Excursie modelbotenvereniging Heemskerk

Wat hadden we een fantastische ochtend bij de modelbotenvereniging in Heemskerk. Perfect om meer over het huidige thema te weten te komen. De kinderen (en wij als begeleiders) keken onze ogen uit bij het zien van zulk precisie werk. We bekeken heel gedetaileerde boten, kregen uitleg over hoe een boot kan blijven drijven (maar dàt konden de meesten al heel goed uitleggen) en leerden er ook nieuwe dingen over het roer, de schroef, de radar en over regels op het water.

Alle kinderen mochten een boot zelf even besturen en er waren demonstraties van de brandweerboot (die echt kon blussen en een sirene had) en andere prachtexemplaren.

In de werkplaats keken de kinderen hun ogen uit; sommigen wilden er wel een hele dag blijven!

Tussendoor werden ze ook nog getrakteerd op limonade met iets lekkers.

De vrijwilligers van de vereniging hebben minstens zo genoten als wij.
Ik ontving al een mail met de complimenten aan de kinderen dat ze zo aandachtig hebben geluisterd en al zoveel wisten. Dat compliment heb ik ze ook gegeven: ze weten zo goed hoe je doet als we ergens te gast zijn, super fijn! Hun enthousiasme werkte aanstekelijk!

Ander nieuws

Avondvierdaagse 2024!

Wat een ge-wel-di-ge avondvierdaagse weer! We liepen door achtereenvolgens Caprera, bij de Oosterplas en sloten af bij Duin- en Kruidberg. Middenin de natuur dus!

[groep 4] Wij werken in de theaterwerkplaats

We hebben een deel van het echte podium de klas in gesjouwd zodat we er nog meer plezier in krijgen. Hoe leuk om nu, binnen de veiligheid van je eigen groep te mogen oefenen in optreden. Ze hebben vandaag allemaal op het podium gestaan!

[groep 7] Schoolvoetbal toernooi!

Vrijdag 24 juni deed groep 7 van de Werkschuit mee met het schoolvoetbaltoernooi!

[groep 1/2] Start thema 'Ridders en Kastelen'

Het avontuur begon op een doodgewone dinsdagochtend, toen er plots een mysterieuze brief opdook in de klas. De afzender? Don Frederik, de bewoner van het kasteel in de kweektuin.