Wij gaan kamperen!

Deze week was het zo ver: we openden het nieuwe thema.

Juf Nienke had op Koningsdag een tent gekocht zodat ze binnenkort een keertje kon gaan kamperen, maar wist niet hoe hij in elkaar moest. Konden de kinderen misschien helpen? 

Dit lieten ze zich geen twee keer zeggen. Iedereen hielp en de tent stond al snel in elkaar. We praatten met elkaar over kamperen, over spullen die je mee moet nemen en over de ervaringen die de kinderen al hadden.


Met al deze kennis nam juf Nienke de proef op de som... en van dinsdag op woensdag sliep zij op het plein in de tent. Dat sliep zo lekker, dat ze te laat kwam in de les. Gelukkig hadden de kinderen haar snel gevonden en gezamenlijk hebben we de themahoek ingericht.


Groetjes,

Juf Esther en juf Nienke

Ander nieuws

Ruim €10.000 met sponsorloop voor Oekraïne

De vrijdag voor de meivakantie begon de dag met een feestelijk ontbijt in het kader van de Koningspelen. Na het samen zingen van het themalied vertrokken de kinderen naar het Ripperda terrein voor de sponsorloop voor Oekraïne. Wat een inzet!

[Groep 7] Herdenkingsdienst

De kinderen van groep 7 hebben een prachtige herdenkingsdienst geleid. Vanaf begin tot eind hebben zij dit zelf geregisseerd en aangekleed.

[groep 8b] Druk in de wereldsteden

We zitten druk in de wereldsteden. We hebben feitjes en overeenkomsten ontdekt. Inmiddels hebben de kinderen een plattegrond van hun eigen stad ontworpen en een naam bedacht. Op ontdekking over de vlaggen, en dan vooral de Nederlandse vlag. Waarom deze kleuren?