipt door een echte kapster en de kinderen mochten vragen stellen. Er werd een hoop geleerd. Wist je dat de kapper altijd het haar in vakjes verdeelt voordat hij of zij gaat knippen?

[groep 4] Spectaculaire gastles over een kraanschip

Vanochtend was Pieter, de vader van Merel, als gast in de klas. Hij bereidt werk voor dat door een enorm kraanschip wordt uitgevoerd. Daar waren de kinderen heel benieuwd naar!