Wij gaan kamperen!

Deze week was het zo ver: we openden het nieuwe thema.

Juf Nienke had op Koningsdag een tent gekocht zodat ze binnenkort een keertje kon gaan kamperen, maar wist niet hoe hij in elkaar moest. Konden de kinderen misschien helpen? 

Dit lieten ze zich geen twee keer zeggen. Iedereen hielp en de tent stond al snel in elkaar. We praatten met elkaar over kamperen, over spullen die je mee moet nemen en over de ervaringen die de kinderen al hadden.


Met al deze kennis nam juf Nienke de proef op de som... en van dinsdag op woensdag sliep zij op het plein in de tent. Dat sliep zo lekker, dat ze te laat kwam in de les. Gelukkig hadden de kinderen haar snel gevonden en gezamenlijk hebben we de themahoek ingericht.


Groetjes,

Juf Esther en juf Nienke

Ander nieuws

[groep 1/2] Samen een brood bakken

Met een beetje hulp van de broodbakmachine en het recept 'het lekkerste wit brood van de bakker' is het ons gelukt om een echt brood te maken. Wat hadden we allemaal nodig? Dat kunnen de kinderen van groep 1/2b je vast haarfijn uitleggen.

[groep 6] Cultuur en klotsende oksels

Een introductie op de tekst 'het begin van kleding', belicht een deel van onze Christelijke cultuur. Waarin Adam en Eva als scheppingen van God zich bedekken uit schaamte. Op mijn vraag waarom ze dat zouden doen komen er verschillende ideeën: "Wat je ook ziet, niet m'n piep" en "Ik loop hier niet op het naaktstrand", "Het is camouflage" Maar ook: "Waar moet je je nou voor schamen?"

[groep 3] Leert programmeren!

"Dit is Blue Bot, een robot die precies doet wat jij zegt." De kinderen komen onmiddellijk om de tafel staan waar een mat ligt met vakken waarop het alfabet staat afgebeeld. We bekijken met elkaar de knoppen.

[groep 6] Bouwen in de toekomst!

Gisteren hebben we de tentoonstelling ‘Bouwen in de toekomst’ gehad en daarmee ons architectuur thema afgerond. Het was gezellig druk met het bezoek van ouders en leerlingen uit groep 7.