Ik vaar mee met Woeste Willem

Op vrijdagochtend komt juf Laila te laat. Haar dagelijkse ochtend strandwandeling loopt uit. Gelukkig weet ze de school toch te bereiken, nog wild van het strand en de woeste zee. Laarzen gevuld met zand, natte sokken en wilde haren. Maar waarom duurde de strandwandeling langer dan normaal? Er stak een stukje van een fles uit de zee, daar moest ze natuurlijk achteraan. Het duurde even voordat de fles los kwam van het zand. En... wat zit er in? Een brief! Flessenpost! Die gaat mee naar school.

De kinderen helpen de brief uit de fles te peuteren. Het blijkt een brief van Frank, hij is zijn vlieger kwijt geraakt en vraagt of de vinder van de fles kan helpen zoeken. Frank heeft geluk want de hele kleuterbouw staat klaar om te helpen met zoeken. Op het dak van de school (!) vinden we de vlieger. Hoera! Nu nog bedenken hoe we de vlieger terug kunnen brengen naar Frank...

De komende weken varen we mee met Woeste Willem en zullen we met elkaar prachtige avonturen gaan beleven.

Ander nieuws

[groep 1/2] Sportdag!

Op maandagochtend 25 september was het weer om door een ringetje te halen, en dat kwam goed uit, want het was tijd voor de langverwachte sportdag voor groep 1 tot en met 3! Het zonnetje straalde aan de hemel, en de opwinding was voelbaar in de lucht.

[groep 1/2] Het nieuwe thema: de supermarkt

Wat zijn de kinderen deze week weer lekker bezig geweest. Naar aanleiding van een brief van een klant (zie foto) is de winkel helemaal netjes gemaakt.

[groep 6] We zijn gestart!

In het kader van de "gouden weken" waarbinnen we aandacht besteden aan positieve groepsvorming hebben we veel samen gepraat, afspraken gemaakt en spelletjes gedaan

[groep 4] Een nieuw schooljaar is begonnen!

Wat zijn we weer fijn gestart, alsof we elkaar niet 6 weken hebben gemist. Het nieuwe lokaal is verkend, de nieuwe dingen benoemd en getest.