[groep 3] Gouden regel: we delen lief en leed met elkaar

"Ogen dicht!", en daar zitten ze dan. Ieder kind met de ogen dicht en handen verwachtingsvol uitgestrekt voor zich op tafel.

Op het planbord staat: 'verrassing F', en al de hele dag vragen kinderen zich af wat dat betekent.

Behalve Fiene. Zij kijkt me af en toe samenzweerderig aan. Want die F, dat is zij.

In haar la brandt een envelop vol verrassingen die zij zelf heeft gemaakt voor al haar klasgenootjes.

En nu loopt ze langs al die verwachtingsvolle handen en legt er één van haar cadeautjes in. Soms wisselt ze welbewust, omdat ze een kleur beter bij het betreffende kind vindt passen.

Pas als iedereen heeft (en het duurt best lang voordat ruim twintig handen gevuld zijn) mogen de kinderen hun ogen weer open doen. Iedereen heeft een zelfgemaakte ring van Fiene gekregen. Gemaakt van Loom-bandjes.

Na de schattige konijntjes die Merel al eens gevouwen heeft voor alle kinderen, zijn de kinderen opnieuw heel verrast en blij met wat ze krijgen. "Hoe heb je dat gemaakt?" wordt er verschillende keren gevraagd.

Iedereen draagt de rest van de dag de ring. Het symbool van verbondenheid.

"We delen lief en leed met elkaar", is de gouden regel die vanuit de Vreedzame school centraal staat deze periode. Deze groep is in de gelukkige omstandigheid dat er veel lief te delen is en dat leed zich beperkt tot een blauwe plek, muggenbulten of buikpijn. En dit kleine lief van deze dag wil ik ook graag met jullie delen. Omdat klein-lief, zo'n groots effect kan hebben!

Nanette

Ander nieuws

[groep 1/2] Sportdag!

Op maandagochtend 25 september was het weer om door een ringetje te halen, en dat kwam goed uit, want het was tijd voor de langverwachte sportdag voor groep 1 tot en met 3! Het zonnetje straalde aan de hemel, en de opwinding was voelbaar in de lucht.

[groep 1/2] Het nieuwe thema: de supermarkt

Wat zijn de kinderen deze week weer lekker bezig geweest. Naar aanleiding van een brief van een klant (zie foto) is de winkel helemaal netjes gemaakt.

[groep 6] We zijn gestart!

In het kader van de "gouden weken" waarbinnen we aandacht besteden aan positieve groepsvorming hebben we veel samen gepraat, afspraken gemaakt en spelletjes gedaan

[groep 4] Een nieuw schooljaar is begonnen!

Wat zijn we weer fijn gestart, alsof we elkaar niet 6 weken hebben gemist. Het nieuwe lokaal is verkend, de nieuwe dingen benoemd en getest.