Lichtjestocht 2022 [VIDEO]

Tijdens de Lichtjestocht van basisschool de Werkschuit in Haarlem lopen de kinderen 's avonds met hun gezin langs de verschillende scènes van het kerstverhaal. 


Lastig te horen? Zet dan de ondertiteling aan!

Tijdens de tocht worden gezinnen in groepen meegenomen door een profeet/ verteller -gespeeld door de leerkrachten-, die de kinderen meenemen door het verhaal. De route is aangegeven met lampjes en de kinderen mogen een lantaarn meenemen. Dit zorgt voor een bijzondere (Kerst)sferen!

Het verhaal wordt uitgebeeld door de kinderen van de bovenbouw. De route voert gezinnen door Kleverpark en de Ripperda en eindigt op het schoolplein, met warme chocomel, lekkers en glühwein voor de ouders.

Wat was het mooi!

Het team en alle kinderen van De Werkschuit wensen je fijne feestdagen & een liefdevol 2023!

Ander nieuws

Lustrumfeest voor Werkschuit ouders en medewerkers

Tien jaar De Werkschuit: dat gaan we met de kinderen uitgebreid vieren. Maar ook voor de ouders en medewerkers komt er een groots feest! Zet 15 april 2023 vast in de agenda!

[groep 1-2] Bezoek van de verloskundige

Vandaag kwam de verloskundige bij de kleuters in de klas, passend bij ons huidige thema 'Oei, ik groei'. Ze vertelde over de baby in de buik. De baby begint als een korreltje suiker en groeit en groeit en groeit. Dan moet de baby uit de buik, dat voelt een beetje als poepen.

[groep 6] Opa Jan & Jan vertellen over de waternoodsramp

Een indrukwekkend bezoek en verslag waar de kinderen stil van raken

[groep 8] Natte voeten?

De actualiteit kwam de klas binnen: de watersnoodramp (dit jaar 70 jaar geleden) en de vele overstromingen in het binnenland. De grote vraag: houden we het nog droog?