Wij gaan kamperen!

Deze week was het zo ver: we openden het nieuwe thema.

Juf Nienke had op Koningsdag een tent gekocht zodat ze binnenkort een keertje kon gaan kamperen, maar wist niet hoe hij in elkaar moest. Konden de kinderen misschien helpen? 

Dit lieten ze zich geen twee keer zeggen. Iedereen hielp en de tent stond al snel in elkaar. We praatten met elkaar over kamperen, over spullen die je mee moet nemen en over de ervaringen die de kinderen al hadden.


Met al deze kennis nam juf Nienke de proef op de som... en van dinsdag op woensdag sliep zij op het plein in de tent. Dat sliep zo lekker, dat ze te laat kwam in de les. Gelukkig hadden de kinderen haar snel gevonden en gezamenlijk hebben we de themahoek ingericht.


Groetjes,

Juf Esther en juf Nienke

Ander nieuws

[groep 1-2] En het nieuwe thema is....KUNST!

We kregen vorige week al meerdere malen de vraag 'Wat is het nieuwe thema, juf?' Middels een aantal activiteiten (rondom kleuren en vormen) hadden we al een beetje laten doorschemeren welke kant we op zouden gaan. Afgelopen maandag is het thema voor alle leerlingen in de gymzaal geopend.

[groep 1-2] Kleur en vorm

Psst weet jij wat het nieuwe thema wordt? Kijk maar naar Sofie. Ze zit al klaar met haar pak en in haar broekzak zitten een paar penselen. De kinderen weten wel raad met die penselen.

Lustrumfeest voor Werkschuit ouders en medewerkers

Tien jaar De Werkschuit: dat gaan we met de kinderen uitgebreid vieren. Maar ook voor de ouders en medewerkers komt er een groots feest! Zet 15 april 2023 vast in de agenda!

[groep 1-2] Bezoek van de verloskundige

Vandaag kwam de verloskundige bij de kleuters in de klas, passend bij ons huidige thema 'Oei, ik groei'. Ze vertelde over de baby in de buik. De baby begint als een korreltje suiker en groeit en groeit en groeit. Dan moet de baby uit de buik, dat voelt een beetje als poepen.