Schoolkamp: een verslag van Quint!

Dag een

Om 8.30 moesten we de spullen inleveren, zoals matje, slaapzak, kussen, kleren. En om 8.45 gingen we weg en werden we uitgezwaaid door school en ouders. We gingen twee rondjes om de school. Ik fietste met Roel. Om 11.15 waren we bij de surfles. We gingen omstebeurt. Eerst de jongens en daarna de meisjes. Bij ons ging het regenen en het hagelde een beetje, maar ik, Roel, Matteo en Tygo bleven er in tot dat de tijd op was. Toen gingen we naar het kamp en de spullen uitpakken. Ik lag naast mijn vrienden. We deden spelletjes: papieren vliegtuig, zeg geen ehhhh, en met een blinddoek een pion omgooien. En in de avond gingen we een kampvuur maken en nog een speurtocht doen. Om 00:00 begonnen we en we eindigden om 01:15. En toen gingen we slapen.

Dag twee

We gingen opstaan en ontbijten. Toen gingen we zwemmen in een zwembad. We bleven maar een uurtje en kregen we te eten. En toen gingen we weg en moesten we naar Egmond om een ruil spel te doen. Het was leuk, maar niemand wou ruilen. Ik heb een waterpistool gekocht maar die is stuk gegaan. Toen gingen we een casino na doen. Ik heb veel gewonnen. Daarna was de bonte avond. Het was heel gezellig. En toen nog kampvuur en daarna gingen we slapen.

Dag drie

We gingen inpakken. Dat duurde even en toen moesten we inladen. Daarna deden we nog een paar spelletjes: kurkschieten, spelling estafette, suikertoren. En toen moesten we fietsen. En we kregen een waterijsje. Het was heel gezellig.

En toen gingen we naar huis! Doei!

Quint - groep 8

Ander nieuws

[groep 1-2] En het nieuwe thema is....KUNST!

We kregen vorige week al meerdere malen de vraag 'Wat is het nieuwe thema, juf?' Middels een aantal activiteiten (rondom kleuren en vormen) hadden we al een beetje laten doorschemeren welke kant we op zouden gaan. Afgelopen maandag is het thema voor alle leerlingen in de gymzaal geopend.

[groep 1-2] Kleur en vorm

Psst weet jij wat het nieuwe thema wordt? Kijk maar naar Sofie. Ze zit al klaar met haar pak en in haar broekzak zitten een paar penselen. De kinderen weten wel raad met die penselen.

Lustrumfeest voor Werkschuit ouders en medewerkers

Tien jaar De Werkschuit: dat gaan we met de kinderen uitgebreid vieren. Maar ook voor de ouders en medewerkers komt er een groots feest! Zet 15 april 2023 vast in de agenda!

[groep 1-2] Bezoek van de verloskundige

Vandaag kwam de verloskundige bij de kleuters in de klas, passend bij ons huidige thema 'Oei, ik groei'. Ze vertelde over de baby in de buik. De baby begint als een korreltje suiker en groeit en groeit en groeit. Dan moet de baby uit de buik, dat voelt een beetje als poepen.