Van Mathilda's tot Foeksia's, Harry Potters tot Bob Popcorn

Wat een betoverende ochtend op de Werkschuit tijdens de Kinderboekenweek! Vandaag kwamen onze favoriete boeken tot leven, en de school was gevuld met een kleurrijke verzameling personages. Van Mathilda's tot Foeksia's, Harry Potters tot schattige dieren, en zelfs enge figuren met zwaarden en pistolen. De gangen waren gevuld met een levendige mix van Bob Popcorn, Elsa, piraten, Pipi Langkous, Pluk, Aagje, mevrouw Helderder, en nog veel meer personages die rechtstreeks uit onze geliefde boeken waren gestapt.

Het feest werd voortgezet in de gymzaal, waar we over de rode loper liepen en pronkten met onze geweldige kostuums. Het was een waar spektakel, met de kleurrijke parade van personages die de aandacht trok van de hele school. Een speciale kinderjury, bestaande uit leerlingen uit groep 7 en 8, stond paraat om te beoordelen wie het mooist verkleed was. Een moeilijke taak, want elk kind zag er prachtig uit in zijn of haar kostuum.

Uiteindelijk werd het lint doorgeknipt, en natuurlijk werd er nog voorgelezen om het feest compleet te maken. Wat een geweldige start van de Kinderboekenweek op onze school, waar lezen en verbeelding samensmelten tot een onvergetelijke ervaring voor jong en oud!

In samenwerking met de Kennemer Boekhandel hebben we ook dit jaar weer een gevulde boekenkraam in de gang beneden opgebouwd. Hier schitteren de nieuwste kinderboeken, perfect passend bij het thema van de Kinderboekenweek.

Van woensdag 4 oktober tot en met vrijdag 6 oktober nodigen we je samen met je kind uit om deze kraam te verkennen. U kunt langskomen tijdens de inloop van 8.20-8.30 uur en na schooltijd. De boekenkraam staat klaar in de gang, recht tegenover het lokaal van groep 5. Je kunt het leesavontuur voortzetten door een boek te kopen bij de Kennemer Boekhandel. Als kers op de taart schenkt de boekhandel 10% van de omzet van de door onze leerlingen gekochte boeken aan onze school. Dit waardevolle budget gebruiken we om nieuwe boeken toe te voegen aan de schoolbibliotheek. Dus, wanneer u een boek koopt, laat vooral even weten dat u de trotse ouder bent van een kind op De Werkschuit. Samen bouwen we aan een wereld vol verhalen en verbeelding!Ander nieuws

[groep 6] Spelen op duizend manieren

Wat hebben we weer een fijn thema! We ontdekken dat spellen prachtige manieren zijn om het leven te oefenen. In sommige spellen kun je een leider zijn, of je fanatisme kwijt, of juist laten gaan, in andere spellen mag je ongegeneerd flauwe grappen maken, in andere spellen leer je ultiem samenwerken.

[groep 4] Een zee aan creativiteit

Om te leren hoe je een zee schildert, zijn we vanmiddag gestart met kunstbeschouwing. Aan de hand van verschillende schilderijen stonden we stil bij vragen als 'welk weer is het op dit schilderij?'

[groep 1] Thema: ik ga naar de kapper

In de klas werd juf Susan geknipt door een echte kapster en de kinderen mochten vragen stellen. Er werd een hoop geleerd. Wist je dat de kapper altijd het haar in vakjes verdeelt voordat hij of zij gaat knippen?

[groep 4] Spectaculaire gastles over een kraanschip

Vanochtend was Pieter, de vader van Merel, als gast in de klas. Hij bereidt werk voor dat door een enorm kraanschip wordt uitgevoerd. Daar waren de kinderen heel benieuwd naar!