Oei, ik groei

Juf Hennie heeft een filmpje gekregen van juf Sarin uit groep 4. We bekijken het gezellig samen met alle drie de kleuterklassen. Juf Sarin is nu thuis met een dikke buik, want ze verwacht een kindje over 10 dagen. We tellen de dagen en denken dat het volgende week misschien wel komt. Juf Sarin laat ons alle babyspullen zien die ze nodig heeft om de baby te verzorgen.

Als kinderen nog tips en trucs hebben mogen we die naar juf Sarin sturen. Ze krijgt haar eerste kindje en weet nog niet zoveel over baby's. We denken dat juf Sarin een meisje krijgt omdat ze het steeds over ze heeft.

Verder keken we deze week naar ons lijf. We zijn ooit een baby geweest, maar we zijn nu heel erg gegroeid. We bekijken baby foto's en gaan raden. Herkennen we een kind uit de klas op de foto? Ja hoor we zien het aan de mond, de lach of de ogen. We blijven toch wie we zijn. Zelfs juf Hennie was ooit een baby, wel 45 jaar geleden! Dat vonden ze wel bijzonder.

Ander nieuws

[groep 5] Inzamelingsactie voor de Speelgoedbank

Onlangs staken onze kinderen van groep 5 de handen de flink uit de mouwen! Ze maakten zélf speelgoed, verkochten dit en doneerden het geld aan de Speelgoedbank in Haarlem.

[groep 4] Wat je vindt mag je houden, of toch niet?

Ter voorbereiding op het nieuwe thema, vroegen we de kinderen iets mee te nemen wat ze in de kerstvakantie op of in de grond vonden. En zo hebben we al een bonte verzameling van stenen, boomschors, takjes, munten, veertjes en een vleugel van een vlinder.

Zingend de Kerstvakantie in!

Op het prachtig verlichte schoolplein, op deze kortste dag van het jaar, genoten ouders en kinderen van een indrukwekkend optreden van de leerkrachten en medewerkers van De Werkschuit. Wat was er een verbinding met elkaar te voelen! Na het optreden werd het totaalbedrag bekend gemaakt wat er voor Stichting Speelgoedbank Haarlem is opgehaald...

Kerstdiner in alle klassen

✨Er werd vanavond gegeten, gelachen, gezongen, gedanst en GENOTEN 🫶 Vanavond hadden alle klassen hun Kerstdiner 🎄De kinderen hadden dit zelf voorbereid 🧑‍🍳 Op hetzelfde moment hadden de ouders/verzorgers een borrel in de gymzaal 🥂 Fijne feestdagen, geniet (alvast) van de vakantie en een mooi 2️⃣0️⃣2️⃣4️⃣