Knopen leggen

Op dinsdag kwam landrot Brecht langs. Ze had op de verschillende zeilkampen knopen geleerd als een echte zeerot. Ze kwam een workshop geven. Best moeilijk, maar wat zitten er toch handige kleuters in deze groep.Op donderdag hebben de kinderen van groep 1/2c het de kinderen van groep 1/2a geleerd. Super tof!

In de zandtafel werd het verhaal van kikker en het water nagespeeld. Een dam hield het water tegen en als de dam dan doorbrak stroomde het water over land.We hebben het gehad over dammen en duinen.

En deze week moesten we weer smeren. Hoofden, armen en zelf oren werden goed ingesmeerd. Ze helpen elkaar goed.

Heel soms mocht de waterpomp aan. O. had een natte broek. 'Misschien kunt u de verwarming wat hoger zetten. Dan kan mijn broek drogen'. We hebben de broeken maar te drogen gelegd in de zon :-)

Juf Henny

Ander nieuws

[groep 5] Inzamelingsactie voor de Speelgoedbank

Onlangs staken onze kinderen van groep 5 de handen de flink uit de mouwen! Ze maakten zélf speelgoed, verkochten dit en doneerden het geld aan de Speelgoedbank in Haarlem.

[groep 4] Wat je vindt mag je houden, of toch niet?

Ter voorbereiding op het nieuwe thema, vroegen we de kinderen iets mee te nemen wat ze in de kerstvakantie op of in de grond vonden. En zo hebben we al een bonte verzameling van stenen, boomschors, takjes, munten, veertjes en een vleugel van een vlinder.

Zingend de Kerstvakantie in!

Op het prachtig verlichte schoolplein, op deze kortste dag van het jaar, genoten ouders en kinderen van een indrukwekkend optreden van de leerkrachten en medewerkers van De Werkschuit. Wat was er een verbinding met elkaar te voelen! Na het optreden werd het totaalbedrag bekend gemaakt wat er voor Stichting Speelgoedbank Haarlem is opgehaald...

Kerstdiner in alle klassen

✨Er werd vanavond gegeten, gelachen, gezongen, gedanst en GENOTEN 🫶 Vanavond hadden alle klassen hun Kerstdiner 🎄De kinderen hadden dit zelf voorbereid 🧑‍🍳 Op hetzelfde moment hadden de ouders/verzorgers een borrel in de gymzaal 🥂 Fijne feestdagen, geniet (alvast) van de vakantie en een mooi 2️⃣0️⃣2️⃣4️⃣