[groep 4] Een nieuw schooljaar is begonnen!

Lieve allemaal,
Wat zijn we weer fijn gestart! Alsof we elkaar niet 6 weken hebben gemist. Het nieuwe lokaal is verkend, de nieuwe dingen benoemd en getest. Zo hebben we in groep 4 een spellingschrift en een klapper (om te spieken) heet het geen themaschrift meer maar een tekstenschrift, is het dicteeschrift groter, maar willen de kinderen graag leesboeken met kleinere letters.

Er is (tot groot plezier van de kinderen) nog steeds een bouwhoek en huishoek en we hebben mooie Playmobil en heel veel LEGO. Ook hebben we een poppenhuis, waar gisteren direct een probleem werd geconstateerd door Kai en Boris: er is geen trap in het poppenhuis. Dus zijn ze direct gestart met het oplossen. Hopelijk kunnen de bewoners binnenkort de trap oplopen! 

In deze eerste week schrijven we over de vakantie en knutselen we een boekenlegger en verjaardagskalender. We doen veel groepsvormingsspelletjes en energizers. De sfeer is super, de kinderen en leerkrachten genieten!

Ander nieuws

[groep 6] Gestart in de schooltuinen

Vandaag was het zover: ondanks dreigende wolken gingen we met groep 6 tijdens de kostbare droge momenten richting de schooltuinen om die tot leven te gaan brengen. Ter voorbereiding hadden de kinderen hun namenbordjes voor in hun eigen stukje grond gemaakt.

[groep 1/2] Afsluiting thema Boerderij!

Ouders konden overal kijken, ruiken, en proeven.

Tweede prijs in het jaarlijkste schoolkorfbal toernooi Haarlem!

Geweldig nieuws! Groep 4 heeft de tweede prijs gewonnen in het jaarlijkse korfbaltoernooi onder scholen in Haarlem!

[groep 1/2] Voorstelling in de klas

Vandaag hadden we een voorstelling van Vincent in de klas. Hij vertelde een spannend verhaal en maakte er muziek bij. Gelukkig liep het verhaal goed af.