Wij werken in de theaterwerkplaats

De rol van de regisseur, licht en geluid, decor, kostuum en zelfs de grime wordt al uitgeprobeerd.

Elke lange dag is er in de klas om 14.30uur een voorstelling te zien.
Het publiek is super betrokken. De spelers krijgen een groot applaus en er worden tops en tips gegeven. De voorstelling wordt gefilmd en de volgende dag door de kinderen bekeken zodat ze er een verslag over kunnen schrijven. We spelen nu wie, wat en waar en zijn begonnen met pantomime waar we nu tekst aan toevoegen. Vandaag hebben ze in 2-tallen onderzocht wat de "waar" kan zijn en geoefend in het spel alleen en samen.

We hebben een deel van het echte podium de klas in gesjouwd zodat we er nog meer plezier in krijgen. Hoe leuk om nu, binnen de veiligheid van je eigen groep te mogen oefenen in optreden. Ze hebben vandaag allemaal op het podium gestaan!

Hidde nam vandaag poppenkastpoppen van zijn oma mee. Super mooie oude poppen die je met een touwtje ook nog kan laten praten. Daar gaan we volgende week verder mee spelen.Ander nieuws

Avondvierdaagse 2024!

Wat een ge-wel-di-ge avondvierdaagse weer! We liepen door achtereenvolgens Caprera, bij de Oosterplas en sloten af bij Duin- en Kruidberg. Middenin de natuur dus!

[groep 7] Schoolvoetbal toernooi!

Vrijdag 24 juni deed groep 7 van de Werkschuit mee met het schoolvoetbaltoernooi!

[groep 1/2] Start thema 'Ridders en Kastelen'

Het avontuur begon op een doodgewone dinsdagochtend, toen er plots een mysterieuze brief opdook in de klas. De afzender? Don Frederik, de bewoner van het kasteel in de kweektuin.