[groep 6] Start met de schooltuinen


Vandaag hebben we onze eerste les in de schooltuinen gehad. We hebben een korte rondleiding en introductie gekregen, de tuintjes zijn verdeeld en de eerste aardappels zijn geplant!

Verder is het de bedoeling dat we over twee weken, bij de eerstkomende schooltuinles, allemaal een bordje bij ons hebben om ons eigen tuintje mee aan te geven. Dat kan per duo (de kinderen weten zelf met wie ze een tuin delen) of per kind. Kunnen jullie thuis bordjes maken? Een plankje op een paaltje met daarop een naam of namen. Denk eraan dat het een half jaar leesbaar moet blijven in weer en wind….

Ander nieuws

[groep 5] Hoera Vincent & Kelly! Een heuse Werkschuit bruiloft!

Afgelopen week waren de kinderen van groep 5, letterlijk en figuurlijk, getuige van een heuse bruiloft! Hun eigen meester Vincent was een dag eerder in het huwelijksbootje gestapt met zijn eigen Kelly. Op school vond een misschien wel minstens net zo bijzondere dag plaats, sowieso voor kinderen!

[groep 4] Weggeven, verkopen, weggooien en recyclen: aan de slag met het nieuwe thema!

Juf Susan had een 'cakepopbakmachine' meegenomen en vertelde dat ze dit ooit heel leuk vond. Maar nu gebruikte ze het nauwelijks nog en nam het eigenlijk teveel ruimte in beslag in de keuken. Dit leverde direct allerlei gespreksonderwerpen op.

[groep 7] Gestart in de natuur!

Maandagmiddag zijn we samen op onze fietsen gesprongen en naar het prachtige Elswout gegaan, klaar om ons nieuwe bovenbouw thema te verkennen.

[groep 1/2] In het nieuwe thema bij de kleuters varen we met Woeste Willem mee!

Op vrijdagochtend komt juf Laila te laat. Haar dagelijkse ochtend strandwandeling loopt uit. Gelukkig weet ze de school toch te bereiken, nog wild van het strand en de woeste zee. Laarzen gevuld met zand, natte sokken en wilde haren. Maar waarom duurde de strandwandeling langer dan normaal..?