[groep 3] Gouden regel: we delen lief en leed met elkaar

"Ogen dicht!", en daar zitten ze dan. Ieder kind met de ogen dicht en handen verwachtingsvol uitgestrekt voor zich op tafel.

Op het planbord staat: 'verrassing F', en al de hele dag vragen kinderen zich af wat dat betekent.

Behalve Fiene. Zij kijkt me af en toe samenzweerderig aan. Want die F, dat is zij.

In haar la brandt een envelop vol verrassingen die zij zelf heeft gemaakt voor al haar klasgenootjes.

En nu loopt ze langs al die verwachtingsvolle handen en legt er één van haar cadeautjes in. Soms wisselt ze welbewust, omdat ze een kleur beter bij het betreffende kind vindt passen.

Pas als iedereen heeft (en het duurt best lang voordat ruim twintig handen gevuld zijn) mogen de kinderen hun ogen weer open doen. Iedereen heeft een zelfgemaakte ring van Fiene gekregen. Gemaakt van Loom-bandjes.

Na de schattige konijntjes die Merel al eens gevouwen heeft voor alle kinderen, zijn de kinderen opnieuw heel verrast en blij met wat ze krijgen. "Hoe heb je dat gemaakt?" wordt er verschillende keren gevraagd.

Iedereen draagt de rest van de dag de ring. Het symbool van verbondenheid.

"We delen lief en leed met elkaar", is de gouden regel die vanuit de Vreedzame school centraal staat deze periode. Deze groep is in de gelukkige omstandigheid dat er veel lief te delen is en dat leed zich beperkt tot een blauwe plek, muggenbulten of buikpijn. En dit kleine lief van deze dag wil ik ook graag met jullie delen. Omdat klein-lief, zo'n groots effect kan hebben!

Nanette

Ander nieuws

Avondvierdaagse 2024!

Wat een ge-wel-di-ge avondvierdaagse weer! We liepen door achtereenvolgens Caprera, bij de Oosterplas en sloten af bij Duin- en Kruidberg. Middenin de natuur dus!

[groep 4] Wij werken in de theaterwerkplaats

We hebben een deel van het echte podium de klas in gesjouwd zodat we er nog meer plezier in krijgen. Hoe leuk om nu, binnen de veiligheid van je eigen groep te mogen oefenen in optreden. Ze hebben vandaag allemaal op het podium gestaan!

[groep 7] Schoolvoetbal toernooi!

Vrijdag 24 juni deed groep 7 van de Werkschuit mee met het schoolvoetbaltoernooi!

[groep 1/2] Start thema 'Ridders en Kastelen'

Het avontuur begon op een doodgewone dinsdagochtend, toen er plots een mysterieuze brief opdook in de klas. De afzender? Don Frederik, de bewoner van het kasteel in de kweektuin.