Wij gaan boodschappen doen!

Wat zijn de kinderen deze week weer lekker bezig geweest. Naar aanleiding van een brief van een klant (zie foto) is de winkel helemaal netjes gemaakt. Alle producten zijn gesorteerd zodat de klanten de producten makkelijk kunnen vinden. Er ontstonden gesprekken over bij welke producten de boter hoort, wat het verschil is tussen een koelkast en een vriezer en we kwamen er achter dat je op verschillende manieren kunt sorteren. We hebben het gehad over de afdelingen in de supermarkt. De kinderen kwamen zelf op rollen als vakkenvuller, kassa medewerker, leverancier en klant. Een goede basis voor de rollenspellen.

Ook zijn kinderen druk bezig geweest met het maken van een boodschappentas of het maken van een kralenplank. Verder heb ik de kinderen gevraagd om verpakkingsmateriaal mee te nemen. Bijvoorbeeld een doos crackers die leeg is of een lege limonadefles. Dan kunnen we onze supermarkt nog verder vullen.

Ander nieuws

[groep 6] Spelen op duizend manieren

Wat hebben we weer een fijn thema! We ontdekken dat spellen prachtige manieren zijn om het leven te oefenen. In sommige spellen kun je een leider zijn, of je fanatisme kwijt, of juist laten gaan, in andere spellen mag je ongegeneerd flauwe grappen maken, in andere spellen leer je ultiem samenwerken.

[groep 4] Een zee aan creativiteit

Om te leren hoe je een zee schildert, zijn we vanmiddag gestart met kunstbeschouwing. Aan de hand van verschillende schilderijen stonden we stil bij vragen als 'welk weer is het op dit schilderij?'

[groep 1] Thema: ik ga naar de kapper

In de klas werd juf Susan geknipt door een echte kapster en de kinderen mochten vragen stellen. Er werd een hoop geleerd. Wist je dat de kapper altijd het haar in vakjes verdeelt voordat hij of zij gaat knippen?

[groep 4] Spectaculaire gastles over een kraanschip

Vanochtend was Pieter, de vader van Merel, als gast in de klas. Hij bereidt werk voor dat door een enorm kraanschip wordt uitgevoerd. Daar waren de kinderen heel benieuwd naar!