Bezoek in de klas van de verloskundige

Vandaag kwam de verloskundige in de klas. Ze vertelde over de baby in de buik. De baby begint als een korreltje suiker en groeit en groeit en groeit. Dan moet de baby uit de buik, dat voelt een beetje als poepen. We hebben veel van de verloskundige geleerd en mochten zelfs even naar het hart van Harper luisteren.

Deze week was het ook tijd in de klas voor de eerste afspraak bij het consultatiebureau. In de klas werd deze speciale plek geopend. Eerst wordt de baby uitgekleed en in een warme doek gewikkeld. Dan wordt de baby gemeten en gewogen door de assistente. Vervolgens bekijkt de arts de groei van de baby en geeft hem een prik en een pleister. Tot slot moet de baby weer worden aangekleed. Het verloopt bijna vlekkeloos bij ons op het consultatiebureau. Er staat zelfs een box in de wachtkamer, voor als de assistente nog even bezig is.


Ander nieuws

[groep 6] Spelen op duizend manieren

Wat hebben we weer een fijn thema! We ontdekken dat spellen prachtige manieren zijn om het leven te oefenen. In sommige spellen kun je een leider zijn, of je fanatisme kwijt, of juist laten gaan, in andere spellen mag je ongegeneerd flauwe grappen maken, in andere spellen leer je ultiem samenwerken.

[groep 4] Een zee aan creativiteit

Om te leren hoe je een zee schildert, zijn we vanmiddag gestart met kunstbeschouwing. Aan de hand van verschillende schilderijen stonden we stil bij vragen als 'welk weer is het op dit schilderij?'

[groep 1] Thema: ik ga naar de kapper

In de klas werd juf Susan geknipt door een echte kapster en de kinderen mochten vragen stellen. Er werd een hoop geleerd. Wist je dat de kapper altijd het haar in vakjes verdeelt voordat hij of zij gaat knippen?

[groep 4] Spectaculaire gastles over een kraanschip

Vanochtend was Pieter, de vader van Merel, als gast in de klas. Hij bereidt werk voor dat door een enorm kraanschip wordt uitgevoerd. Daar waren de kinderen heel benieuwd naar!