De klas geboeid door verhalen over schepen en hijskranen op zee

Vanochtend was Pieter, de vader van Merel, als gast in de klas. Hij bereidt werk voor dat door een enorm kraanschip wordt uitgevoerd. Daar waren de kinderen heel benieuwd naar!

Van te voren hadden we afgesproken wat er van de kinderen werd verwacht. Niet stil zijn en luisteren, maar aandachtig luisteren en vragen stellen. We willen immers leren wie er allemaal op een schip werken en wat je dan moet kunnen. Om je vraag of iets belangrijks / interessants dat je hebt gehoord te onthouden zat iedereen klaar met het tekstenschrift voor zich om aantekeningen te maken.

Pieter vertelde heel duidelijk en aansprekend voor de kinderen. Al bij de eerste foto zaten ze vol vragen, ze wilden alles weten! Doordat er ruimte was om vragen te stellen en doordat er zoveel te zien was lukte het de kinderen om hun aandacht langer dan een uur bij deze presentatie te houden. Knap hoor! Onder de indruk van de grootte van het schip en de kracht van de hijskranen, sloten we de dag af met een leuke schuifpuzzel voor thuis. Dank Pieter!

Er wordt morgen uitgewisseld wat de kindeen aan aantekeningen hebben gemaakt. Dat geeft mooie input voor ons spel tijdens dit thema; We zijn kapitein en we werken in het havenkantoor.

Ander nieuws

Avondvierdaagse 2024!

Wat een ge-wel-di-ge avondvierdaagse weer! We liepen door achtereenvolgens Caprera, bij de Oosterplas en sloten af bij Duin- en Kruidberg. Middenin de natuur dus!

[groep 4] Wij werken in de theaterwerkplaats

We hebben een deel van het echte podium de klas in gesjouwd zodat we er nog meer plezier in krijgen. Hoe leuk om nu, binnen de veiligheid van je eigen groep te mogen oefenen in optreden. Ze hebben vandaag allemaal op het podium gestaan!

[groep 7] Schoolvoetbal toernooi!

Vrijdag 24 juni deed groep 7 van de Werkschuit mee met het schoolvoetbaltoernooi!

[groep 1/2] Start thema 'Ridders en Kastelen'

Het avontuur begon op een doodgewone dinsdagochtend, toen er plots een mysterieuze brief opdook in de klas. De afzender? Don Frederik, de bewoner van het kasteel in de kweektuin.