Ons bezoek aan boerderij Zorgvliet

Met behulp van veel ouders zijn we met de fiets en auto naar boerderij Zorgvrij gegaan, een educatieve boerderij waar de kinderen van alles konden ontdekken en beleven. Helemaal passend bij de onderwerpen waar we nu met het thema in de klas over praten.

Op de boerderij waren er tal van leuke opdrachten te doen. De kinderen hebben een kijkje genomen bij de melkmachine, waaruit ze zelf verse melk konden halen. Ook mochten ze de lammetjes de fles geven, wat natuurlijk een groot avontuur was!

We hadden het geluk dat het weer meezat, zodat we lekker buiten konden picknicken en spelen in de speeltuin. De kleuters hebben genoten van het buiten zijn en de frisse lucht.

De kinderen mochten de dieren aaien, ruiken en zelfs voeren. Ze leerden over de drachtige koeien en probeerden te raden hoeveel kalfjes er passen in de buik van een koe. Ook ontdekten ze hoe de vacht van een schaap aanvoelt en wat de dieren allemaal eten.

Kortom, het was een leerzaam uitje op de boerderij!

Ander nieuws

Tweede prijs in het jaarlijkste schoolkorfbal toernooi Haarlem!

Geweldig nieuws! Groep 4 heeft de tweede prijs gewonnen in het jaarlijkse korfbaltoernooi onder scholen in Haarlem!

[groep 1/2] Voorstelling in de klas

Vandaag hadden we een voorstelling van Vincent in de klas. Hij vertelde een spannend verhaal en maakte er muziek bij. Gelukkig liep het verhaal goed af.

Rots en Water training!

Wat wat het bijzonder om met groep 6 de principes van Rots en Water met elkaar te ontdekken...

[groep 4] De kat van Merel in de klas op bezoek

Om in te kunnen schatten of een kat geschikt is als toekomstig schooldier hadden we gisteren de kat van Merel op bezoek...