Een kat in de klas

Om in te kunnen schatten of een kat geschikt is als toekomstig schooldier hadden we gisteren Taran op bezoek, de kat van familie van Schie.

Aangezien we al van de moeder van Jet hadden geleerd over een allergie hadden we maatregelen getroffen: ramen open en de kinderen die allergisch zijn voor katten zaten zover mogelijk van de harige vriend vandaan in de kring.

Taran werd binnengebracht in een luxe reistas en stapte er nieuwsgierig uit. Hij was aangelijnd aan een kattenriem en om zijn lijf zat een tuigje. 

We leerden mooie dingen over deze bijzondere kat. Het is bijvoorbeeld een raskat met een stamboom en een paspoort voor als hij eens mee gaat over de grens. Daarin staan zijn kat-gegevens en ook welke medicijnen hij gebruikt. Taran heeft een keer meegedaan aan een kattenschoonheidswedstrijd. Hij won daar de eerste prijs in de kijk-eens-hoe-mooi-ik ben-ronde en de tweede prijs in een over-all ronde. Hij verloor daar van...een naaktkat!

Dat Taran heel rustig en super vriendelijk is bleek wel uit hoe hij zich gedroeg in de klas: hij snuffelde eens hier en daar, gaf kopjes aan tafelpoten en sprong op de tafel zodat hij goed zicht had op de kinderen die hem nieuwsgierig aankeken.  Hier en daar gingen er wat voetjes van de vloer toen Taran dichtbij kwam, maar de wens bij de meeste kinderen was toch wel om de fluffy vacht van Taran even te voelen en kroelen.

Dat kon in het halletje bij de deur. Want door aaien komen er haren en huidschilfers in de lucht en daar krijg je eventueel een allergische reactie van. Tot slot handen wassen en compliment aan Tarans personal assistent Pieter.

Wat over blijft is de vraag: Is een kat geschikt als schooldier?

Ander nieuws

[groep 6] Gestart in de schooltuinen

Vandaag was het zover: ondanks dreigende wolken gingen we met groep 6 tijdens de kostbare droge momenten richting de schooltuinen om die tot leven te gaan brengen. Ter voorbereiding hadden de kinderen hun namenbordjes voor in hun eigen stukje grond gemaakt.

[groep 1/2] Afsluiting thema Boerderij!

Ouders konden overal kijken, ruiken, en proeven.

Tweede prijs in het jaarlijkste schoolkorfbal toernooi Haarlem!

Geweldig nieuws! Groep 4 heeft de tweede prijs gewonnen in het jaarlijkse korfbaltoernooi onder scholen in Haarlem!

[groep 1/2] Voorstelling in de klas

Vandaag hadden we een voorstelling van Vincent in de klas. Hij vertelde een spannend verhaal en maakte er muziek bij. Gelukkig liep het verhaal goed af.