Dit is nou leren over en in de echte wereld!

Begin november hebben we met de klas een brief geschreven aan de manager van de Albert Heijn aan het Soendaplein met daarin tips voor het inrichten van de nieuwe supermarkt na de grote brand. Zo hebben de kinderen mooi laten weten wat ze in het supermarkt thema allemaal hebben geleerd.

 Eind vorige week ontvingen we een email van de manager waarin hij ons hartelijk dankte voor de goede tips. Bovendien nodigde hij ons uit om te komen kijken of het gelukt was in de nieuwe AH aan het Soendaplein. We krijgen dan van hem een rondleiding. En wat zijn we in de watten gelegd!

In 2 groepen, ieder met een manager, werden we de winkel rondgeleid. Er is van alles bekeken: de emballage, het magazijn, de vriezer en de koelingen. Het dozen tot pulp apparaat waar je 16 voor moet zijn zodat je op de knop mag drukken. We kregen kaas/worst bij het vleeswaren, een banaan of appel op de groenteafdeling en een interessante vraag bij het brood. Er is verteld hoe we kunnen zien of producten biologisch zijn en of er gluten in zitten. Een demonstratie bij de kassa en er is zelfs gluttevrije pannenkoekenmix gekocht voor het kerstdiner. 

De managers refereerde steeds naar de brief die zij van ons hebben ontvangen. In de kantine hadden de 2 groepen goeie vragen voor elkaar bedacht en werd de rondleiding beëindigd met een prachtig cadeau: 150 euro shop tegoed! Veel te gek natuurlijk en helemaal niet nodig, maar wel heel vriendelijk. Als leerkrachten voelde we ons direct een beetje beschaamd, wij hebben dat geld immers niet nodig, maar gezien ons hart voor het onderwijs bedenken we samen met de kinderen hoe we dit mooie bedrag goed kunnen besteden. Misschien in iedergeval voor een toetje volgende week? Als kers op de taart werden we ook nog getrakteerd op een heerlijke beker warme chocolademelk! 

Een verlaat, maar zo prachtig en leerzaam extra afsluiter van het vorige thema 'supermarkt'!

Ander nieuws

[groep 5] Inzamelingsactie voor de Speelgoedbank

Onlangs staken onze kinderen van groep 5 de handen de flink uit de mouwen! Ze maakten zélf speelgoed, verkochten dit en doneerden het geld aan de Speelgoedbank in Haarlem.

[groep 4] Wat je vindt mag je houden, of toch niet?

Ter voorbereiding op het nieuwe thema, vroegen we de kinderen iets mee te nemen wat ze in de kerstvakantie op of in de grond vonden. En zo hebben we al een bonte verzameling van stenen, boomschors, takjes, munten, veertjes en een vleugel van een vlinder.

Zingend de Kerstvakantie in!

Op het prachtig verlichte schoolplein, op deze kortste dag van het jaar, genoten ouders en kinderen van een indrukwekkend optreden van de leerkrachten en medewerkers van De Werkschuit. Wat was er een verbinding met elkaar te voelen! Na het optreden werd het totaalbedrag bekend gemaakt wat er voor Stichting Speelgoedbank Haarlem is opgehaald...

Kerstdiner in alle klassen

✨Er werd vanavond gegeten, gelachen, gezongen, gedanst en GENOTEN 🫶 Vanavond hadden alle klassen hun Kerstdiner 🎄De kinderen hadden dit zelf voorbereid 🧑‍🍳 Op hetzelfde moment hadden de ouders/verzorgers een borrel in de gymzaal 🥂 Fijne feestdagen, geniet (alvast) van de vakantie en een mooi 2️⃣0️⃣2️⃣4️⃣