Lichtjestocht 2022 [VIDEO]

Tijdens de Lichtjestocht van basisschool de Werkschuit in Haarlem lopen de kinderen 's avonds met hun gezin langs de verschillende scènes van het kerstverhaal. 


Lastig te horen? Zet dan de ondertiteling aan!

Tijdens de tocht worden gezinnen in groepen meegenomen door een profeet/ verteller -gespeeld door de leerkrachten-, die de kinderen meenemen door het verhaal. De route is aangegeven met lampjes en de kinderen mogen een lantaarn meenemen. Dit zorgt voor een bijzondere (Kerst)sferen!

Het verhaal wordt uitgebeeld door de kinderen van de bovenbouw. De route voert gezinnen door Kleverpark en de Ripperda en eindigt op het schoolplein, met warme chocomel, lekkers en glühwein voor de ouders.

Wat was het mooi!

Het team en alle kinderen van De Werkschuit wensen je fijne feestdagen & een liefdevol 2023!

Ander nieuws

[groep 5] Hoera Vincent & Kelly! Een heuse Werkschuit bruiloft!

Afgelopen week waren de kinderen van groep 5, letterlijk en figuurlijk, getuige van een heuse bruiloft! Hun eigen meester Vincent was een dag eerder in het huwelijksbootje gestapt met zijn eigen Kelly. Op school vond een misschien wel minstens net zo bijzondere dag plaats, sowieso voor kinderen!

[groep 4] Weggeven, verkopen, weggooien en recyclen: aan de slag met het nieuwe thema!

Juf Susan had een 'cakepopbakmachine' meegenomen en vertelde dat ze dit ooit heel leuk vond. Maar nu gebruikte ze het nauwelijks nog en nam het eigenlijk teveel ruimte in beslag in de keuken. Dit leverde direct allerlei gespreksonderwerpen op.

[groep 7] Gestart in de natuur!

Maandagmiddag zijn we samen op onze fietsen gesprongen en naar het prachtige Elswout gegaan, klaar om ons nieuwe bovenbouw thema te verkennen.

[groep 1/2] In het nieuwe thema bij de kleuters varen we met Woeste Willem mee!

Op vrijdagochtend komt juf Laila te laat. Haar dagelijkse ochtend strandwandeling loopt uit. Gelukkig weet ze de school toch te bereiken, nog wild van het strand en de woeste zee. Laarzen gevuld met zand, natte sokken en wilde haren. Maar waarom duurde de strandwandeling langer dan normaal..?