Dit is nou leren over en in de echte wereld!

Begin november hebben we met de klas een brief geschreven aan de manager van de Albert Heijn aan het Soendaplein met daarin tips voor het inrichten van de nieuwe supermarkt na de grote brand. Zo hebben de kinderen mooi laten weten wat ze in het supermarkt thema allemaal hebben geleerd.

 Eind vorige week ontvingen we een email van de manager waarin hij ons hartelijk dankte voor de goede tips. Bovendien nodigde hij ons uit om te komen kijken of het gelukt was in de nieuwe AH aan het Soendaplein. We krijgen dan van hem een rondleiding. En wat zijn we in de watten gelegd!

In 2 groepen, ieder met een manager, werden we de winkel rondgeleid. Er is van alles bekeken: de emballage, het magazijn, de vriezer en de koelingen. Het dozen tot pulp apparaat waar je 16 voor moet zijn zodat je op de knop mag drukken. We kregen kaas/worst bij het vleeswaren, een banaan of appel op de groenteafdeling en een interessante vraag bij het brood. Er is verteld hoe we kunnen zien of producten biologisch zijn en of er gluten in zitten. Een demonstratie bij de kassa en er is zelfs gluttevrije pannenkoekenmix gekocht voor het kerstdiner. 

De managers refereerde steeds naar de brief die zij van ons hebben ontvangen. In de kantine hadden de 2 groepen goeie vragen voor elkaar bedacht en werd de rondleiding beĆ«indigd met een prachtig cadeau: 150 euro shop tegoed! Veel te gek natuurlijk en helemaal niet nodig, maar wel heel vriendelijk. Als leerkrachten voelde we ons direct een beetje beschaamd, wij hebben dat geld immers niet nodig, maar gezien ons hart voor het onderwijs bedenken we samen met de kinderen hoe we dit mooie bedrag goed kunnen besteden. Misschien in iedergeval voor een toetje volgende week? Als kers op de taart werden we ook nog getrakteerd op een heerlijke beker warme chocolademelk! 

Een verlaat, maar zo prachtig en leerzaam extra afsluiter van het vorige thema 'supermarkt'!

Ander nieuws

Avondvierdaagse 2024!

Wat een ge-wel-di-ge avondvierdaagse weer! We liepen door achtereenvolgens Caprera, bij de Oosterplas en sloten af bij Duin- en Kruidberg. Middenin de natuur dus!

[groep 4] Wij werken in de theaterwerkplaats

We hebben een deel van het echte podium de klas in gesjouwd zodat we er nog meer plezier in krijgen. Hoe leuk om nu, binnen de veiligheid van je eigen groep te mogen oefenen in optreden. Ze hebben vandaag allemaal op het podium gestaan!

[groep 7] Schoolvoetbal toernooi!

Vrijdag 24 juni deed groep 7 van de Werkschuit mee met het schoolvoetbaltoernooi!

[groep 1/2] Start thema 'Ridders en Kastelen'

Het avontuur begon op een doodgewone dinsdagochtend, toen er plots een mysterieuze brief opdook in de klas. De afzender? Don Frederik, de bewoner van het kasteel in de kweektuin.