Afsluiting met het thema met ouders erbij in ons Spelletjescafe!

Binnen ons huidige thema 'spellen' hebben onze leerlingen de afgelopen tijd zelf in groepjes een spel bedacht. Het zelf bedenken van een spel gaat verder dan het begrijpen van de regels. Het vraagt om creativiteit, kritisch denken en probleemoplossende vaardigheden. Ze hebben niet alleen geleerd hoe spellen werken, maar ook waarom ze werken. Ze moesten nadenken over doelen, regels en hoe anderen betrokken konden worden.

Daarnaast stimuleerde het onderlinge samenwerking en communicatie. Het delen van ideeën, luisteren naar elkaar en beslissingen nemen als groep is niet altijd even makkelijk. Dit alles past perfect in ons ontwikkelgericht onderwijs (OGO), waar leren niet alleen draait om het onthouden van feiten, maar om het opbouwen van begrip door ervaring. 

Vanmiddag hebben we ons thema over spelletjes afgerond met een spelletjescafé. Het was heel erg gezellig en de opkomst was enorm. Dank allen voor het komen! We hebben echt een heel leuk thema gehad. Er is fantastisch samengewerkt en alle kinderen hebben bijgedragen aan super leuke en mooie spellen. We hebben er echt van genoten!

Ander nieuws

[groep 5] Inzamelingsactie voor de Speelgoedbank

Onlangs staken onze kinderen van groep 5 de handen de flink uit de mouwen! Ze maakten zélf speelgoed, verkochten dit en doneerden het geld aan de Speelgoedbank in Haarlem.

[groep 4] Wat je vindt mag je houden, of toch niet?

Ter voorbereiding op het nieuwe thema, vroegen we de kinderen iets mee te nemen wat ze in de kerstvakantie op of in de grond vonden. En zo hebben we al een bonte verzameling van stenen, boomschors, takjes, munten, veertjes en een vleugel van een vlinder.

Zingend de Kerstvakantie in!

Op het prachtig verlichte schoolplein, op deze kortste dag van het jaar, genoten ouders en kinderen van een indrukwekkend optreden van de leerkrachten en medewerkers van De Werkschuit. Wat was er een verbinding met elkaar te voelen! Na het optreden werd het totaalbedrag bekend gemaakt wat er voor Stichting Speelgoedbank Haarlem is opgehaald...

Kerstdiner in alle klassen

✨Er werd vanavond gegeten, gelachen, gezongen, gedanst en GENOTEN 🫶 Vanavond hadden alle klassen hun Kerstdiner 🎄De kinderen hadden dit zelf voorbereid 🧑‍🍳 Op hetzelfde moment hadden de ouders/verzorgers een borrel in de gymzaal 🥂 Fijne feestdagen, geniet (alvast) van de vakantie en een mooi 2️⃣0️⃣2️⃣4️⃣