[groep 3] Leert programmeren!

"Dit is Blue Bot, een robot die precies doet wat jij zegt." De kinderen komen onmiddellijk om de tafel staan waar een mat ligt met vakken waarop het alfabet staat afgebeeld. We bekijken met elkaar de knoppen. We begrijpen dat de pijltjes staan voor rechtdoor of achteruit en twee pijltjes voor linksom- of rechtsom draaien. De knop met het kruisje betekent: " Blue Bot, vergeet alles!" zodat een nieuwe opdracht kan worden gegeven.

Als we Blue Bot testen blijkt dat ie licht geeft en als hij de opdracht heeft uitgevoerd piept hij.

"Dit is Blue Bot, een robot die precies doet wat jij zegt."

De kinderen staan te popelen! We zien dat er draadjes en printplaten in de robot zitten en daardoor begrijpen de kinderen dat er heel voorzichtig mee gewerkt moet worden.

M. en M. mogen na loting als eerste met de robot aan het werk. Ze geven elkaar de opdracht naar welke letter er moet worden gelopen en maken het elkaar beslist niet te makkelijk.

Soms komt de robot niet daar waar ze hadden gedacht en moet er geanalyseerd worden waar de fout zat. En dan nog een keer proberen.

We leren programmeren!

Nanette Wagenaar
Groep 3

Ander nieuws

[groep 5] Inzamelingsactie voor de Speelgoedbank

Onlangs staken onze kinderen van groep 5 de handen de flink uit de mouwen! Ze maakten zélf speelgoed, verkochten dit en doneerden het geld aan de Speelgoedbank in Haarlem.

[groep 4] Wat je vindt mag je houden, of toch niet?

Ter voorbereiding op het nieuwe thema, vroegen we de kinderen iets mee te nemen wat ze in de kerstvakantie op of in de grond vonden. En zo hebben we al een bonte verzameling van stenen, boomschors, takjes, munten, veertjes en een vleugel van een vlinder.

Zingend de Kerstvakantie in!

Op het prachtig verlichte schoolplein, op deze kortste dag van het jaar, genoten ouders en kinderen van een indrukwekkend optreden van de leerkrachten en medewerkers van De Werkschuit. Wat was er een verbinding met elkaar te voelen! Na het optreden werd het totaalbedrag bekend gemaakt wat er voor Stichting Speelgoedbank Haarlem is opgehaald...

Kerstdiner in alle klassen

✨Er werd vanavond gegeten, gelachen, gezongen, gedanst en GENOTEN 🫶 Vanavond hadden alle klassen hun Kerstdiner 🎄De kinderen hadden dit zelf voorbereid 🧑‍🍳 Op hetzelfde moment hadden de ouders/verzorgers een borrel in de gymzaal 🥂 Fijne feestdagen, geniet (alvast) van de vakantie en een mooi 2️⃣0️⃣2️⃣4️⃣