Archeologen in de dop

Wat hebben we genoten van het bezoek aan het archeologisch museum! In verschillende opdrachten hebben de kinderen ervaren hoe het is om als archeoloog aan het werk te gaan. Ze hebben zelf grondmonsters geanalyseerd, oude artefacten bestudeerd en zelfs een mini-opgraving uitgevoerd onder begeleiding van deskundige museumgidsen. Door actief deel te nemen aan deze activiteiten, hebben de leerlingen niet alleen hun kennis over archeologie vergroot, maar ook hun nieuwsgierigheid naar het verleden aangewakkerd.

Het Archeologisch Museum in Haarlem biedt een indrukwekkende collectie aan vondsten die zijn gedaan in de regio, waaronder prehistorische werktuigen, Romeinse munten en middeleeuwse keramiek. De kinderen stonden versteld van de verhalen die achter deze objecten schuilen en waren enthousiast om meer te leren over de mensen die ze ooit hebben gebruikt. Ook het verkleden viel goed in de smaak :-)

Met de kennis en vaardigheden die we hebben opgedaan tijdens ons bezoek aan het museum, kunnen we het thema van archeologie verder vormgeven in de klas. We zijn geïnspireerd om zelf kleine onderzoeken uit te voeren, misschien zelfs in onze eigen schoolomgeving, om zo meer te ontdekken over de geschiedenis die onder onze voeten verborgen ligt.

Ander nieuws

Avondvierdaagse 2024!

Wat een ge-wel-di-ge avondvierdaagse weer! We liepen door achtereenvolgens Caprera, bij de Oosterplas en sloten af bij Duin- en Kruidberg. Middenin de natuur dus!

[groep 4] Wij werken in de theaterwerkplaats

We hebben een deel van het echte podium de klas in gesjouwd zodat we er nog meer plezier in krijgen. Hoe leuk om nu, binnen de veiligheid van je eigen groep te mogen oefenen in optreden. Ze hebben vandaag allemaal op het podium gestaan!

[groep 7] Schoolvoetbal toernooi!

Vrijdag 24 juni deed groep 7 van de Werkschuit mee met het schoolvoetbaltoernooi!

[groep 1/2] Start thema 'Ridders en Kastelen'

Het avontuur begon op een doodgewone dinsdagochtend, toen er plots een mysterieuze brief opdook in de klas. De afzender? Don Frederik, de bewoner van het kasteel in de kweektuin.