Ik vaar mee met Woeste Willem

Op vrijdagochtend komt juf Laila te laat. Haar dagelijkse ochtend strandwandeling loopt uit. Gelukkig weet ze de school toch te bereiken, nog wild van het strand en de woeste zee. Laarzen gevuld met zand, natte sokken en wilde haren. Maar waarom duurde de strandwandeling langer dan normaal? Er stak een stukje van een fles uit de zee, daar moest ze natuurlijk achteraan. Het duurde even voordat de fles los kwam van het zand. En... wat zit er in? Een brief! Flessenpost! Die gaat mee naar school.

De kinderen helpen de brief uit de fles te peuteren. Het blijkt een brief van Frank, hij is zijn vlieger kwijt geraakt en vraagt of de vinder van de fles kan helpen zoeken. Frank heeft geluk want de hele kleuterbouw staat klaar om te helpen met zoeken. Op het dak van de school (!) vinden we de vlieger. Hoera! Nu nog bedenken hoe we de vlieger terug kunnen brengen naar Frank...

De komende weken varen we mee met Woeste Willem en zullen we met elkaar prachtige avonturen gaan beleven.

Ander nieuws

Avondvierdaagse 2024!

Wat een ge-wel-di-ge avondvierdaagse weer! We liepen door achtereenvolgens Caprera, bij de Oosterplas en sloten af bij Duin- en Kruidberg. Middenin de natuur dus!

[groep 4] Wij werken in de theaterwerkplaats

We hebben een deel van het echte podium de klas in gesjouwd zodat we er nog meer plezier in krijgen. Hoe leuk om nu, binnen de veiligheid van je eigen groep te mogen oefenen in optreden. Ze hebben vandaag allemaal op het podium gestaan!

[groep 7] Schoolvoetbal toernooi!

Vrijdag 24 juni deed groep 7 van de Werkschuit mee met het schoolvoetbaltoernooi!

[groep 1/2] Start thema 'Ridders en Kastelen'

Het avontuur begon op een doodgewone dinsdagochtend, toen er plots een mysterieuze brief opdook in de klas. De afzender? Don Frederik, de bewoner van het kasteel in de kweektuin.