Samen een brood bakken

De vorige keer dat juf een brood probeerde te bakken was dit mislukt. Tot groot verdriet! Het smaakte naar rauwe pannenkoek, dat willen we niet. Een oplossing was het volgen van een recept. En... Tada!

Met een beetje hulp van de broodbakmachine en het recept 'het lekkerste wit brood van de bakker' is het ons gelukt om een echt brood te maken. Wat hadden we allemaal nodig? Dat kunnen de kinderen van groep 1/2b je vast haarfijn uitleggen. Toen de machine eenmaal aan stond mochten we het brood niet storen, de gist moest zijn werk doen. Wat doet de gist ook alweer? Het brood wordt groter en groter! En het begint steeds lekkerder te ruiken in de klas. Tussendoor mochten we een keertje spieken, maar het brood leek weer op die rauwe pannenkoek van eerst. Komt het wel goed?

Na vier (!) uur wachten was het eindelijk zover, de machine piepte. De hulpjes hielpen met het presenteren van het brood. En toen? Proeven maar!

Dat was echt smullen.

Laila Miedema
Groep 1/2b

Ander nieuws

[groep 1-2] En het nieuwe thema is....KUNST!

We kregen vorige week al meerdere malen de vraag 'Wat is het nieuwe thema, juf?' Middels een aantal activiteiten (rondom kleuren en vormen) hadden we al een beetje laten doorschemeren welke kant we op zouden gaan. Afgelopen maandag is het thema voor alle leerlingen in de gymzaal geopend.

[groep 1-2] Kleur en vorm

Psst weet jij wat het nieuwe thema wordt? Kijk maar naar Sofie. Ze zit al klaar met haar pak en in haar broekzak zitten een paar penselen. De kinderen weten wel raad met die penselen.

Lustrumfeest voor Werkschuit ouders en medewerkers

Tien jaar De Werkschuit: dat gaan we met de kinderen uitgebreid vieren. Maar ook voor de ouders en medewerkers komt er een groots feest! Zet 15 april 2023 vast in de agenda!

[groep 1-2] Bezoek van de verloskundige

Vandaag kwam de verloskundige bij de kleuters in de klas, passend bij ons huidige thema 'Oei, ik groei'. Ze vertelde over de baby in de buik. De baby begint als een korreltje suiker en groeit en groeit en groeit. Dan moet de baby uit de buik, dat voelt een beetje als poepen.