Zingend de Kerstvakantie in!

Op het prachtig verlichte schoolplein, op deze kortste dag van het jaar, genoten ouders en kinderen van een indrukwekkend optreden van de leerkrachten en medewerkers van De Werkschuit. Wat was er een verbinding met elkaar te voelen!

Wat een feestmaand was december bij ons op de Werkschuit. Een maand waarin we 'samen' centraal zetten bij ons op de Werkschuit. Want feesten vier je met elkaar. Maar wat betekent samen eigenlijk? Waarom vinden mensen het meestal fijn om samen te zijn en wat voor verschillende soorten samen zijn er? Met onze lessen uit de methode Trefwoord onderzochten kinderen wat samen zijn inhoudt. Ze ontdekte wat samenleven van ons vraagt en wat het ons oplevert. En hoe met Kerstmis wereldwijs het verlangen van een vreedzaam samenleven wordt gevierd.

Kerstvieren op De Werkschuit betekent ook oor, oog en hart voor anderen te hebben. Dit jaar is het goede doel Stichting Speelgoedbank Haarlem. Er is door ouders en kinderen speelgoed ingebracht en door groep 5 weggebracht naar de speelgoedbank waar het blij werd ontvangen door medewerkers.

En als school wilden we nog meer betekenen voor de Speelgoedbank. En wel met een bijdrage aan de ‘Club van 600’. Bij de Speelgoedbank Haarlem zijn ruim 600 kinderen lid die opgroeien in minimagezinnen in de regio Haarlem. Jaarlijks krijgen zij een bedrag van € 60,- om speelgoed en cadeaus van te kopen in onze mooie speelgoedwinkel. Op woensdag konden ouders de mooie knutselkunstwerken van de kinderen kopen. Vanochtend werd na optreden van het leerkrachten & medewerkers koor het totaalbedrag bekend gemaakt en aan de Speelgoedbank overhandigd door Boris en Mats. Samen hebben we een totaal van 920 euro opgehaald!

Wat een mooie afsluiting van een feestelijke week. En nu, nu is het ECHT tijd voor de kerstvakantie!


Ander nieuws

Avondvierdaagse 2024!

Wat een ge-wel-di-ge avondvierdaagse weer! We liepen door achtereenvolgens Caprera, bij de Oosterplas en sloten af bij Duin- en Kruidberg. Middenin de natuur dus!

[groep 4] Wij werken in de theaterwerkplaats

We hebben een deel van het echte podium de klas in gesjouwd zodat we er nog meer plezier in krijgen. Hoe leuk om nu, binnen de veiligheid van je eigen groep te mogen oefenen in optreden. Ze hebben vandaag allemaal op het podium gestaan!

[groep 7] Schoolvoetbal toernooi!

Vrijdag 24 juni deed groep 7 van de Werkschuit mee met het schoolvoetbaltoernooi!

[groep 1/2] Start thema 'Ridders en Kastelen'

Het avontuur begon op een doodgewone dinsdagochtend, toen er plots een mysterieuze brief opdook in de klas. De afzender? Don Frederik, de bewoner van het kasteel in de kweektuin.