[groep 1-2] Mediteren op de Bloesem van Van Gogh


We starten het nieuwe thema kunst op, nadat we met alle kinderen van de school keken naar de voorstelling van alle leerkrachten hadden gekeken. 'Prachtig', zei een jongen uit de klas. Een gevoel van trots en verbondenheid hadden we allemaal. Dit is de Werkschuit op zijn best. Vincent van Gogh, Mondriaan, Mozart, licht kunstenaar en een beeldhouwer stonden hun product te presenteren. Uiteindelijk won het meisje met de blauwe stip.

Het is de kunst iets te verzinnen, wat nog niemand heeft verzonnen. We zingen dit liedje in de klas en wat weten we de tekst al goed.

Juf Hennie vertelde over haar lievelings schilderij. Bloesem van Vincent van Gogh. We gingen mediteren op dit schilderij. Wij waren de bloesem en de vlinder vloog van je haar naar je been en weer naar je arm. Het was doodstil in de klas. We lagen op een kleedje en hadden onze ogen dicht.

De kinderen vonden dingen in de natuur, wat leek op kunst. En gingen aan de slag met verf, lijm en schaar. We hebben 20 kunstenaars in de klas.

Kijk maar eens naar de zonnebloemen! Het lijken wel echt de schilderijen van Vincent van Gogh. We kregen allemaal een 🌻 zaadje en kregen een bekertje met aarde. We hopen in de zomer op 20 zonnebloemen.

Dit is nog maar het begin.

Ander nieuws

[groep 6] Gestart in de schooltuinen

Vandaag was het zover: ondanks dreigende wolken gingen we met groep 6 tijdens de kostbare droge momenten richting de schooltuinen om die tot leven te gaan brengen. Ter voorbereiding hadden de kinderen hun namenbordjes voor in hun eigen stukje grond gemaakt.

[groep 1/2] Afsluiting thema Boerderij!

Ouders konden overal kijken, ruiken, en proeven.

Tweede prijs in het jaarlijkste schoolkorfbal toernooi Haarlem!

Geweldig nieuws! Groep 4 heeft de tweede prijs gewonnen in het jaarlijkse korfbaltoernooi onder scholen in Haarlem!

[groep 1/2] Voorstelling in de klas

Vandaag hadden we een voorstelling van Vincent in de klas. Hij vertelde een spannend verhaal en maakte er muziek bij. Gelukkig liep het verhaal goed af.