Ons bezoek aan boerderij Zorgvliet

Met behulp van veel ouders zijn we met de fiets en auto naar boerderij Zorgvrij gegaan, een educatieve boerderij waar de kinderen van alles konden ontdekken en beleven. Helemaal passend bij de onderwerpen waar we nu met het thema in de klas over praten.

Op de boerderij waren er tal van leuke opdrachten te doen. De kinderen hebben een kijkje genomen bij de melkmachine, waaruit ze zelf verse melk konden halen. Ook mochten ze de lammetjes de fles geven, wat natuurlijk een groot avontuur was!

We hadden het geluk dat het weer meezat, zodat we lekker buiten konden picknicken en spelen in de speeltuin. De kleuters hebben genoten van het buiten zijn en de frisse lucht.

De kinderen mochten de dieren aaien, ruiken en zelfs voeren. Ze leerden over de drachtige koeien en probeerden te raden hoeveel kalfjes er passen in de buik van een koe. Ook ontdekten ze hoe de vacht van een schaap aanvoelt en wat de dieren allemaal eten.

Kortom, het was een leerzaam uitje op de boerderij!

Ander nieuws

Avondvierdaagse 2024!

Wat een ge-wel-di-ge avondvierdaagse weer! We liepen door achtereenvolgens Caprera, bij de Oosterplas en sloten af bij Duin- en Kruidberg. Middenin de natuur dus!

[groep 4] Wij werken in de theaterwerkplaats

We hebben een deel van het echte podium de klas in gesjouwd zodat we er nog meer plezier in krijgen. Hoe leuk om nu, binnen de veiligheid van je eigen groep te mogen oefenen in optreden. Ze hebben vandaag allemaal op het podium gestaan!

[groep 7] Schoolvoetbal toernooi!

Vrijdag 24 juni deed groep 7 van de Werkschuit mee met het schoolvoetbaltoernooi!

[groep 1/2] Start thema 'Ridders en Kastelen'

Het avontuur begon op een doodgewone dinsdagochtend, toen er plots een mysterieuze brief opdook in de klas. De afzender? Don Frederik, de bewoner van het kasteel in de kweektuin.