"Ontdek de rauwe schoonheid van street art bij STRAAT: een onvergetelijke excursie vol kunst en avontuur"


Vandaag hebben we een inspirerend bezoek gebracht aan STRAAT, het museum voor street art. De reis er naartoe was al een avontuur op zichzelf en eenmaal aangekomen waren we meteen onder de indruk van de adembenemende kunstwerken die ons omringden. Het was duidelijk dat er veel aandacht was besteed aan de presentatie en het behoud van deze unieke werken.

We namen de tijd om elk kunstwerk van dichtbij te bekijken en waren onder de indruk van de intrigerende details die we ontdekten. Sommige werken nodigden ons uit om even stil te blijven staan en te genieten van kleuren en vormen.

Op de terugweg werden we getrakteerd op een bijzondere verrassing toen de conducteur ons uitnodigde om stiekem een kijkje te nemen in de machinekamer van de trein. Het was een mooie afsluiting van een geslaagde thema excursie die ons inspireerde en onze creativiteit aanwakkerde. We zijn dankbaar voor deze geweldige ervaring en zullen zeker terugkeren naar STRAAT voor meer street art avonturen.

Ander nieuws

[groep 5] Hoera Vincent & Kelly! Een heuse Werkschuit bruiloft!

Afgelopen week waren de kinderen van groep 5, letterlijk en figuurlijk, getuige van een heuse bruiloft! Hun eigen meester Vincent was een dag eerder in het huwelijksbootje gestapt met zijn eigen Kelly. Op school vond een misschien wel minstens net zo bijzondere dag plaats, sowieso voor kinderen!

[groep 4] Weggeven, verkopen, weggooien en recyclen: aan de slag met het nieuwe thema!

Juf Susan had een 'cakepopbakmachine' meegenomen en vertelde dat ze dit ooit heel leuk vond. Maar nu gebruikte ze het nauwelijks nog en nam het eigenlijk teveel ruimte in beslag in de keuken. Dit leverde direct allerlei gespreksonderwerpen op.

[groep 7] Gestart in de natuur!

Maandagmiddag zijn we samen op onze fietsen gesprongen en naar het prachtige Elswout gegaan, klaar om ons nieuwe bovenbouw thema te verkennen.

[groep 1/2] In het nieuwe thema bij de kleuters varen we met Woeste Willem mee!

Op vrijdagochtend komt juf Laila te laat. Haar dagelijkse ochtend strandwandeling loopt uit. Gelukkig weet ze de school toch te bereiken, nog wild van het strand en de woeste zee. Laarzen gevuld met zand, natte sokken en wilde haren. Maar waarom duurde de strandwandeling langer dan normaal..?