Boekenmarkt in de school

Wat hadden de kinderen zich verheugd op deze markt! Als volleerde handelaren werd een plek geclaimd, de handel uitgestald en aanbiedingen geroepen. Er werd goed samengewerkt zodat iedereen ook tijd had om bij andere kooplui te gaan kijken.

Er werden deals gesloten, maar ook bikkelhard een hoge prijs gevraagd. Hier en daar zijn boeken gratis weggegeven en ik vrees dat er af en toe ook met wat munten is geschoven " want hij had bijna niets."

Het omgaan met geld en het prijsbewust-zijn (€1,50 voor een tijdschrift is best veel) is goed geoefend.

Ook mooi om te zien hoe de kinderen zich in een ander kunnen verplaatsen. "Dit is echt een boek voor..." of; " Dit boek heb ik voor mijn zusje gekocht".

Al met al zeker voor herhaling vatbaar!

Ander nieuws

[groep 1/2] Sportdag!

Op maandagochtend 25 september was het weer om door een ringetje te halen, en dat kwam goed uit, want het was tijd voor de langverwachte sportdag voor groep 1 tot en met 3! Het zonnetje straalde aan de hemel, en de opwinding was voelbaar in de lucht.

[groep 1/2] Het nieuwe thema: de supermarkt

Wat zijn de kinderen deze week weer lekker bezig geweest. Naar aanleiding van een brief van een klant (zie foto) is de winkel helemaal netjes gemaakt.

[groep 6] We zijn gestart!

In het kader van de "gouden weken" waarbinnen we aandacht besteden aan positieve groepsvorming hebben we veel samen gepraat, afspraken gemaakt en spelletjes gedaan

[groep 4] Een nieuw schooljaar is begonnen!

Wat zijn we weer fijn gestart, alsof we elkaar niet 6 weken hebben gemist. Het nieuwe lokaal is verkend, de nieuwe dingen benoemd en getest.