Huis van Hilde: wat een hoop geleerd!

We hebben een ontzettend geslaagd uitje gehad naar het Huis van Hilde. Met de trein, naast het station in Castricum. 

Huis van Hilde is een archeologiecentrum. Het centrum is genoemd naar een pop en een gezichtsreconstructie, die op basis van een skeletvondst werden gemaakt en die als Hilde (van Castricum) bekendstaan. We bekeken aandachtig de tentoonstelling over bodemvondsten vanaf de tijd van de Neanderthalers zoals de sarcofagen en historische kano's. En ook de beelden/poppen die op basis van onder meer gezichtsreconstructie werden gemaakt, zoals Hilde van Castricum en Cees de steentijdman.

Met deze bagage kunnen we echt het thema vorm gaan geven! De kinderen weten nu van alles over de verandering van landschap in relatie tot archeologie en het in elkaar puzzelen van potten. Met gereconstrueerde personages, die gelinkt waren aan echte gevonden skeletten hebben ze geleerd over de verschillende tijden en de ontwikkeling door de geschiedenis heen. Wat een waardevol museum!

Ander nieuws

Avondvierdaagse 2024!

Wat een ge-wel-di-ge avondvierdaagse weer! We liepen door achtereenvolgens Caprera, bij de Oosterplas en sloten af bij Duin- en Kruidberg. Middenin de natuur dus!

[groep 4] Wij werken in de theaterwerkplaats

We hebben een deel van het echte podium de klas in gesjouwd zodat we er nog meer plezier in krijgen. Hoe leuk om nu, binnen de veiligheid van je eigen groep te mogen oefenen in optreden. Ze hebben vandaag allemaal op het podium gestaan!

[groep 7] Schoolvoetbal toernooi!

Vrijdag 24 juni deed groep 7 van de Werkschuit mee met het schoolvoetbaltoernooi!

[groep 1/2] Start thema 'Ridders en Kastelen'

Het avontuur begon op een doodgewone dinsdagochtend, toen er plots een mysterieuze brief opdook in de klas. De afzender? Don Frederik, de bewoner van het kasteel in de kweektuin.