[groep 4] Een nieuw schooljaar is begonnen!

Lieve allemaal,
Wat zijn we weer fijn gestart! Alsof we elkaar niet 6 weken hebben gemist. Het nieuwe lokaal is verkend, de nieuwe dingen benoemd en getest. Zo hebben we in groep 4 een spellingschrift en een klapper (om te spieken) heet het geen themaschrift meer maar een tekstenschrift, is het dicteeschrift groter, maar willen de kinderen graag leesboeken met kleinere letters.

Er is (tot groot plezier van de kinderen) nog steeds een bouwhoek en huishoek en we hebben mooie Playmobil en heel veel LEGO. Ook hebben we een poppenhuis, waar gisteren direct een probleem werd geconstateerd door Kai en Boris: er is geen trap in het poppenhuis. Dus zijn ze direct gestart met het oplossen. Hopelijk kunnen de bewoners binnenkort de trap oplopen! 

In deze eerste week schrijven we over de vakantie en knutselen we een boekenlegger en verjaardagskalender. We doen veel groepsvormingsspelletjes en energizers. De sfeer is super, de kinderen en leerkrachten genieten!

Ander nieuws

[groep 6] Spelen op duizend manieren

Wat hebben we weer een fijn thema! We ontdekken dat spellen prachtige manieren zijn om het leven te oefenen. In sommige spellen kun je een leider zijn, of je fanatisme kwijt, of juist laten gaan, in andere spellen mag je ongegeneerd flauwe grappen maken, in andere spellen leer je ultiem samenwerken.

[groep 4] Een zee aan creativiteit

Om te leren hoe je een zee schildert, zijn we vanmiddag gestart met kunstbeschouwing. Aan de hand van verschillende schilderijen stonden we stil bij vragen als 'welk weer is het op dit schilderij?'

[groep 1] Thema: ik ga naar de kapper

In de klas werd juf Susan geknipt door een echte kapster en de kinderen mochten vragen stellen. Er werd een hoop geleerd. Wist je dat de kapper altijd het haar in vakjes verdeelt voordat hij of zij gaat knippen?

[groep 4] Spectaculaire gastles over een kraanschip

Vanochtend was Pieter, de vader van Merel, als gast in de klas. Hij bereidt werk voor dat door een enorm kraanschip wordt uitgevoerd. Daar waren de kinderen heel benieuwd naar!