Natte voeten: ons nieuwe thema maakt meteen een hoop los

Afgelopen week zijn we gestart met ons nieuwe thema. De eerste week gaan we ons oriƫnteren op het onderwerp. Daarna bepalen we met elkaar wat we gaan doen en wat we gaan worden.

De actualiteit kwam de klas binnen: de watersnoodramp (dit jaar 70 jaar geleden) en de vele overstromingen in het binnenland. De grote vraag: houden we nog droge voeten in Nederland? Veel vragen zijn al boven komen borrelen en het is muisstil in de klas als we voorlezen uit een boek over de ramp '53.

Ander nieuws

[groep 1-2] En het nieuwe thema is....KUNST!

We kregen vorige week al meerdere malen de vraag 'Wat is het nieuwe thema, juf?' Middels een aantal activiteiten (rondom kleuren en vormen) hadden we al een beetje laten doorschemeren welke kant we op zouden gaan. Afgelopen maandag is het thema voor alle leerlingen in de gymzaal geopend.

[groep 1-2] Kleur en vorm

Psst weet jij wat het nieuwe thema wordt? Kijk maar naar Sofie. Ze zit al klaar met haar pak en in haar broekzak zitten een paar penselen. De kinderen weten wel raad met die penselen.

Lustrumfeest voor Werkschuit ouders en medewerkers

Tien jaar De Werkschuit: dat gaan we met de kinderen uitgebreid vieren. Maar ook voor de ouders en medewerkers komt er een groots feest! Zet 15 april 2023 vast in de agenda!

[groep 1-2] Bezoek van de verloskundige

Vandaag kwam de verloskundige bij de kleuters in de klas, passend bij ons huidige thema 'Oei, ik groei'. Ze vertelde over de baby in de buik. De baby begint als een korreltje suiker en groeit en groeit en groeit. Dan moet de baby uit de buik, dat voelt een beetje als poepen.