[groep 7 & 8] Buitenlesdag: Alles in perspectief


Vandaag, 4 april, was het nationale buitenlesdag. En wat is nou een betere plek dan buiten in de echte wereld om te leren over de verschillende perspectieven die je kunt gebruik voor je kunstwerken. Groep 7 & 8 kregen samen op het Ripperdaveld les over welke perspectieven er zijn en hoe je deze in je eigen werk zichtbaar kan maken. We kwamen er achter dat dit lastiger is dan sommige kunstenaars het doen lijken. Gelukkig bracht het Ripperdaveld ons genoeg inspiratie om mooie schetsen te maken.

Ander nieuws

[groep 6] Spelen op duizend manieren

Wat hebben we weer een fijn thema! We ontdekken dat spellen prachtige manieren zijn om het leven te oefenen. In sommige spellen kun je een leider zijn, of je fanatisme kwijt, of juist laten gaan, in andere spellen mag je ongegeneerd flauwe grappen maken, in andere spellen leer je ultiem samenwerken.

[groep 4] Een zee aan creativiteit

Om te leren hoe je een zee schildert, zijn we vanmiddag gestart met kunstbeschouwing. Aan de hand van verschillende schilderijen stonden we stil bij vragen als 'welk weer is het op dit schilderij?'

[groep 1] Thema: ik ga naar de kapper

In de klas werd juf Susan geknipt door een echte kapster en de kinderen mochten vragen stellen. Er werd een hoop geleerd. Wist je dat de kapper altijd het haar in vakjes verdeelt voordat hij of zij gaat knippen?

[groep 4] Spectaculaire gastles over een kraanschip

Vanochtend was Pieter, de vader van Merel, als gast in de klas. Hij bereidt werk voor dat door een enorm kraanschip wordt uitgevoerd. Daar waren de kinderen heel benieuwd naar!