[groep 3] Bezoek supermarkt en recept maken

Vandaag was het zover. Wat we leerden dit thema in de klas hebben we in de praktijk gebracht met het bezoek aan de supermarkt. De begeleidende ouders lazen aan hun groepje eerst het recept voor dat ze gingen maken. De kinderen hebben goed geluisterd en een boodschappenbriefje geschreven. Hiermee lieten ze zien goed te kunnen begrijpend luisteren en dat ze ' durven' te schrijven met de letterkennis die er bij elk kind nu is. Mooi om zo de boodschappenlijstjes op eigen niveau te zien.

Na het schrijven en checken van de boodschappenlijstjes ging elk groepje naar de supermarkt. De briefjes werden teruggelezen, boodschappen gezocht, medewerkers werden netjes aangesproken en er werd afgerekend. 1 Groepje kreeg het zelfs voor elkaar om even in het magazijn te mogen kijken.Terug op school werden de recepten gemaakt. Aan het eind van de ochtend hebben we daar met elkaar van genoten. Het is goed om te zien dat we het als groep al zo fijn hebben samen. Dat de kinderen elkaar complimenten geven. En dat we elkaar helpen.

Een fijne ' bijna afsluiter' van het thema. Want natuurlijk hebben we nog een aantal dingen gezien die we kunnen toevoegen aan onze supermarkt in de klas en kunnen we de werkelijkheid nu nog beter naspelen. De supermarkt in de klas is nog tot de herfstvakantie open, dan wordt het tijd om in een nieuw onderwerp te duiken.

Juf Sarin
Groep 3

Ander nieuws

[groep 6] Spelen op duizend manieren

Wat hebben we weer een fijn thema! We ontdekken dat spellen prachtige manieren zijn om het leven te oefenen. In sommige spellen kun je een leider zijn, of je fanatisme kwijt, of juist laten gaan, in andere spellen mag je ongegeneerd flauwe grappen maken, in andere spellen leer je ultiem samenwerken.

[groep 4] Een zee aan creativiteit

Om te leren hoe je een zee schildert, zijn we vanmiddag gestart met kunstbeschouwing. Aan de hand van verschillende schilderijen stonden we stil bij vragen als 'welk weer is het op dit schilderij?'

[groep 1] Thema: ik ga naar de kapper

In de klas werd juf Susan geknipt door een echte kapster en de kinderen mochten vragen stellen. Er werd een hoop geleerd. Wist je dat de kapper altijd het haar in vakjes verdeelt voordat hij of zij gaat knippen?

[groep 4] Spectaculaire gastles over een kraanschip

Vanochtend was Pieter, de vader van Merel, als gast in de klas. Hij bereidt werk voor dat door een enorm kraanschip wordt uitgevoerd. Daar waren de kinderen heel benieuwd naar!