Excursie modelbotenvereniging Heemskerk

Wat hadden we een fantastische ochtend bij de modelbotenvereniging in Heemskerk. Perfect om meer over het huidige thema te weten te komen. De kinderen (en wij als begeleiders) keken onze ogen uit bij het zien van zulk precisie werk. We bekeken heel gedetaileerde boten, kregen uitleg over hoe een boot kan blijven drijven (maar dàt konden de meesten al heel goed uitleggen) en leerden er ook nieuwe dingen over het roer, de schroef, de radar en over regels op het water.

Alle kinderen mochten een boot zelf even besturen en er waren demonstraties van de brandweerboot (die echt kon blussen en een sirene had) en andere prachtexemplaren.

In de werkplaats keken de kinderen hun ogen uit; sommigen wilden er wel een hele dag blijven!

Tussendoor werden ze ook nog getrakteerd op limonade met iets lekkers.

De vrijwilligers van de vereniging hebben minstens zo genoten als wij.
Ik ontving al een mail met de complimenten aan de kinderen dat ze zo aandachtig hebben geluisterd en al zoveel wisten. Dat compliment heb ik ze ook gegeven: ze weten zo goed hoe je doet als we ergens te gast zijn, super fijn! Hun enthousiasme werkte aanstekelijk!

Ander nieuws

[groep 5] Inzamelingsactie voor de Speelgoedbank

Onlangs staken onze kinderen van groep 5 de handen de flink uit de mouwen! Ze maakten zélf speelgoed, verkochten dit en doneerden het geld aan de Speelgoedbank in Haarlem.

[groep 4] Wat je vindt mag je houden, of toch niet?

Ter voorbereiding op het nieuwe thema, vroegen we de kinderen iets mee te nemen wat ze in de kerstvakantie op of in de grond vonden. En zo hebben we al een bonte verzameling van stenen, boomschors, takjes, munten, veertjes en een vleugel van een vlinder.

Zingend de Kerstvakantie in!

Op het prachtig verlichte schoolplein, op deze kortste dag van het jaar, genoten ouders en kinderen van een indrukwekkend optreden van de leerkrachten en medewerkers van De Werkschuit. Wat was er een verbinding met elkaar te voelen! Na het optreden werd het totaalbedrag bekend gemaakt wat er voor Stichting Speelgoedbank Haarlem is opgehaald...

Kerstdiner in alle klassen

✨Er werd vanavond gegeten, gelachen, gezongen, gedanst en GENOTEN 🫶 Vanavond hadden alle klassen hun Kerstdiner 🎄De kinderen hadden dit zelf voorbereid 🧑‍🍳 Op hetzelfde moment hadden de ouders/verzorgers een borrel in de gymzaal 🥂 Fijne feestdagen, geniet (alvast) van de vakantie en een mooi 2️⃣0️⃣2️⃣4️⃣