Dieren van de boerderij: korte update's van ons thema

- De kippen op stok en de eieren vinden we iedere dag. Er moet een broedmachine komen vinden de kinderen. Met een filmpje en teksten gaan ze aan de slag. Een ei duurt 21 dagen voordat hij uitkomt. Dat duurt lang. We maken een snelle machine, van 12 dagen. De machine moet op 37 graden en je moet de eieren 2 keer per dag draaien. Zo komen cijfers en getallen weer de klas in. En is de broedmachine klaar.

- De boerderij en de stal blijven trekken. De koe wordt gemolken, de kip legt een ei en het schaap zorgt voor wol. "We kunnen wel een winkel maken", zegt Riff. De kinderen zijn enthousiast, een boerderij winkel! Dan gaat Moos staan (net op school). 'Ik heb alleen geen melk van de koe in mijn koelkast', zegt Moos. 'Ik heb melk van boontjes '.

Ander nieuws

Tweede prijs in het jaarlijkste schoolkorfbal toernooi Haarlem!

Geweldig nieuws! Groep 4 heeft de tweede prijs gewonnen in het jaarlijkse korfbaltoernooi onder scholen in Haarlem!

[groep 1/2] Voorstelling in de klas

Vandaag hadden we een voorstelling van Vincent in de klas. Hij vertelde een spannend verhaal en maakte er muziek bij. Gelukkig liep het verhaal goed af.

Rots en Water training!

Wat wat het bijzonder om met groep 6 de principes van Rots en Water met elkaar te ontdekken...

[groep 4] De kat van Merel in de klas op bezoek

Om in te kunnen schatten of een kat geschikt is als toekomstig schooldier hadden we gisteren de kat van Merel op bezoek...