Herdenking Hannie Schaft

De kinderen van groep 7 organiseerde zelf een herdenkingsdienst voor hun ouders in het Kenaupark. Het was prachtig. Met een toneelstuk, spoken words een lied met de vraag: Ben je vrij om te zijn wie je wilt?

Ontroerend en vooral trots op de kinderen en hun leerkrachten. Zoveel mooie teksten zijn er gemaakt door de kinderen over mensen wie zij missen. Heel bijzonder hoe kinderen zulke mooie, lieve woorden kunnen schrijven.

terublik op de herdenking, een blog van Bram en Bregje.

Herdenking Hannie Schaft

met de werkschuit in het kenaupark

Wat waren er veel ouders bij de herdenking!

Veel complimentjes kregen we over het programma, de trompettist, de echt héél stille twee minuten, het toneelstuk, het gedicht en natuurlijk het spoken word van Alexandra en Ruben. Ook waren er veel complimenten voor de prachtige dans met de hele klas. Op het liedje “Ben je vrij".

Ondanks de regen heeft iedereen het goed volgehouden en doorgezet. Niet alleen de ouders waren trots, ook de juffen waren trots! Ook Lidia was er, die ons een heftig verhaal vertelde over haar dappere vader. Dat vonden we zo mooi dat we haar uitnodigden om een krans te leggen. Groep 7 was heel geïnteresseerd in haar verhaal. Ook in het verhaal van Ruth en van de opa van Tijn. Niet alleen Ruben en Alexandra hebben een spoken word gemaakt, de hele klas heeft er een gemaakt. Ook heeft iedereen een presentatie over een onderwerp dat te maken heeft met de oorlog gemaakt in tweetallen of drietallen. Die presentaties worden gegeven en daarom hebben we ook veel gelezen.

We zijn blij dat iedereen zijn best heeft gedaan om bij de herdenking te kunnen komen.

Groet, Bram en Bregje

Ander nieuws

Avondvierdaagse 2024!

Wat een ge-wel-di-ge avondvierdaagse weer! We liepen door achtereenvolgens Caprera, bij de Oosterplas en sloten af bij Duin- en Kruidberg. Middenin de natuur dus!

[groep 4] Wij werken in de theaterwerkplaats

We hebben een deel van het echte podium de klas in gesjouwd zodat we er nog meer plezier in krijgen. Hoe leuk om nu, binnen de veiligheid van je eigen groep te mogen oefenen in optreden. Ze hebben vandaag allemaal op het podium gestaan!

[groep 7] Schoolvoetbal toernooi!

Vrijdag 24 juni deed groep 7 van de Werkschuit mee met het schoolvoetbaltoernooi!

[groep 1/2] Start thema 'Ridders en Kastelen'

Het avontuur begon op een doodgewone dinsdagochtend, toen er plots een mysterieuze brief opdook in de klas. De afzender? Don Frederik, de bewoner van het kasteel in de kweektuin.