De kapper

Het is duidelijk: het thema is 'Ik ga naar de kapper'.

We hebben de afgelopen weken gepraat over en gekeken naar ons eigen haar. Als je je haar wil veranderen kun je naar de kapper gaan. We hebben gesproken over wat een kapper allemaal doet en wat er in een kapsalon te vinden is. 

Maar wat moet je leren om kapper te worden?
Ook hier hebben we over gepraat en geschreven. De kinderen hebben nagedacht over wat zij willen leren; krullen, föhnen, wassen, kleuren etc. Hiermee zijn we volop aan de slag. En tijdens dit spel komen er allerlei kwesties naar boven: hoe verf je eigenlijk haar? Hoe maak je krullen? Hier lezen we dan weer over.

In de klas werd juf Susan geknipt door een echte kapster en de kinderen mochten vragen stellen. Er werd een hoop geleerd. Wist je dat de kapper altijd het haar in vakjes verdeelt voordat hij of zij gaat knippen?

Ander nieuws

Avondvierdaagse 2024!

Wat een ge-wel-di-ge avondvierdaagse weer! We liepen door achtereenvolgens Caprera, bij de Oosterplas en sloten af bij Duin- en Kruidberg. Middenin de natuur dus!

[groep 4] Wij werken in de theaterwerkplaats

We hebben een deel van het echte podium de klas in gesjouwd zodat we er nog meer plezier in krijgen. Hoe leuk om nu, binnen de veiligheid van je eigen groep te mogen oefenen in optreden. Ze hebben vandaag allemaal op het podium gestaan!

[groep 7] Schoolvoetbal toernooi!

Vrijdag 24 juni deed groep 7 van de Werkschuit mee met het schoolvoetbaltoernooi!

[groep 1/2] Start thema 'Ridders en Kastelen'

Het avontuur begon op een doodgewone dinsdagochtend, toen er plots een mysterieuze brief opdook in de klas. De afzender? Don Frederik, de bewoner van het kasteel in de kweektuin.