Zingend de Kerstvakantie in!

Op het prachtig verlichte schoolplein, op deze kortste dag van het jaar, genoten ouders en kinderen van een indrukwekkend optreden van de leerkrachten en medewerkers van De Werkschuit. Wat was er een verbinding met elkaar te voelen!

Wat een feestmaand was december bij ons op de Werkschuit. Een maand waarin we 'samen' centraal zetten bij ons op de Werkschuit. Want feesten vier je met elkaar. Maar wat betekent samen eigenlijk? Waarom vinden mensen het meestal fijn om samen te zijn en wat voor verschillende soorten samen zijn er? Met onze lessen uit de methode Trefwoord onderzochten kinderen wat samen zijn inhoudt. Ze ontdekte wat samenleven van ons vraagt en wat het ons oplevert. En hoe met Kerstmis wereldwijs het verlangen van een vreedzaam samenleven wordt gevierd.

Kerstvieren op De Werkschuit betekent ook oor, oog en hart voor anderen te hebben. Dit jaar is het goede doel Stichting Speelgoedbank Haarlem. Er is door ouders en kinderen speelgoed ingebracht en door groep 5 weggebracht naar de speelgoedbank waar het blij werd ontvangen door medewerkers.

En als school wilden we nog meer betekenen voor de Speelgoedbank. En wel met een bijdrage aan de ‘Club van 600’. Bij de Speelgoedbank Haarlem zijn ruim 600 kinderen lid die opgroeien in minimagezinnen in de regio Haarlem. Jaarlijks krijgen zij een bedrag van € 60,- om speelgoed en cadeaus van te kopen in onze mooie speelgoedwinkel. Op woensdag konden ouders de mooie knutselkunstwerken van de kinderen kopen. Vanochtend werd na optreden van het leerkrachten & medewerkers koor het totaalbedrag bekend gemaakt en aan de Speelgoedbank overhandigd door Boris en Mats. Samen hebben we een totaal van 920 euro opgehaald!

Wat een mooie afsluiting van een feestelijke week. En nu, nu is het ECHT tijd voor de kerstvakantie!


Ander nieuws

[groep 5] Inzamelingsactie voor de Speelgoedbank

Onlangs staken onze kinderen van groep 5 de handen de flink uit de mouwen! Ze maakten zélf speelgoed, verkochten dit en doneerden het geld aan de Speelgoedbank in Haarlem.

[groep 4] Wat je vindt mag je houden, of toch niet?

Ter voorbereiding op het nieuwe thema, vroegen we de kinderen iets mee te nemen wat ze in de kerstvakantie op of in de grond vonden. En zo hebben we al een bonte verzameling van stenen, boomschors, takjes, munten, veertjes en een vleugel van een vlinder.

Kerstdiner in alle klassen

✨Er werd vanavond gegeten, gelachen, gezongen, gedanst en GENOTEN 🫶 Vanavond hadden alle klassen hun Kerstdiner 🎄De kinderen hadden dit zelf voorbereid 🧑‍🍳 Op hetzelfde moment hadden de ouders/verzorgers een borrel in de gymzaal 🥂 Fijne feestdagen, geniet (alvast) van de vakantie en een mooi 2️⃣0️⃣2️⃣4️⃣