Bezoek in de klas van de verloskundige

Vandaag kwam de verloskundige in de klas. Ze vertelde over de baby in de buik. De baby begint als een korreltje suiker en groeit en groeit en groeit. Dan moet de baby uit de buik, dat voelt een beetje als poepen. We hebben veel van de verloskundige geleerd en mochten zelfs even naar het hart van Harper luisteren.

Deze week was het ook tijd in de klas voor de eerste afspraak bij het consultatiebureau. In de klas werd deze speciale plek geopend. Eerst wordt de baby uitgekleed en in een warme doek gewikkeld. Dan wordt de baby gemeten en gewogen door de assistente. Vervolgens bekijkt de arts de groei van de baby en geeft hem een prik en een pleister. Tot slot moet de baby weer worden aangekleed. Het verloopt bijna vlekkeloos bij ons op het consultatiebureau. Er staat zelfs een box in de wachtkamer, voor als de assistente nog even bezig is.


Ander nieuws

[groep 6] Gestart in de schooltuinen

Vandaag was het zover: ondanks dreigende wolken gingen we met groep 6 tijdens de kostbare droge momenten richting de schooltuinen om die tot leven te gaan brengen. Ter voorbereiding hadden de kinderen hun namenbordjes voor in hun eigen stukje grond gemaakt.

[groep 1/2] Afsluiting thema Boerderij!

Ouders konden overal kijken, ruiken, en proeven.

Tweede prijs in het jaarlijkste schoolkorfbal toernooi Haarlem!

Geweldig nieuws! Groep 4 heeft de tweede prijs gewonnen in het jaarlijkse korfbaltoernooi onder scholen in Haarlem!

[groep 1/2] Voorstelling in de klas

Vandaag hadden we een voorstelling van Vincent in de klas. Hij vertelde een spannend verhaal en maakte er muziek bij. Gelukkig liep het verhaal goed af.