Wat zijn we trots!

Wat was het een geweldige expo, waarin ouders en nieuwsgierige kinderen uit de andere klassen een kijkje kwamen kijken bij ons werk. We hopen dat jullie alles een beetje hebben kunnen zien en horen. 

Dat binnen een thema vakken met elkaar in verbinding staan, kwam dit keer mooi tot uiting:

  • Als jullie goed hebben opgelet stonden er kaartjes bij de dieren met daarop een schaal verdeling. Deze weken komt dit aan bod in de methode en we konden het dus gelijk toepassen op onze replica 's.
  • Begrijpend lezen moesten we ook, zodat we de juiste info konden vertellen op onze info kaartjes. En ook nog in onze eigen woorden.
  • Een dialoog schrijven met inhoud was een taaldoel. Om dit goed te kunnen leren hebben we geluisterd naar echte podcasts en begrepen we hoe die is opgebouwd en wat een dialoog tot een goede dialoog maakt.
  • en uiteraard leerden we over de dieren zelf, en kwam er burgerschap om de hoek kijken door met elkaar te leren en praten over duurzaamheid. Begrippen als ecosysteem, biodiversiteit of micro-organismen kwamen op de wand te hangen.

Er is keihard gewerkt en we hebben gekeken naar ieders zone van de naaste ontwikkeling: hoe kom je telkens een stapje verder? Welke uitdaging heb je nodig in samenwerking, leesteksten, focus etc.
We zijn supertrots op deze kanjers!!!

Ander nieuws

Tweede prijs in het jaarlijkste schoolkorfbal toernooi Haarlem!

Geweldig nieuws! Groep 4 heeft de tweede prijs gewonnen in het jaarlijkse korfbaltoernooi onder scholen in Haarlem!

[groep 1/2] Voorstelling in de klas

Vandaag hadden we een voorstelling van Vincent in de klas. Hij vertelde een spannend verhaal en maakte er muziek bij. Gelukkig liep het verhaal goed af.

Rots en Water training!

Wat wat het bijzonder om met groep 6 de principes van Rots en Water met elkaar te ontdekken...

[groep 4] De kat van Merel in de klas op bezoek

Om in te kunnen schatten of een kat geschikt is als toekomstig schooldier hadden we gisteren de kat van Merel op bezoek...