Huis van Hilde: wat een hoop geleerd!

We hebben een ontzettend geslaagd uitje gehad naar het Huis van Hilde. Met de trein, naast het station in Castricum. 

Huis van Hilde is een archeologiecentrum. Het centrum is genoemd naar een pop en een gezichtsreconstructie, die op basis van een skeletvondst werden gemaakt en die als Hilde (van Castricum) bekendstaan. We bekeken aandachtig de tentoonstelling over bodemvondsten vanaf de tijd van de Neanderthalers zoals de sarcofagen en historische kano's. En ook de beelden/poppen die op basis van onder meer gezichtsreconstructie werden gemaakt, zoals Hilde van Castricum en Cees de steentijdman.

Met deze bagage kunnen we echt het thema vorm gaan geven! De kinderen weten nu van alles over de verandering van landschap in relatie tot archeologie en het in elkaar puzzelen van potten. Met gereconstrueerde personages, die gelinkt waren aan echte gevonden skeletten hebben ze geleerd over de verschillende tijden en de ontwikkeling door de geschiedenis heen. Wat een waardevol museum!

Ander nieuws

Tweede prijs in het jaarlijkste schoolkorfbal toernooi Haarlem!

Geweldig nieuws! Groep 4 heeft de tweede prijs gewonnen in het jaarlijkse korfbaltoernooi onder scholen in Haarlem!

[groep 1/2] Voorstelling in de klas

Vandaag hadden we een voorstelling van Vincent in de klas. Hij vertelde een spannend verhaal en maakte er muziek bij. Gelukkig liep het verhaal goed af.

Rots en Water training!

Wat wat het bijzonder om met groep 6 de principes van Rots en Water met elkaar te ontdekken...

[groep 4] De kat van Merel in de klas op bezoek

Om in te kunnen schatten of een kat geschikt is als toekomstig schooldier hadden we gisteren de kat van Merel op bezoek...