Samen een brood bakken

De vorige keer dat juf een brood probeerde te bakken was dit mislukt. Tot groot verdriet! Het smaakte naar rauwe pannenkoek, dat willen we niet. Een oplossing was het volgen van een recept. En... Tada!

Met een beetje hulp van de broodbakmachine en het recept 'het lekkerste wit brood van de bakker' is het ons gelukt om een echt brood te maken. Wat hadden we allemaal nodig? Dat kunnen de kinderen van groep 1/2b je vast haarfijn uitleggen. Toen de machine eenmaal aan stond mochten we het brood niet storen, de gist moest zijn werk doen. Wat doet de gist ook alweer? Het brood wordt groter en groter! En het begint steeds lekkerder te ruiken in de klas. Tussendoor mochten we een keertje spieken, maar het brood leek weer op die rauwe pannenkoek van eerst. Komt het wel goed?

Na vier (!) uur wachten was het eindelijk zover, de machine piepte. De hulpjes hielpen met het presenteren van het brood. En toen? Proeven maar!

Dat was echt smullen.

Laila Miedema
Groep 1/2b

Ander nieuws

Avondvierdaagse 2024!

Wat een ge-wel-di-ge avondvierdaagse weer! We liepen door achtereenvolgens Caprera, bij de Oosterplas en sloten af bij Duin- en Kruidberg. Middenin de natuur dus!

[groep 4] Wij werken in de theaterwerkplaats

We hebben een deel van het echte podium de klas in gesjouwd zodat we er nog meer plezier in krijgen. Hoe leuk om nu, binnen de veiligheid van je eigen groep te mogen oefenen in optreden. Ze hebben vandaag allemaal op het podium gestaan!

[groep 7] Schoolvoetbal toernooi!

Vrijdag 24 juni deed groep 7 van de Werkschuit mee met het schoolvoetbaltoernooi!

[groep 1/2] Start thema 'Ridders en Kastelen'

Het avontuur begon op een doodgewone dinsdagochtend, toen er plots een mysterieuze brief opdook in de klas. De afzender? Don Frederik, de bewoner van het kasteel in de kweektuin.