[groep 6] Start met de schooltuinen


Vandaag hebben we onze eerste les in de schooltuinen gehad. We hebben een korte rondleiding en introductie gekregen, de tuintjes zijn verdeeld en de eerste aardappels zijn geplant!

Verder is het de bedoeling dat we over twee weken, bij de eerstkomende schooltuinles, allemaal een bordje bij ons hebben om ons eigen tuintje mee aan te geven. Dat kan per duo (de kinderen weten zelf met wie ze een tuin delen) of per kind. Kunnen jullie thuis bordjes maken? Een plankje op een paaltje met daarop een naam of namen. Denk eraan dat het een half jaar leesbaar moet blijven in weer en wind….

Ander nieuws

[groep 6] Spelen op duizend manieren

Wat hebben we weer een fijn thema! We ontdekken dat spellen prachtige manieren zijn om het leven te oefenen. In sommige spellen kun je een leider zijn, of je fanatisme kwijt, of juist laten gaan, in andere spellen mag je ongegeneerd flauwe grappen maken, in andere spellen leer je ultiem samenwerken.

[groep 4] Een zee aan creativiteit

Om te leren hoe je een zee schildert, zijn we vanmiddag gestart met kunstbeschouwing. Aan de hand van verschillende schilderijen stonden we stil bij vragen als 'welk weer is het op dit schilderij?'

[groep 1] Thema: ik ga naar de kapper

In de klas werd juf Susan geknipt door een echte kapster en de kinderen mochten vragen stellen. Er werd een hoop geleerd. Wist je dat de kapper altijd het haar in vakjes verdeelt voordat hij of zij gaat knippen?

[groep 4] Spectaculaire gastles over een kraanschip

Vanochtend was Pieter, de vader van Merel, als gast in de klas. Hij bereidt werk voor dat door een enorm kraanschip wordt uitgevoerd. Daar waren de kinderen heel benieuwd naar!