[groep 3] Leert programmeren!

"Dit is Blue Bot, een robot die precies doet wat jij zegt." De kinderen komen onmiddellijk om de tafel staan waar een mat ligt met vakken waarop het alfabet staat afgebeeld. We bekijken met elkaar de knoppen. We begrijpen dat de pijltjes staan voor rechtdoor of achteruit en twee pijltjes voor linksom- of rechtsom draaien. De knop met het kruisje betekent: " Blue Bot, vergeet alles!" zodat een nieuwe opdracht kan worden gegeven.

Als we Blue Bot testen blijkt dat ie licht geeft en als hij de opdracht heeft uitgevoerd piept hij.

"Dit is Blue Bot, een robot die precies doet wat jij zegt."

De kinderen staan te popelen! We zien dat er draadjes en printplaten in de robot zitten en daardoor begrijpen de kinderen dat er heel voorzichtig mee gewerkt moet worden.

M. en M. mogen na loting als eerste met de robot aan het werk. Ze geven elkaar de opdracht naar welke letter er moet worden gelopen en maken het elkaar beslist niet te makkelijk.

Soms komt de robot niet daar waar ze hadden gedacht en moet er geanalyseerd worden waar de fout zat. En dan nog een keer proberen.

We leren programmeren!

Nanette Wagenaar
Groep 3

Ander nieuws

[groep 1/2] Sportdag!

Op maandagochtend 25 september was het weer om door een ringetje te halen, en dat kwam goed uit, want het was tijd voor de langverwachte sportdag voor groep 1 tot en met 3! Het zonnetje straalde aan de hemel, en de opwinding was voelbaar in de lucht.

[groep 1/2] Het nieuwe thema: de supermarkt

Wat zijn de kinderen deze week weer lekker bezig geweest. Naar aanleiding van een brief van een klant (zie foto) is de winkel helemaal netjes gemaakt.

[groep 6] We zijn gestart!

In het kader van de "gouden weken" waarbinnen we aandacht besteden aan positieve groepsvorming hebben we veel samen gepraat, afspraken gemaakt en spelletjes gedaan

[groep 4] Een nieuw schooljaar is begonnen!

Wat zijn we weer fijn gestart, alsof we elkaar niet 6 weken hebben gemist. Het nieuwe lokaal is verkend, de nieuwe dingen benoemd en getest.