Jagers en boeren, steden en staten, Grieken & Romeinen

We zijn van start met het thema, we worden nu echt archeologen. We gaan de geschiedenis tot leven wekken! 

We begonnen met het onderzoeken van Romeinse munten om de kinderen te prikkelen. Wat bijzonder dat ze zo ontzettend oud zijn! Ook brachten we een bezoek aan de ter Kleef ruine bij de Kweektuin. Wat was dat een heerlijke ontdekles. Veel kinderen komen al jaren in de Haarlemmer Kweektuin. Maar met een historische bril zie je opeens nieuwe dingen, ontdek je waar er kamers geweest moeten zijn, en wat deden die dolfijnenbotten in de slotgracht?

En zo kwamen we aan bij een belangrijk moment binnen dit thema: welk tijdvak interesseert je het meest om verder te onderzoeken? Sommigen kozen voor jagers en boeren, anderen voor steden en staten, anderen weer voor Grieken en Romeinen en weer anderen voor monniken en ridders. Binnen hun eigen gekozen onderwerp gaan de kinderen samen met ons uitdagende opdrachten verzinnen. En omdat ze zelf hebben bepaald, merken we dat ze er meteen al diep in willen duiken! Wat is ontwikkelgericht onderwijs toch waardevol.

Vrijdag gaan we met de klas met de trein op het volgende thema uitje: het Huis van Hilde in Castricum. We hebben er zin in.

Ander nieuws

Avondvierdaagse 2024!

Wat een ge-wel-di-ge avondvierdaagse weer! We liepen door achtereenvolgens Caprera, bij de Oosterplas en sloten af bij Duin- en Kruidberg. Middenin de natuur dus!

[groep 4] Wij werken in de theaterwerkplaats

We hebben een deel van het echte podium de klas in gesjouwd zodat we er nog meer plezier in krijgen. Hoe leuk om nu, binnen de veiligheid van je eigen groep te mogen oefenen in optreden. Ze hebben vandaag allemaal op het podium gestaan!

[groep 7] Schoolvoetbal toernooi!

Vrijdag 24 juni deed groep 7 van de Werkschuit mee met het schoolvoetbaltoernooi!

[groep 1/2] Start thema 'Ridders en Kastelen'

Het avontuur begon op een doodgewone dinsdagochtend, toen er plots een mysterieuze brief opdook in de klas. De afzender? Don Frederik, de bewoner van het kasteel in de kweektuin.