[groep 3] Leert programmeren!

"Dit is Blue Bot, een robot die precies doet wat jij zegt." De kinderen komen onmiddellijk om de tafel staan waar een mat ligt met vakken waarop het alfabet staat afgebeeld. We bekijken met elkaar de knoppen. We begrijpen dat de pijltjes staan voor rechtdoor of achteruit en twee pijltjes voor linksom- of rechtsom draaien. De knop met het kruisje betekent: " Blue Bot, vergeet alles!" zodat een nieuwe opdracht kan worden gegeven.

Als we Blue Bot testen blijkt dat ie licht geeft en als hij de opdracht heeft uitgevoerd piept hij.

"Dit is Blue Bot, een robot die precies doet wat jij zegt."

De kinderen staan te popelen! We zien dat er draadjes en printplaten in de robot zitten en daardoor begrijpen de kinderen dat er heel voorzichtig mee gewerkt moet worden.

M. en M. mogen na loting als eerste met de robot aan het werk. Ze geven elkaar de opdracht naar welke letter er moet worden gelopen en maken het elkaar beslist niet te makkelijk.

Soms komt de robot niet daar waar ze hadden gedacht en moet er geanalyseerd worden waar de fout zat. En dan nog een keer proberen.

We leren programmeren!

Nanette Wagenaar
Groep 3

Ander nieuws

Avondvierdaagse 2024!

Wat een ge-wel-di-ge avondvierdaagse weer! We liepen door achtereenvolgens Caprera, bij de Oosterplas en sloten af bij Duin- en Kruidberg. Middenin de natuur dus!

[groep 4] Wij werken in de theaterwerkplaats

We hebben een deel van het echte podium de klas in gesjouwd zodat we er nog meer plezier in krijgen. Hoe leuk om nu, binnen de veiligheid van je eigen groep te mogen oefenen in optreden. Ze hebben vandaag allemaal op het podium gestaan!

[groep 7] Schoolvoetbal toernooi!

Vrijdag 24 juni deed groep 7 van de Werkschuit mee met het schoolvoetbaltoernooi!

[groep 1/2] Start thema 'Ridders en Kastelen'

Het avontuur begon op een doodgewone dinsdagochtend, toen er plots een mysterieuze brief opdook in de klas. De afzender? Don Frederik, de bewoner van het kasteel in de kweektuin.