Van Mathilda's tot Foeksia's, Harry Potters tot Bob Popcorn

Wat een betoverende ochtend op de Werkschuit tijdens de Kinderboekenweek! Vandaag kwamen onze favoriete boeken tot leven, en de school was gevuld met een kleurrijke verzameling personages. Van Mathilda's tot Foeksia's, Harry Potters tot schattige dieren, en zelfs enge figuren met zwaarden en pistolen. De gangen waren gevuld met een levendige mix van Bob Popcorn, Elsa, piraten, Pipi Langkous, Pluk, Aagje, mevrouw Helderder, en nog veel meer personages die rechtstreeks uit onze geliefde boeken waren gestapt.

Het feest werd voortgezet in de gymzaal, waar we over de rode loper liepen en pronkten met onze geweldige kostuums. Het was een waar spektakel, met de kleurrijke parade van personages die de aandacht trok van de hele school. Een speciale kinderjury, bestaande uit leerlingen uit groep 7 en 8, stond paraat om te beoordelen wie het mooist verkleed was. Een moeilijke taak, want elk kind zag er prachtig uit in zijn of haar kostuum.

Uiteindelijk werd het lint doorgeknipt, en natuurlijk werd er nog voorgelezen om het feest compleet te maken. Wat een geweldige start van de Kinderboekenweek op onze school, waar lezen en verbeelding samensmelten tot een onvergetelijke ervaring voor jong en oud!

In samenwerking met de Kennemer Boekhandel hebben we ook dit jaar weer een gevulde boekenkraam in de gang beneden opgebouwd. Hier schitteren de nieuwste kinderboeken, perfect passend bij het thema van de Kinderboekenweek.

Van woensdag 4 oktober tot en met vrijdag 6 oktober nodigen we je samen met je kind uit om deze kraam te verkennen. U kunt langskomen tijdens de inloop van 8.20-8.30 uur en na schooltijd. De boekenkraam staat klaar in de gang, recht tegenover het lokaal van groep 5. Je kunt het leesavontuur voortzetten door een boek te kopen bij de Kennemer Boekhandel. Als kers op de taart schenkt de boekhandel 10% van de omzet van de door onze leerlingen gekochte boeken aan onze school. Dit waardevolle budget gebruiken we om nieuwe boeken toe te voegen aan de schoolbibliotheek. Dus, wanneer u een boek koopt, laat vooral even weten dat u de trotse ouder bent van een kind op De Werkschuit. Samen bouwen we aan een wereld vol verhalen en verbeelding!Ander nieuws

[groep 6] Gestart in de schooltuinen

Vandaag was het zover: ondanks dreigende wolken gingen we met groep 6 tijdens de kostbare droge momenten richting de schooltuinen om die tot leven te gaan brengen. Ter voorbereiding hadden de kinderen hun namenbordjes voor in hun eigen stukje grond gemaakt.

[groep 1/2] Afsluiting thema Boerderij!

Ouders konden overal kijken, ruiken, en proeven.

Tweede prijs in het jaarlijkste schoolkorfbal toernooi Haarlem!

Geweldig nieuws! Groep 4 heeft de tweede prijs gewonnen in het jaarlijkse korfbaltoernooi onder scholen in Haarlem!

[groep 1/2] Voorstelling in de klas

Vandaag hadden we een voorstelling van Vincent in de klas. Hij vertelde een spannend verhaal en maakte er muziek bij. Gelukkig liep het verhaal goed af.