[groep 1-2] Mediteren op de Bloesem van Van Gogh


We starten het nieuwe thema kunst op, nadat we met alle kinderen van de school keken naar de voorstelling van alle leerkrachten hadden gekeken. 'Prachtig', zei een jongen uit de klas. Een gevoel van trots en verbondenheid hadden we allemaal. Dit is de Werkschuit op zijn best. Vincent van Gogh, Mondriaan, Mozart, licht kunstenaar en een beeldhouwer stonden hun product te presenteren. Uiteindelijk won het meisje met de blauwe stip.

Het is de kunst iets te verzinnen, wat nog niemand heeft verzonnen. We zingen dit liedje in de klas en wat weten we de tekst al goed.

Juf Hennie vertelde over haar lievelings schilderij. Bloesem van Vincent van Gogh. We gingen mediteren op dit schilderij. Wij waren de bloesem en de vlinder vloog van je haar naar je been en weer naar je arm. Het was doodstil in de klas. We lagen op een kleedje en hadden onze ogen dicht.

De kinderen vonden dingen in de natuur, wat leek op kunst. En gingen aan de slag met verf, lijm en schaar. We hebben 20 kunstenaars in de klas.

Kijk maar eens naar de zonnebloemen! Het lijken wel echt de schilderijen van Vincent van Gogh. We kregen allemaal een 🌻 zaadje en kregen een bekertje met aarde. We hopen in de zomer op 20 zonnebloemen.

Dit is nog maar het begin.

Ander nieuws

[groep 5] Hoera Vincent & Kelly! Een heuse Werkschuit bruiloft!

Afgelopen week waren de kinderen van groep 5, letterlijk en figuurlijk, getuige van een heuse bruiloft! Hun eigen meester Vincent was een dag eerder in het huwelijksbootje gestapt met zijn eigen Kelly. Op school vond een misschien wel minstens net zo bijzondere dag plaats, sowieso voor kinderen!

[groep 4] Weggeven, verkopen, weggooien en recyclen: aan de slag met het nieuwe thema!

Juf Susan had een 'cakepopbakmachine' meegenomen en vertelde dat ze dit ooit heel leuk vond. Maar nu gebruikte ze het nauwelijks nog en nam het eigenlijk teveel ruimte in beslag in de keuken. Dit leverde direct allerlei gespreksonderwerpen op.

[groep 7] Gestart in de natuur!

Maandagmiddag zijn we samen op onze fietsen gesprongen en naar het prachtige Elswout gegaan, klaar om ons nieuwe bovenbouw thema te verkennen.

[groep 1/2] In het nieuwe thema bij de kleuters varen we met Woeste Willem mee!

Op vrijdagochtend komt juf Laila te laat. Haar dagelijkse ochtend strandwandeling loopt uit. Gelukkig weet ze de school toch te bereiken, nog wild van het strand en de woeste zee. Laarzen gevuld met zand, natte sokken en wilde haren. Maar waarom duurde de strandwandeling langer dan normaal..?