[groep 3] Leert programmeren!

"Dit is Blue Bot, een robot die precies doet wat jij zegt." De kinderen komen onmiddellijk om de tafel staan waar een mat ligt met vakken waarop het alfabet staat afgebeeld. We bekijken met elkaar de knoppen. We begrijpen dat de pijltjes staan voor rechtdoor of achteruit en twee pijltjes voor linksom- of rechtsom draaien. De knop met het kruisje betekent: " Blue Bot, vergeet alles!" zodat een nieuwe opdracht kan worden gegeven.

Als we Blue Bot testen blijkt dat ie licht geeft en als hij de opdracht heeft uitgevoerd piept hij.

"Dit is Blue Bot, een robot die precies doet wat jij zegt."

De kinderen staan te popelen! We zien dat er draadjes en printplaten in de robot zitten en daardoor begrijpen de kinderen dat er heel voorzichtig mee gewerkt moet worden.

M. en M. mogen na loting als eerste met de robot aan het werk. Ze geven elkaar de opdracht naar welke letter er moet worden gelopen en maken het elkaar beslist niet te makkelijk.

Soms komt de robot niet daar waar ze hadden gedacht en moet er geanalyseerd worden waar de fout zat. En dan nog een keer proberen.

We leren programmeren!

Nanette Wagenaar
Groep 3

Ander nieuws

[groep 1/2] Samen een brood bakken

Met een beetje hulp van de broodbakmachine en het recept 'het lekkerste wit brood van de bakker' is het ons gelukt om een echt brood te maken. Wat hadden we allemaal nodig? Dat kunnen de kinderen van groep 1/2b je vast haarfijn uitleggen.

[groep 6] Cultuur en klotsende oksels

Een introductie op de tekst 'het begin van kleding', belicht een deel van onze Christelijke cultuur. Waarin Adam en Eva als scheppingen van God zich bedekken uit schaamte. Op mijn vraag waarom ze dat zouden doen komen er verschillende ideeën: "Wat je ook ziet, niet m'n piep" en "Ik loop hier niet op het naaktstrand", "Het is camouflage" Maar ook: "Waar moet je je nou voor schamen?"

[groep 6] Bouwen in de toekomst!

Gisteren hebben we de tentoonstelling ‘Bouwen in de toekomst’ gehad en daarmee ons architectuur thema afgerond. Het was gezellig druk met het bezoek van ouders en leerlingen uit groep 7.