Wij gaan boodschappen doen!

Wat zijn de kinderen deze week weer lekker bezig geweest. Naar aanleiding van een brief van een klant (zie foto) is de winkel helemaal netjes gemaakt. Alle producten zijn gesorteerd zodat de klanten de producten makkelijk kunnen vinden. Er ontstonden gesprekken over bij welke producten de boter hoort, wat het verschil is tussen een koelkast en een vriezer en we kwamen er achter dat je op verschillende manieren kunt sorteren. We hebben het gehad over de afdelingen in de supermarkt. De kinderen kwamen zelf op rollen als vakkenvuller, kassa medewerker, leverancier en klant. Een goede basis voor de rollenspellen.

Ook zijn kinderen druk bezig geweest met het maken van een boodschappentas of het maken van een kralenplank. Verder heb ik de kinderen gevraagd om verpakkingsmateriaal mee te nemen. Bijvoorbeeld een doos crackers die leeg is of een lege limonadefles. Dan kunnen we onze supermarkt nog verder vullen.

Ander nieuws

[groep 6] Gestart in de schooltuinen

Vandaag was het zover: ondanks dreigende wolken gingen we met groep 6 tijdens de kostbare droge momenten richting de schooltuinen om die tot leven te gaan brengen. Ter voorbereiding hadden de kinderen hun namenbordjes voor in hun eigen stukje grond gemaakt.

[groep 1/2] Afsluiting thema Boerderij!

Ouders konden overal kijken, ruiken, en proeven.

Tweede prijs in het jaarlijkste schoolkorfbal toernooi Haarlem!

Geweldig nieuws! Groep 4 heeft de tweede prijs gewonnen in het jaarlijkse korfbaltoernooi onder scholen in Haarlem!

[groep 1/2] Voorstelling in de klas

Vandaag hadden we een voorstelling van Vincent in de klas. Hij vertelde een spannend verhaal en maakte er muziek bij. Gelukkig liep het verhaal goed af.