[groep 3] Leert programmeren!

"Dit is Blue Bot, een robot die precies doet wat jij zegt." De kinderen komen onmiddellijk om de tafel staan waar een mat ligt met vakken waarop het alfabet staat afgebeeld. We bekijken met elkaar de knoppen. We begrijpen dat de pijltjes staan voor rechtdoor of achteruit en twee pijltjes voor linksom- of rechtsom draaien. De knop met het kruisje betekent: " Blue Bot, vergeet alles!" zodat een nieuwe opdracht kan worden gegeven.

Als we Blue Bot testen blijkt dat ie licht geeft en als hij de opdracht heeft uitgevoerd piept hij.

"Dit is Blue Bot, een robot die precies doet wat jij zegt."

De kinderen staan te popelen! We zien dat er draadjes en printplaten in de robot zitten en daardoor begrijpen de kinderen dat er heel voorzichtig mee gewerkt moet worden.

M. en M. mogen na loting als eerste met de robot aan het werk. Ze geven elkaar de opdracht naar welke letter er moet worden gelopen en maken het elkaar beslist niet te makkelijk.

Soms komt de robot niet daar waar ze hadden gedacht en moet er geanalyseerd worden waar de fout zat. En dan nog een keer proberen.

We leren programmeren!

Nanette Wagenaar
Groep 3

Ander nieuws

[groep 1-2] En het nieuwe thema is....KUNST!

We kregen vorige week al meerdere malen de vraag 'Wat is het nieuwe thema, juf?' Middels een aantal activiteiten (rondom kleuren en vormen) hadden we al een beetje laten doorschemeren welke kant we op zouden gaan. Afgelopen maandag is het thema voor alle leerlingen in de gymzaal geopend.

[groep 1-2] Kleur en vorm

Psst weet jij wat het nieuwe thema wordt? Kijk maar naar Sofie. Ze zit al klaar met haar pak en in haar broekzak zitten een paar penselen. De kinderen weten wel raad met die penselen.

Lustrumfeest voor Werkschuit ouders en medewerkers

Tien jaar De Werkschuit: dat gaan we met de kinderen uitgebreid vieren. Maar ook voor de ouders en medewerkers komt er een groots feest! Zet 15 april 2023 vast in de agenda!

[groep 1-2] Bezoek van de verloskundige

Vandaag kwam de verloskundige bij de kleuters in de klas, passend bij ons huidige thema 'Oei, ik groei'. Ze vertelde over de baby in de buik. De baby begint als een korreltje suiker en groeit en groeit en groeit. Dan moet de baby uit de buik, dat voelt een beetje als poepen.