[groep 3] Bezoek supermarkt en recept maken

Vandaag was het zover. Wat we leerden dit thema in de klas hebben we in de praktijk gebracht met het bezoek aan de supermarkt. De begeleidende ouders lazen aan hun groepje eerst het recept voor dat ze gingen maken. De kinderen hebben goed geluisterd en een boodschappenbriefje geschreven. Hiermee lieten ze zien goed te kunnen begrijpend luisteren en dat ze ' durven' te schrijven met de letterkennis die er bij elk kind nu is. Mooi om zo de boodschappenlijstjes op eigen niveau te zien.

Na het schrijven en checken van de boodschappenlijstjes ging elk groepje naar de supermarkt. De briefjes werden teruggelezen, boodschappen gezocht, medewerkers werden netjes aangesproken en er werd afgerekend. 1 Groepje kreeg het zelfs voor elkaar om even in het magazijn te mogen kijken.Terug op school werden de recepten gemaakt. Aan het eind van de ochtend hebben we daar met elkaar van genoten. Het is goed om te zien dat we het als groep al zo fijn hebben samen. Dat de kinderen elkaar complimenten geven. En dat we elkaar helpen.

Een fijne ' bijna afsluiter' van het thema. Want natuurlijk hebben we nog een aantal dingen gezien die we kunnen toevoegen aan onze supermarkt in de klas en kunnen we de werkelijkheid nu nog beter naspelen. De supermarkt in de klas is nog tot de herfstvakantie open, dan wordt het tijd om in een nieuw onderwerp te duiken.

Juf Sarin
Groep 3

Ander nieuws

[groep 6] Gestart in de schooltuinen

Vandaag was het zover: ondanks dreigende wolken gingen we met groep 6 tijdens de kostbare droge momenten richting de schooltuinen om die tot leven te gaan brengen. Ter voorbereiding hadden de kinderen hun namenbordjes voor in hun eigen stukje grond gemaakt.

[groep 1/2] Afsluiting thema Boerderij!

Ouders konden overal kijken, ruiken, en proeven.

Tweede prijs in het jaarlijkste schoolkorfbal toernooi Haarlem!

Geweldig nieuws! Groep 4 heeft de tweede prijs gewonnen in het jaarlijkse korfbaltoernooi onder scholen in Haarlem!

[groep 1/2] Voorstelling in de klas

Vandaag hadden we een voorstelling van Vincent in de klas. Hij vertelde een spannend verhaal en maakte er muziek bij. Gelukkig liep het verhaal goed af.