Oei, ik groei

Juf Hennie heeft een filmpje gekregen van juf Sarin uit groep 4. We bekijken het gezellig samen met alle drie de kleuterklassen. Juf Sarin is nu thuis met een dikke buik, want ze verwacht een kindje over 10 dagen. We tellen de dagen en denken dat het volgende week misschien wel komt. Juf Sarin laat ons alle babyspullen zien die ze nodig heeft om de baby te verzorgen.

Als kinderen nog tips en trucs hebben mogen we die naar juf Sarin sturen. Ze krijgt haar eerste kindje en weet nog niet zoveel over baby's. We denken dat juf Sarin een meisje krijgt omdat ze het steeds over ze heeft.

Verder keken we deze week naar ons lijf. We zijn ooit een baby geweest, maar we zijn nu heel erg gegroeid. We bekijken baby foto's en gaan raden. Herkennen we een kind uit de klas op de foto? Ja hoor we zien het aan de mond, de lach of de ogen. We blijven toch wie we zijn. Zelfs juf Hennie was ooit een baby, wel 45 jaar geleden! Dat vonden ze wel bijzonder.

Ander nieuws

[groep 1/2] Sportdag!

Op maandagochtend 25 september was het weer om door een ringetje te halen, en dat kwam goed uit, want het was tijd voor de langverwachte sportdag voor groep 1 tot en met 3! Het zonnetje straalde aan de hemel, en de opwinding was voelbaar in de lucht.

[groep 1/2] Het nieuwe thema: de supermarkt

Wat zijn de kinderen deze week weer lekker bezig geweest. Naar aanleiding van een brief van een klant (zie foto) is de winkel helemaal netjes gemaakt.

[groep 6] We zijn gestart!

In het kader van de "gouden weken" waarbinnen we aandacht besteden aan positieve groepsvorming hebben we veel samen gepraat, afspraken gemaakt en spelletjes gedaan

[groep 4] Een nieuw schooljaar is begonnen!

Wat zijn we weer fijn gestart, alsof we elkaar niet 6 weken hebben gemist. Het nieuwe lokaal is verkend, de nieuwe dingen benoemd en getest.