Ik vaar mee met Woeste Willem

Op vrijdagochtend komt juf Laila te laat. Haar dagelijkse ochtend strandwandeling loopt uit. Gelukkig weet ze de school toch te bereiken, nog wild van het strand en de woeste zee. Laarzen gevuld met zand, natte sokken en wilde haren. Maar waarom duurde de strandwandeling langer dan normaal? Er stak een stukje van een fles uit de zee, daar moest ze natuurlijk achteraan. Het duurde even voordat de fles los kwam van het zand. En... wat zit er in? Een brief! Flessenpost! Die gaat mee naar school.

De kinderen helpen de brief uit de fles te peuteren. Het blijkt een brief van Frank, hij is zijn vlieger kwijt geraakt en vraagt of de vinder van de fles kan helpen zoeken. Frank heeft geluk want de hele kleuterbouw staat klaar om te helpen met zoeken. Op het dak van de school (!) vinden we de vlieger. Hoera! Nu nog bedenken hoe we de vlieger terug kunnen brengen naar Frank...

De komende weken varen we mee met Woeste Willem en zullen we met elkaar prachtige avonturen gaan beleven.

Ander nieuws

[groep 5] Hoera Vincent & Kelly! Een heuse Werkschuit bruiloft!

Afgelopen week waren de kinderen van groep 5, letterlijk en figuurlijk, getuige van een heuse bruiloft! Hun eigen meester Vincent was een dag eerder in het huwelijksbootje gestapt met zijn eigen Kelly. Op school vond een misschien wel minstens net zo bijzondere dag plaats, sowieso voor kinderen!

[groep 4] Weggeven, verkopen, weggooien en recyclen: aan de slag met het nieuwe thema!

Juf Susan had een 'cakepopbakmachine' meegenomen en vertelde dat ze dit ooit heel leuk vond. Maar nu gebruikte ze het nauwelijks nog en nam het eigenlijk teveel ruimte in beslag in de keuken. Dit leverde direct allerlei gespreksonderwerpen op.

[groep 7] Gestart in de natuur!

Maandagmiddag zijn we samen op onze fietsen gesprongen en naar het prachtige Elswout gegaan, klaar om ons nieuwe bovenbouw thema te verkennen.