Lichtjestocht 2022 [VIDEO]

Tijdens de Lichtjestocht van basisschool de Werkschuit in Haarlem lopen de kinderen 's avonds met hun gezin langs de verschillende scènes van het kerstverhaal. 


Lastig te horen? Zet dan de ondertiteling aan!

Tijdens de tocht worden gezinnen in groepen meegenomen door een profeet/ verteller -gespeeld door de leerkrachten-, die de kinderen meenemen door het verhaal. De route is aangegeven met lampjes en de kinderen mogen een lantaarn meenemen. Dit zorgt voor een bijzondere (Kerst)sferen!

Het verhaal wordt uitgebeeld door de kinderen van de bovenbouw. De route voert gezinnen door Kleverpark en de Ripperda en eindigt op het schoolplein, met warme chocomel, lekkers en glühwein voor de ouders.

Wat was het mooi!

Het team en alle kinderen van De Werkschuit wensen je fijne feestdagen & een liefdevol 2023!

Ander nieuws

[groep 6] Spelen op duizend manieren

Wat hebben we weer een fijn thema! We ontdekken dat spellen prachtige manieren zijn om het leven te oefenen. In sommige spellen kun je een leider zijn, of je fanatisme kwijt, of juist laten gaan, in andere spellen mag je ongegeneerd flauwe grappen maken, in andere spellen leer je ultiem samenwerken.

[groep 4] Een zee aan creativiteit

Om te leren hoe je een zee schildert, zijn we vanmiddag gestart met kunstbeschouwing. Aan de hand van verschillende schilderijen stonden we stil bij vragen als 'welk weer is het op dit schilderij?'

[groep 1] Thema: ik ga naar de kapper

In de klas werd juf Susan geknipt door een echte kapster en de kinderen mochten vragen stellen. Er werd een hoop geleerd. Wist je dat de kapper altijd het haar in vakjes verdeelt voordat hij of zij gaat knippen?

[groep 4] Spectaculaire gastles over een kraanschip

Vanochtend was Pieter, de vader van Merel, als gast in de klas. Hij bereidt werk voor dat door een enorm kraanschip wordt uitgevoerd. Daar waren de kinderen heel benieuwd naar!