Start van het schooljaar

We zijn fijn gestart met elkaar! Heel vertrouwd en vooral heel gezellig.

We hebben al een start gemaakt met ons thema, door te praten met elkaar over de gebouwde hutten. Ook hebben we er al over geschreven. Er kwamen al verschillende vragen met boven:

Wanneer is iets natuur?

Hoe bouw je de stevigste hut?

Hoe maak je een hut waterdicht, zodat je er in kunt slapen?

Genoeg aanknopingspunten voor weer wat onderzoekjes. Heeft iemand misschien een gietertje te leen, met een kop met gaatjes erop? (Zodat we een gedoseerde regenbui na kunnen doen)

Uiteraard zijn er in de klas ook al diverse huren gebouwd. Ook is er een begin gemaakt met het knutselen van de verjaardagskalender.

Juf Sarin
Groep 4

Ander nieuws

[groep 1/2] Speuren in de duinen!

Wat hadden we een fijne ochtend in de duinen. Het weer was heerlijk herfstig en de sfeer zat er goed in. Konijnen hebben we helaas niet gespot, maar aan de inzet kon dat absoluut niet liggen. Kijk maar wat voor een fantastische speurders er in groep 1/2b zitten!

[groep 1-2-3-8] Sportdag op z'n Werkschuits

Vandaag was er een sportdag georganiseerd door de vakleerkracht gym voor de groepen 1 t/m 3. De groepjes en spelletjes werden begeleid door kinderen uit groep 8. Al ver voor de afgesproken tijd kwamen de eerste groep achters om te helpen met het klaarzetten van de spelletjes op het veld.

Schoolkamp groep 8: een verslag van Quint!

Groep 8 van onze school De Werkschuit ging op schoolkamp en alle kinderen schreven daar een verslag over. Zoals Quint: "We werden we uitgezwaaid door school en ouders. We gingen twee rondjes om de school. "