De eerste week zit erop, het was een gezellige en broeierige week

De eerste week zit erop, het was een gezellige en broeierige week. We hebben goed gewerkt, rekenen en spelling weer opgepakt en waar mogelijk de warmte omzeild, want wat was het warm!

In het kader van de "gouden weken" waarbinnen we aandacht besteden aan positieve groepsvorming hebben we veel samen gepraat, afspraken gemaakt en spelletjes gedaan (vraag de kinderen maar om "boom, snap, clap aan u te leren).

Thee op vrijdag
Een vrijdagmiddag traditie in groep 6 is de vrijdagmiddag thee. We drinken dan thee met iets zelfgemaakt lekkers, met een enigszins te verantwoorden hoeveelheid suiker :) En, de eerste vrijdagmiddag thee was een succes! Hannah en Rosa hebben heerlijke (door de hitte) gesmolten chocolade truffels gemaakt die we als amuse hebben opgegeten, fantastisch! Alvyn zorgde voor heerlijke limonade als vervanging van de thee. Teamwork makes a dream work :)

De kinderen hebben prachtige zelfportretten gemaakt en afdrukken gemaakt met natuur fotopapier.

We kijken uit naar volgende week
Groeten Xander en Corline

Ander nieuws

[groep 6] Spelen op duizend manieren

Wat hebben we weer een fijn thema! We ontdekken dat spellen prachtige manieren zijn om het leven te oefenen. In sommige spellen kun je een leider zijn, of je fanatisme kwijt, of juist laten gaan, in andere spellen mag je ongegeneerd flauwe grappen maken, in andere spellen leer je ultiem samenwerken.

[groep 4] Een zee aan creativiteit

Om te leren hoe je een zee schildert, zijn we vanmiddag gestart met kunstbeschouwing. Aan de hand van verschillende schilderijen stonden we stil bij vragen als 'welk weer is het op dit schilderij?'

[groep 1] Thema: ik ga naar de kapper

In de klas werd juf Susan geknipt door een echte kapster en de kinderen mochten vragen stellen. Er werd een hoop geleerd. Wist je dat de kapper altijd het haar in vakjes verdeelt voordat hij of zij gaat knippen?

[groep 4] Spectaculaire gastles over een kraanschip

Vanochtend was Pieter, de vader van Merel, als gast in de klas. Hij bereidt werk voor dat door een enorm kraanschip wordt uitgevoerd. Daar waren de kinderen heel benieuwd naar!