Samen een brood bakken

De vorige keer dat juf een brood probeerde te bakken was dit mislukt. Tot groot verdriet! Het smaakte naar rauwe pannenkoek, dat willen we niet. Een oplossing was het volgen van een recept. En... Tada!

Met een beetje hulp van de broodbakmachine en het recept 'het lekkerste wit brood van de bakker' is het ons gelukt om een echt brood te maken. Wat hadden we allemaal nodig? Dat kunnen de kinderen van groep 1/2b je vast haarfijn uitleggen. Toen de machine eenmaal aan stond mochten we het brood niet storen, de gist moest zijn werk doen. Wat doet de gist ook alweer? Het brood wordt groter en groter! En het begint steeds lekkerder te ruiken in de klas. Tussendoor mochten we een keertje spieken, maar het brood leek weer op die rauwe pannenkoek van eerst. Komt het wel goed?

Na vier (!) uur wachten was het eindelijk zover, de machine piepte. De hulpjes hielpen met het presenteren van het brood. En toen? Proeven maar!

Dat was echt smullen.

Laila Miedema
Groep 1/2b

Ander nieuws

[groep 1/2] Sportdag!

Op maandagochtend 25 september was het weer om door een ringetje te halen, en dat kwam goed uit, want het was tijd voor de langverwachte sportdag voor groep 1 tot en met 3! Het zonnetje straalde aan de hemel, en de opwinding was voelbaar in de lucht.

[groep 1/2] Het nieuwe thema: de supermarkt

Wat zijn de kinderen deze week weer lekker bezig geweest. Naar aanleiding van een brief van een klant (zie foto) is de winkel helemaal netjes gemaakt.

[groep 6] We zijn gestart!

In het kader van de "gouden weken" waarbinnen we aandacht besteden aan positieve groepsvorming hebben we veel samen gepraat, afspraken gemaakt en spelletjes gedaan

[groep 4] Een nieuw schooljaar is begonnen!

Wat zijn we weer fijn gestart, alsof we elkaar niet 6 weken hebben gemist. Het nieuwe lokaal is verkend, de nieuwe dingen benoemd en getest.