Samen een brood bakken

De vorige keer dat juf een brood probeerde te bakken was dit mislukt. Tot groot verdriet! Het smaakte naar rauwe pannenkoek, dat willen we niet. Een oplossing was het volgen van een recept. En... Tada!

Met een beetje hulp van de broodbakmachine en het recept 'het lekkerste wit brood van de bakker' is het ons gelukt om een echt brood te maken. Wat hadden we allemaal nodig? Dat kunnen de kinderen van groep 1/2b je vast haarfijn uitleggen. Toen de machine eenmaal aan stond mochten we het brood niet storen, de gist moest zijn werk doen. Wat doet de gist ook alweer? Het brood wordt groter en groter! En het begint steeds lekkerder te ruiken in de klas. Tussendoor mochten we een keertje spieken, maar het brood leek weer op die rauwe pannenkoek van eerst. Komt het wel goed?

Na vier (!) uur wachten was het eindelijk zover, de machine piepte. De hulpjes hielpen met het presenteren van het brood. En toen? Proeven maar!

Dat was echt smullen.

Laila Miedema
Groep 1/2b

Ander nieuws

Tweede prijs in het jaarlijkste schoolkorfbal toernooi Haarlem!

Geweldig nieuws! Groep 4 heeft de tweede prijs gewonnen in het jaarlijkse korfbaltoernooi onder scholen in Haarlem!

[groep 1/2] Voorstelling in de klas

Vandaag hadden we een voorstelling van Vincent in de klas. Hij vertelde een spannend verhaal en maakte er muziek bij. Gelukkig liep het verhaal goed af.

Rots en Water training!

Wat wat het bijzonder om met groep 6 de principes van Rots en Water met elkaar te ontdekken...

[groep 4] De kat van Merel in de klas op bezoek

Om in te kunnen schatten of een kat geschikt is als toekomstig schooldier hadden we gisteren de kat van Merel op bezoek...