[groep 3] Een spannende voetbalwedstrijd tussen ouders en kinderen

Vandaag werd op het Ripperda de finale gespeeld van de WerkschuitKampioenschappen, ter afsluiting van het thema Sport. Team Groep 3 nam het op tegen team Oranje, met vaders en moeders. Team Groep 3 was verdeeld in team groen en team zwart. Ze waren goed voorbereid. 

Er stonden enthousiaste supporters aan de zijlijn met spandoeken. In het veld zagen we een team wat sterk was en duidelijk getraind. We zagen sterke spieren en een hele goede samenwerking in het veld. Team Oranje zag er wat vermoeider uit, maar had wel goede zin. Team Groep 3 scoorde het 1e doelpunt waarna team Oranje al snel met de gelijkmaker kwam. Net na rust kwam Team Groep 3 met een prachtige bal en maakte de 2-1. Vlak voor het fluitsignaal scoorde een vader de 2-2 en eindige de wedstrijd met penalty's. De keepers van groep 3 stopte alles van team Oranje. Zelf scoorde de kinderen wel 3 punten waardoor Team Groep 3 deze spannende maar leuke finale won met 5-2.

Ander nieuws

Lustrumfeest voor Werkschuit ouders en medewerkers

Tien jaar De Werkschuit: dat gaan we met de kinderen uitgebreid vieren. Maar ook voor de ouders en medewerkers komt er een groots feest! Zet 15 april 2023 vast in de agenda!

[groep 1-2] Bezoek van de verloskundige

Vandaag kwam de verloskundige bij de kleuters in de klas, passend bij ons huidige thema 'Oei, ik groei'. Ze vertelde over de baby in de buik. De baby begint als een korreltje suiker en groeit en groeit en groeit. Dan moet de baby uit de buik, dat voelt een beetje als poepen.

[groep 6] Opa Jan & Jan vertellen over de waternoodsramp

Een indrukwekkend bezoek en verslag waar de kinderen stil van raken

[groep 8] Natte voeten?

De actualiteit kwam de klas binnen: de watersnoodramp (dit jaar 70 jaar geleden) en de vele overstromingen in het binnenland. De grote vraag: houden we het nog droog?