[groep 3] Gouden regel: we delen lief en leed met elkaar

"Ogen dicht!", en daar zitten ze dan. Ieder kind met de ogen dicht en handen verwachtingsvol uitgestrekt voor zich op tafel.

Op het planbord staat: 'verrassing F', en al de hele dag vragen kinderen zich af wat dat betekent.

Behalve Fiene. Zij kijkt me af en toe samenzweerderig aan. Want die F, dat is zij.

In haar la brandt een envelop vol verrassingen die zij zelf heeft gemaakt voor al haar klasgenootjes.

En nu loopt ze langs al die verwachtingsvolle handen en legt er één van haar cadeautjes in. Soms wisselt ze welbewust, omdat ze een kleur beter bij het betreffende kind vindt passen.

Pas als iedereen heeft (en het duurt best lang voordat ruim twintig handen gevuld zijn) mogen de kinderen hun ogen weer open doen. Iedereen heeft een zelfgemaakte ring van Fiene gekregen. Gemaakt van Loom-bandjes.

Na de schattige konijntjes die Merel al eens gevouwen heeft voor alle kinderen, zijn de kinderen opnieuw heel verrast en blij met wat ze krijgen. "Hoe heb je dat gemaakt?" wordt er verschillende keren gevraagd.

Iedereen draagt de rest van de dag de ring. Het symbool van verbondenheid.

"We delen lief en leed met elkaar", is de gouden regel die vanuit de Vreedzame school centraal staat deze periode. Deze groep is in de gelukkige omstandigheid dat er veel lief te delen is en dat leed zich beperkt tot een blauwe plek, muggenbulten of buikpijn. En dit kleine lief van deze dag wil ik ook graag met jullie delen. Omdat klein-lief, zo'n groots effect kan hebben!

Nanette

Ander nieuws

[groep 5] Inzamelingsactie voor de Speelgoedbank

Onlangs staken onze kinderen van groep 5 de handen de flink uit de mouwen! Ze maakten zélf speelgoed, verkochten dit en doneerden het geld aan de Speelgoedbank in Haarlem.

[groep 4] Wat je vindt mag je houden, of toch niet?

Ter voorbereiding op het nieuwe thema, vroegen we de kinderen iets mee te nemen wat ze in de kerstvakantie op of in de grond vonden. En zo hebben we al een bonte verzameling van stenen, boomschors, takjes, munten, veertjes en een vleugel van een vlinder.

Zingend de Kerstvakantie in!

Op het prachtig verlichte schoolplein, op deze kortste dag van het jaar, genoten ouders en kinderen van een indrukwekkend optreden van de leerkrachten en medewerkers van De Werkschuit. Wat was er een verbinding met elkaar te voelen! Na het optreden werd het totaalbedrag bekend gemaakt wat er voor Stichting Speelgoedbank Haarlem is opgehaald...

Kerstdiner in alle klassen

✨Er werd vanavond gegeten, gelachen, gezongen, gedanst en GENOTEN 🫶 Vanavond hadden alle klassen hun Kerstdiner 🎄De kinderen hadden dit zelf voorbereid 🧑‍🍳 Op hetzelfde moment hadden de ouders/verzorgers een borrel in de gymzaal 🥂 Fijne feestdagen, geniet (alvast) van de vakantie en een mooi 2️⃣0️⃣2️⃣4️⃣