[groep 1/2] Sportdag!

Op maandagochtend 25 september was het weer om door een ringetje te halen, en dat kwam goed uit, want het was tijd voor de langverwachte sportdag voor groep 1 tot en met 3! Het zonnetje straalde aan de hemel, en de opwinding was voelbaar in de lucht.

Rond 08:30 verzamelde de kinderen zich op de sportvelden aan de Kleverlaan. Sommige van de jongste kindjes vonden het hier en daar best spannend, maar durfden zich al snel bij hun eigen klas te voegen. 

De kinderen uit groep 8 hadden een belangrijke rol als begeleiders en coaches van de spelletjes. Deze oudere leerlingen waren de onmisbare helden van de dag en wisten alle kinderen te laten participeren door hun enthousiasme.

De kinderen deden fanatiek mee met de verschillende sportactiviteiten die voor hen waren georganiseerd. Na een ochtend vol sport en plezier liepen we moe maar met een glimlach lterug naar school. Het was een dag vol teamwork, inspanning en vooral veel gelach. Veel dank aan juf Lisanne en groep 8!

Ander nieuws

[groep 6] Spelen op duizend manieren

Wat hebben we weer een fijn thema! We ontdekken dat spellen prachtige manieren zijn om het leven te oefenen. In sommige spellen kun je een leider zijn, of je fanatisme kwijt, of juist laten gaan, in andere spellen mag je ongegeneerd flauwe grappen maken, in andere spellen leer je ultiem samenwerken.

[groep 4] Een zee aan creativiteit

Om te leren hoe je een zee schildert, zijn we vanmiddag gestart met kunstbeschouwing. Aan de hand van verschillende schilderijen stonden we stil bij vragen als 'welk weer is het op dit schilderij?'

[groep 1] Thema: ik ga naar de kapper

In de klas werd juf Susan geknipt door een echte kapster en de kinderen mochten vragen stellen. Er werd een hoop geleerd. Wist je dat de kapper altijd het haar in vakjes verdeelt voordat hij of zij gaat knippen?

[groep 4] Spectaculaire gastles over een kraanschip

Vanochtend was Pieter, de vader van Merel, als gast in de klas. Hij bereidt werk voor dat door een enorm kraanschip wordt uitgevoerd. Daar waren de kinderen heel benieuwd naar!