"Ontdek de rauwe schoonheid van street art bij STRAAT: een onvergetelijke excursie vol kunst en avontuur"


Vandaag hebben we een inspirerend bezoek gebracht aan STRAAT, het museum voor street art. De reis er naartoe was al een avontuur op zichzelf en eenmaal aangekomen waren we meteen onder de indruk van de adembenemende kunstwerken die ons omringden. Het was duidelijk dat er veel aandacht was besteed aan de presentatie en het behoud van deze unieke werken.

We namen de tijd om elk kunstwerk van dichtbij te bekijken en waren onder de indruk van de intrigerende details die we ontdekten. Sommige werken nodigden ons uit om even stil te blijven staan en te genieten van kleuren en vormen.

Op de terugweg werden we getrakteerd op een bijzondere verrassing toen de conducteur ons uitnodigde om stiekem een kijkje te nemen in de machinekamer van de trein. Het was een mooie afsluiting van een geslaagde thema excursie die ons inspireerde en onze creativiteit aanwakkerde. We zijn dankbaar voor deze geweldige ervaring en zullen zeker terugkeren naar STRAAT voor meer street art avonturen.

Ander nieuws

[groep 5] Inzamelingsactie voor de Speelgoedbank

Onlangs staken onze kinderen van groep 5 de handen de flink uit de mouwen! Ze maakten zélf speelgoed, verkochten dit en doneerden het geld aan de Speelgoedbank in Haarlem.

[groep 4] Wat je vindt mag je houden, of toch niet?

Ter voorbereiding op het nieuwe thema, vroegen we de kinderen iets mee te nemen wat ze in de kerstvakantie op of in de grond vonden. En zo hebben we al een bonte verzameling van stenen, boomschors, takjes, munten, veertjes en een vleugel van een vlinder.

Zingend de Kerstvakantie in!

Op het prachtig verlichte schoolplein, op deze kortste dag van het jaar, genoten ouders en kinderen van een indrukwekkend optreden van de leerkrachten en medewerkers van De Werkschuit. Wat was er een verbinding met elkaar te voelen! Na het optreden werd het totaalbedrag bekend gemaakt wat er voor Stichting Speelgoedbank Haarlem is opgehaald...

Kerstdiner in alle klassen

✨Er werd vanavond gegeten, gelachen, gezongen, gedanst en GENOTEN 🫶 Vanavond hadden alle klassen hun Kerstdiner 🎄De kinderen hadden dit zelf voorbereid 🧑‍🍳 Op hetzelfde moment hadden de ouders/verzorgers een borrel in de gymzaal 🥂 Fijne feestdagen, geniet (alvast) van de vakantie en een mooi 2️⃣0️⃣2️⃣4️⃣