[groep 5] Moderne Zonnebloemen van Van Gogh

Blog zelf geschreven door de kinderen uit groep 5 zelf


We hebben milieuvriendelijke zonnebloemen gemaakt!

Dit hebben we op het Haarlem College gedaan. De zonnebloemen werken op zonne-energie door de zonnecel die erop zit. Als de zon er op schijnt, wordt de motor aangestuurd en draait de zonnebloem rond. 

Meneer Sherman en meneer Norman hebben ons geholpen met het maken. Er waren ook ouders bij die extra hebben geholpen. Wij zijn de eerste groep die naar het Haarlem College zijn geweest, als dit goed ging kon de samenwerking voort worden gezet. Wij vonden het erg leuk. Het Haarlem College was erg gastvrij!

Dank aan het Haarlem College en ouders!

Ander nieuws

[groep 5] Hoera Vincent & Kelly! Een heuse Werkschuit bruiloft!

Afgelopen week waren de kinderen van groep 5, letterlijk en figuurlijk, getuige van een heuse bruiloft! Hun eigen meester Vincent was een dag eerder in het huwelijksbootje gestapt met zijn eigen Kelly. Op school vond een misschien wel minstens net zo bijzondere dag plaats, sowieso voor kinderen!

[groep 4] Weggeven, verkopen, weggooien en recyclen: aan de slag met het nieuwe thema!

Juf Susan had een 'cakepopbakmachine' meegenomen en vertelde dat ze dit ooit heel leuk vond. Maar nu gebruikte ze het nauwelijks nog en nam het eigenlijk teveel ruimte in beslag in de keuken. Dit leverde direct allerlei gespreksonderwerpen op.

[groep 7] Gestart in de natuur!

Maandagmiddag zijn we samen op onze fietsen gesprongen en naar het prachtige Elswout gegaan, klaar om ons nieuwe bovenbouw thema te verkennen.

[groep 1/2] In het nieuwe thema bij de kleuters varen we met Woeste Willem mee!

Op vrijdagochtend komt juf Laila te laat. Haar dagelijkse ochtend strandwandeling loopt uit. Gelukkig weet ze de school toch te bereiken, nog wild van het strand en de woeste zee. Laarzen gevuld met zand, natte sokken en wilde haren. Maar waarom duurde de strandwandeling langer dan normaal..?