Oei, ik groei

Juf Hennie heeft een filmpje gekregen van juf Sarin uit groep 4. We bekijken het gezellig samen met alle drie de kleuterklassen. Juf Sarin is nu thuis met een dikke buik, want ze verwacht een kindje over 10 dagen. We tellen de dagen en denken dat het volgende week misschien wel komt. Juf Sarin laat ons alle babyspullen zien die ze nodig heeft om de baby te verzorgen.

Als kinderen nog tips en trucs hebben mogen we die naar juf Sarin sturen. Ze krijgt haar eerste kindje en weet nog niet zoveel over baby's. We denken dat juf Sarin een meisje krijgt omdat ze het steeds over ze heeft.

Verder keken we deze week naar ons lijf. We zijn ooit een baby geweest, maar we zijn nu heel erg gegroeid. We bekijken baby foto's en gaan raden. Herkennen we een kind uit de klas op de foto? Ja hoor we zien het aan de mond, de lach of de ogen. We blijven toch wie we zijn. Zelfs juf Hennie was ooit een baby, wel 45 jaar geleden! Dat vonden ze wel bijzonder.

Ander nieuws

[groep 1-2] En het nieuwe thema is....KUNST!

We kregen vorige week al meerdere malen de vraag 'Wat is het nieuwe thema, juf?' Middels een aantal activiteiten (rondom kleuren en vormen) hadden we al een beetje laten doorschemeren welke kant we op zouden gaan. Afgelopen maandag is het thema voor alle leerlingen in de gymzaal geopend.

[groep 1-2] Kleur en vorm

Psst weet jij wat het nieuwe thema wordt? Kijk maar naar Sofie. Ze zit al klaar met haar pak en in haar broekzak zitten een paar penselen. De kinderen weten wel raad met die penselen.

Lustrumfeest voor Werkschuit ouders en medewerkers

Tien jaar De Werkschuit: dat gaan we met de kinderen uitgebreid vieren. Maar ook voor de ouders en medewerkers komt er een groots feest! Zet 15 april 2023 vast in de agenda!

[groep 1-2] Bezoek van de verloskundige

Vandaag kwam de verloskundige bij de kleuters in de klas, passend bij ons huidige thema 'Oei, ik groei'. Ze vertelde over de baby in de buik. De baby begint als een korreltje suiker en groeit en groeit en groeit. Dan moet de baby uit de buik, dat voelt een beetje als poepen.