Bezoek in de klas van de verloskundige

Vandaag kwam de verloskundige in de klas. Ze vertelde over de baby in de buik. De baby begint als een korreltje suiker en groeit en groeit en groeit. Dan moet de baby uit de buik, dat voelt een beetje als poepen. We hebben veel van de verloskundige geleerd en mochten zelfs even naar het hart van Harper luisteren.

Deze week was het ook tijd in de klas voor de eerste afspraak bij het consultatiebureau. In de klas werd deze speciale plek geopend. Eerst wordt de baby uitgekleed en in een warme doek gewikkeld. Dan wordt de baby gemeten en gewogen door de assistente. Vervolgens bekijkt de arts de groei van de baby en geeft hem een prik en een pleister. Tot slot moet de baby weer worden aangekleed. Het verloopt bijna vlekkeloos bij ons op het consultatiebureau. Er staat zelfs een box in de wachtkamer, voor als de assistente nog even bezig is.


Ander nieuws

[groep 1-2] En het nieuwe thema is....KUNST!

We kregen vorige week al meerdere malen de vraag 'Wat is het nieuwe thema, juf?' Middels een aantal activiteiten (rondom kleuren en vormen) hadden we al een beetje laten doorschemeren welke kant we op zouden gaan. Afgelopen maandag is het thema voor alle leerlingen in de gymzaal geopend.

[groep 1-2] Kleur en vorm

Psst weet jij wat het nieuwe thema wordt? Kijk maar naar Sofie. Ze zit al klaar met haar pak en in haar broekzak zitten een paar penselen. De kinderen weten wel raad met die penselen.

Lustrumfeest voor Werkschuit ouders en medewerkers

Tien jaar De Werkschuit: dat gaan we met de kinderen uitgebreid vieren. Maar ook voor de ouders en medewerkers komt er een groots feest! Zet 15 april 2023 vast in de agenda!