De klas geboeid door verhalen over schepen en hijskranen op zee

Vanochtend was Pieter, de vader van Merel, als gast in de klas. Hij bereidt werk voor dat door een enorm kraanschip wordt uitgevoerd. Daar waren de kinderen heel benieuwd naar!

Van te voren hadden we afgesproken wat er van de kinderen werd verwacht. Niet stil zijn en luisteren, maar aandachtig luisteren en vragen stellen. We willen immers leren wie er allemaal op een schip werken en wat je dan moet kunnen. Om je vraag of iets belangrijks / interessants dat je hebt gehoord te onthouden zat iedereen klaar met het tekstenschrift voor zich om aantekeningen te maken.

Pieter vertelde heel duidelijk en aansprekend voor de kinderen. Al bij de eerste foto zaten ze vol vragen, ze wilden alles weten! Doordat er ruimte was om vragen te stellen en doordat er zoveel te zien was lukte het de kinderen om hun aandacht langer dan een uur bij deze presentatie te houden. Knap hoor! Onder de indruk van de grootte van het schip en de kracht van de hijskranen, sloten we de dag af met een leuke schuifpuzzel voor thuis. Dank Pieter!

Er wordt morgen uitgewisseld wat de kindeen aan aantekeningen hebben gemaakt. Dat geeft mooie input voor ons spel tijdens dit thema; We zijn kapitein en we werken in het havenkantoor.

Ander nieuws

[groep 5] Inzamelingsactie voor de Speelgoedbank

Onlangs staken onze kinderen van groep 5 de handen de flink uit de mouwen! Ze maakten zélf speelgoed, verkochten dit en doneerden het geld aan de Speelgoedbank in Haarlem.

[groep 4] Wat je vindt mag je houden, of toch niet?

Ter voorbereiding op het nieuwe thema, vroegen we de kinderen iets mee te nemen wat ze in de kerstvakantie op of in de grond vonden. En zo hebben we al een bonte verzameling van stenen, boomschors, takjes, munten, veertjes en een vleugel van een vlinder.

Zingend de Kerstvakantie in!

Op het prachtig verlichte schoolplein, op deze kortste dag van het jaar, genoten ouders en kinderen van een indrukwekkend optreden van de leerkrachten en medewerkers van De Werkschuit. Wat was er een verbinding met elkaar te voelen! Na het optreden werd het totaalbedrag bekend gemaakt wat er voor Stichting Speelgoedbank Haarlem is opgehaald...

Kerstdiner in alle klassen

✨Er werd vanavond gegeten, gelachen, gezongen, gedanst en GENOTEN 🫶 Vanavond hadden alle klassen hun Kerstdiner 🎄De kinderen hadden dit zelf voorbereid 🧑‍🍳 Op hetzelfde moment hadden de ouders/verzorgers een borrel in de gymzaal 🥂 Fijne feestdagen, geniet (alvast) van de vakantie en een mooi 2️⃣0️⃣2️⃣4️⃣