[groep 1-2] Mediteren op de Bloesem van Van Gogh


We starten het nieuwe thema kunst op, nadat we met alle kinderen van de school keken naar de voorstelling van alle leerkrachten hadden gekeken. 'Prachtig', zei een jongen uit de klas. Een gevoel van trots en verbondenheid hadden we allemaal. Dit is de Werkschuit op zijn best. Vincent van Gogh, Mondriaan, Mozart, licht kunstenaar en een beeldhouwer stonden hun product te presenteren. Uiteindelijk won het meisje met de blauwe stip.

Het is de kunst iets te verzinnen, wat nog niemand heeft verzonnen. We zingen dit liedje in de klas en wat weten we de tekst al goed.

Juf Hennie vertelde over haar lievelings schilderij. Bloesem van Vincent van Gogh. We gingen mediteren op dit schilderij. Wij waren de bloesem en de vlinder vloog van je haar naar je been en weer naar je arm. Het was doodstil in de klas. We lagen op een kleedje en hadden onze ogen dicht.

De kinderen vonden dingen in de natuur, wat leek op kunst. En gingen aan de slag met verf, lijm en schaar. We hebben 20 kunstenaars in de klas.

Kijk maar eens naar de zonnebloemen! Het lijken wel echt de schilderijen van Vincent van Gogh. We kregen allemaal een 🌻 zaadje en kregen een bekertje met aarde. We hopen in de zomer op 20 zonnebloemen.

Dit is nog maar het begin.

Ander nieuws

[groep 6] Spelen op duizend manieren

Wat hebben we weer een fijn thema! We ontdekken dat spellen prachtige manieren zijn om het leven te oefenen. In sommige spellen kun je een leider zijn, of je fanatisme kwijt, of juist laten gaan, in andere spellen mag je ongegeneerd flauwe grappen maken, in andere spellen leer je ultiem samenwerken.

[groep 4] Een zee aan creativiteit

Om te leren hoe je een zee schildert, zijn we vanmiddag gestart met kunstbeschouwing. Aan de hand van verschillende schilderijen stonden we stil bij vragen als 'welk weer is het op dit schilderij?'

[groep 1] Thema: ik ga naar de kapper

In de klas werd juf Susan geknipt door een echte kapster en de kinderen mochten vragen stellen. Er werd een hoop geleerd. Wist je dat de kapper altijd het haar in vakjes verdeelt voordat hij of zij gaat knippen?

[groep 4] Spectaculaire gastles over een kraanschip

Vanochtend was Pieter, de vader van Merel, als gast in de klas. Hij bereidt werk voor dat door een enorm kraanschip wordt uitgevoerd. Daar waren de kinderen heel benieuwd naar!