Wij gaan kamperen!

Deze week was het zo ver: we openden het nieuwe thema.

Juf Nienke had op Koningsdag een tent gekocht zodat ze binnenkort een keertje kon gaan kamperen, maar wist niet hoe hij in elkaar moest. Konden de kinderen misschien helpen? 

Dit lieten ze zich geen twee keer zeggen. Iedereen hielp en de tent stond al snel in elkaar. We praatten met elkaar over kamperen, over spullen die je mee moet nemen en over de ervaringen die de kinderen al hadden.


Met al deze kennis nam juf Nienke de proef op de som... en van dinsdag op woensdag sliep zij op het plein in de tent. Dat sliep zo lekker, dat ze te laat kwam in de les. Gelukkig hadden de kinderen haar snel gevonden en gezamenlijk hebben we de themahoek ingericht.


Groetjes,

Juf Esther en juf Nienke

Ander nieuws

[groep 6] Spelen op duizend manieren

Wat hebben we weer een fijn thema! We ontdekken dat spellen prachtige manieren zijn om het leven te oefenen. In sommige spellen kun je een leider zijn, of je fanatisme kwijt, of juist laten gaan, in andere spellen mag je ongegeneerd flauwe grappen maken, in andere spellen leer je ultiem samenwerken.

[groep 4] Een zee aan creativiteit

Om te leren hoe je een zee schildert, zijn we vanmiddag gestart met kunstbeschouwing. Aan de hand van verschillende schilderijen stonden we stil bij vragen als 'welk weer is het op dit schilderij?'

[groep 1] Thema: ik ga naar de kapper

In de klas werd juf Susan geknipt door een echte kapster en de kinderen mochten vragen stellen. Er werd een hoop geleerd. Wist je dat de kapper altijd het haar in vakjes verdeelt voordat hij of zij gaat knippen?

[groep 4] Spectaculaire gastles over een kraanschip

Vanochtend was Pieter, de vader van Merel, als gast in de klas. Hij bereidt werk voor dat door een enorm kraanschip wordt uitgevoerd. Daar waren de kinderen heel benieuwd naar!